Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

H πιο σημαντική ώρα για την ΑΕΚ πλησιάζει αφού η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ ετοιμάζεται για να αυξήσει τις πιθανότητές της να κατακτήσει τον μοναδικό τίτλο που διεκδικεί την τρέχουσα σεζόν. Γράφει ο Άκης Γεωργίου.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

Οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 7 βαθμούς πάνω από τον Παναθηναϊκό, με 11 πάνω από τον ΠΑΟΚ και αν μη τι άλλο έχουν μια χρονιά αρκετά επιτυχημένη, δεδομένου του γεγονότος ότι ήρθαν στη Σούπερ Λιγκ μετά από δύο χρόνια… αγροτικού σε Γ’ και Β’ Εθνική. Βέβαια -πέραν από τη γενική εύλογη επιθυμία για καθιέρωση της ΑΕΚ στις πρώτες θέσεις- αφορά περισσότερο την εταιρική μορφή της «Ένωσης». Αυτό που αγγίζει πιο πολύ τον κόσμο δεν είναι κάτι άλλο πέραν από την επιστροφή της αγαπημένης του ομάδας στους τίτλους. Ο μοναδικός τρόπος για να συμβεί κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν στην ΑΕΚ, είναι μόνο μέσω του θεσμού του Κυπέλλου.

Το πιο σημαντικό ματς μέχρι το επόμενο

Καλά κέρδισε η ΑΕΚ τα ντέρμπι, καλά τα πήγε σε γενικότερο επίπεδο στις υποχρεώσεις της μέσα στο 2016, αλλά η Ιστορία γράφεται με τίτλους και μόνο σε μια τέτοια περίπτωση θα καταγραφεί ως επιτυχημένη η χρονιά στο υποσυνείδητο των -πάντα απαιτητικών- ΑΕΚτζήδων. Οτιδήποτε έχει να κάνει με την πιθανότητα να σηκώσει κάποια κούπα από φέτος η «Ένωση», περνάει μέσα από το σημερινό ματς απέναντι στον Ατρόμητο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στο πιο σημαντικό, δηλαδή, φετινό ματς της ΑΕΚ, μέχρι το επόμενο. Δεν έχουν μείνει, άλλωστε, και πολλά βήματα που απαιτούνται να γίνουν μέχρι τον μεγάλο Τελικό. Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να φορτωθεί με μεγάλη πίεση η ομάδα, αλλά αυτό είναι ένα από τα βασικά συστατικά της καθημερινότητας μιας κανονικής ΑΕΚ.

Ο ανοιχτός δρόμος για την κατάκτηση ενός τίτλου

To Κύπελλο του 2011 ήταν ο τελευταίος τίτλος που μπήκε στην τροπαιοθήκη της «Ένωσης» και έκτοτε έχει περάσει -σχεδόν- μια πενταετία. Τότε στον Τελικό απέναντι στον Ατρόμητο του Δώνη, τώρα στον ημιτελικό απέναντι -και πάλι- στον Ατρόμητο, αυτή τη φορά με τον Δέλλα στον πάγκο του. Γενικότερα τα ματς με τους Περιστεριώτες αποκτούν πάντα ένα περίεργο χαρακτήρα. Αυτή τη φορά η ιδιομορφία ίσως να είναι και μεγαλύτερη αφού, όπως και να το δει κανείς, δεν είναι μικρό πράγμα ο αντίπαλος προπονητής να ξέρει το ρόστερ της ομάδας τόσο καλά όσο ο Δέλλας της ΑΕΚ, αφού ξεκίνησε τη σεζόν στον πάγκο της.

Περιμένουν τον κόσμο στο γήπεδο

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ θεωρούν ότι παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί πάντα μια καθημερινή όπως η Πέμπτη σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, ο κόσμος θα δώσει το «παρών» στο πλευρό της ομάδας σε ένα τόσο σημαντικό ματς με ένα καθόλου ευκαταφρόνητο διακύβευμα. Ούτως ή άλλως το κλίμα γύρω από την ομάδα είναι εξαιρετικό τον τελευταίο καιρό, μετά και από τις νίκες επί Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, γεγονός που προδιαθέτει θετικά τον κόσμο προκειμένου να στηρίξει την ομάδα.

Το ματς με τον Ατρόμητο είναι πολύ σημαντικό για πολλούς λόγους για την ΑΕΚ και ο κόσμος έχει αρκετά κίνητρα για να βρεθεί στις εξέδρες της Καλογρέζας στο ματς της Πέμπτης.

Οι… ετοιμασίες του Πογέτ

Από την άλλη ο Γκουστάβο Πογέτ, προετοιμάζει με ηρεμία την ομάδα ενόψει του σημερινού ματς, χωρίς να έχει φανερώσει και πολλά πράγματα ως προς τις σκέψεις του. Ο Ουρουγουανός τεχνικός γνωρίζει και αυτός ότι η πιθανότητα της κατάκτησης του Κυπέλλου από τη φετινή χρονιά θα είναι μια μεγάλη υπόθεση για την ΑΕΚ, η οποία θέλει σαν… τρελή να συνδυάσει την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία με έναν τίτλο. Σε γενικές γραμμές, πάντως, ο τεχνικός της «Ένωσης» δεν αναμένεται να αλλάξει τακτική και θα μείνει πιστός στην προσέγγιση… ουσίας, για να σκοράρει η ΑΕΚ σήμερα και να κρατήσει πίσω το «μηδέν».

O προπονητής των «κιτρινόμαυρων» έκανε τις επιλογές του και πήρε στην αποστολή τους ποδοσφαιριστές τους οποίους θεωρεί πιο έτοιμους, σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα. Ο Πογέτ θέλει να περάσει στην ΑΕΚ ορισμένα στοιχεία όπως αυτός τα έχει στο μυαλό του, και από τη στιγμή που όλο αυτό αποδίδει και φέρνει στην «Ένωση» την ουσία είναι πέρα για πέρα αποδεκτό. Όπως για παράδειγμα και ο αποκλεισμός του Ντιέγκο Μπουονανότε από την αποστολή. Προφανώς ο Πογέτ ήθελε κάτι πιο… μεγαλόσωμο στον άξονα και κάτι διαφορετικό στα φτερά, από τον Αργεντίνο. Εκτός των υπολοίπων έπρεπε να χωρέσει στην αποστολή και δύο παίκτες της Κ20 (Ντούνης, Γαλανόπουλος) ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα επαναφέρει στην 11άδα και τον Αραβίδη, διατηρώντας σε αυτή τους Βάργκας-Μπαρμπόσα. Συνεπώς τα κουκιά ήταν -και εδώ- υπερβολικά μετρημένα, με δυσάρεστο τρόπο για τον Enano.

Kλειστά χαρτιά

Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ως προς τις σκέψεις του για τον καταρτισμό της ενδεκάδας, ωστόσο δύσκολα θα αλλάξει προσέγγιση στο ματς, σε σχέση με τον μέχρι τώρα προσανατολισμό της ΑΕΚ στα παιχνίδια της με τον ίδιο στον πάγκο.

Για τη θέση κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ στο ματς με τον Ατρόμητο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και οι πιθανότητες μοιράζονται ανάμεσα στον Άλεν Μπαρόχα και Γιάννη Ανέστη. Δεν αποκλείεται πάντως ο Πογέτ να θέλει να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Έλληνα γκολκίπερ.

Στο αριστερό άκρο της άμυνας θα παίξει ο Ντίντακ Βιλά που θα απουσιάσει στα επόμενα ματς λόγω τιμωρίας, ενώ στο δεξί θα επιστρέψει ο Ροντρίγκο Γκάλο μετά το τέλος της ποινής τους και τον τραυματισμό του Μιχάλη Μπακάκη. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο όπως όλα δείχνουν, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος θα πάρει θέση στο πλευρό του Θέσαρ Άρθο, με ανοιχτό ένα μικρό ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Από εκεί και πέρα ο Αντρέ Σιμόες θα αγωνιστεί ως σκούπα μπροστά από τα στόπερ (6άρι) και μπροστά του θα συνυπάρξουν ο Πέτρος Μάνταλος και ο Γιάκομπ Γιόχανσον.

Στα φτερά της επίθεσης της ΑΕΚ όλα δείχνουν ότι θα πάρουν θέση οι Ρόναλντ Βάργκας (αριστερά) και Έλντερ Μπαρμπόσα (δεξιά) με τον Χρήστο Αραβίδη να επιστρέφει (κατά πάσα πιθανότητα) στην κορυφή της επίθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Με Κορδέρο και δύο νέους η αποστολή

Στον Βάργκας όλα τα βραβεία

Και τα κομπιούτερ θέλουν... συντήρηση

News 24/7

24MEDIA NETWORK