Κύπελλο, νέος προπονητής και συναντήσεις

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την προσέγγιση που θα επιλέξει τελικά ο Στέλιος Μανωλάς για τον Τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αλλά και για τις επαφές του αρχισκάουτερ της ΑΕΚ, Άλεξ Ντε Μπαρτόλο με τον Μάρτιν Αρουαμπαρένα για το θέμα του προπονητή.

Κύπελλο, νέος προπονητής και συναντήσεις

Οι μέρες για τον πιο ιδιόμορφο Τελικό Κυπέλλου στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (εξαιτίας της απουσίας του κόσμου) πλησιάζουν και η ΑΕΚ μπαίνει σε μια αγωνιστική ροή ενόψει του αγώνα του προσεχούς Σαββάτου. Ο Στέλιος Μανωλάς από τη Δευτέρα, όταν και επέστρεψαν οι ποδοσφαιριστές από το μονοήμερο ρεπό, καταστρώνει τα πλάνα του για το ματς με τον Ολυμπιακό.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον προσανατολισμό της ΑΕΚ. Ποια προσέγγιση, δηλαδή, θα επιλέξει ο Έλληνας τεχνικός για το ματς με τους "ερυθρόλευκους". Αν θα πάει στη συνταγή Πογέτ η οποία απέδωσε στα ντέρμπι του δευτέρου γύρου, ή αν θα προσπαθήσει να χτυπήσει το ματς με διαφορετικό τρόπο.

Η μέχρι τώρα προτίμηση και το ενδεχόμενο αλλαγής

Τα μέχρι στιγμής σημεία γραφής του Μανωλά έχουν δείξει προτίμηση στο 4-2-3-1 και με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό, ποντάροντας αρκετά στο δίδυμο Σιμόες-Γιόχανσον στην ίδια ευθεία, μπροστά από τα στόπερ. Βέβαια, η ιδιομορφία του αγώνα με τον Ολυμπιακό δεν αποκλείεται να οδηγήσει τον Έλληνα τεχνικό να αλλάξει κάτι ως προς τα πλάνα του σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Άλλωστε, και στην πορεία του ημιτελικού του Περιστερίου με τον Ατρόμητο, δε δίστασε στο να γυρίσει το σύστημα σε 4-3-3 από τη στιγμή που θεώρησε ότι οι συνθήκες του αγώνα το ευνοούν, γεγονός που μαρτυρά ότι ο Μανωλάς δεν "καίει" κανένα ενδεχόμενο.

Αυτό που δείχνει να είναι μπετόν, τουλάχιστον στις 10 από τις 11 θέσεις του αρχικού σχήματος, είναι τα πρόσωπα. Δεν υπάρχει κάτι κρυφό σε αυτό το κομμάτι, είναι γνωστό πως ο Μανωλάς πηγαίνει με συγκεκριμένο κορμό στο αρχικό σχήμα και η μόνη θέση που παίζει είναι αυτή του Βάργκας. H σκέψη που υπάρχει είναι να δοθεί φανέλα βασικού στον Τζιμπούρ ο οποίος πιθανότατα θα αντικαταστήσει τον Βενεζουελάνο στο αρχικό σχήμα, με τον Αλγερινό να παίζει στην κορυφή της επίθεσης και με τον Αραβίδη να παίρνει θέση στο ένα από τα δύο φτερά της επίθεσης.

Η ΑΕΚ πάει στον Τελικό ως αουτσάιντερ, αν πάει καθαρά το ματς στην ποιότητα υστερεί και για αυτό κάθε επιλογή θα είναι αρκετά σημαντική ως προς το τι θα παρουσιάσει και ως προς τις πιθανότητές της να κάνει τη ζημιά στον Ολυμπιακό.

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΑΡΟΥΑΜΠΑΡΕΝΑ

Η πρώτη επαφή της ΑΕΚ με τον Μάρτιν Αρουαμπαρένα για το θέμα της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας τη νέα σεζόν έγινε, θετική διάθεση και από τις δύο πλευρές υπάρχει ωστόσο τα στοιχεία που βγαίνουν αυτή τη στιγμή είναι κάπως ελλιπή για συμπεράσματα. Όλα δείχνουν πως σοβαρή εξέλιξη στο θέμα του προπονητή θα υπάρξει μετά τον Τελικό. Ντε Μπαρτόλο και Αρουαμπαρένα θα τα ξαναπούν -πολύ- σύντομα (πιθανότατα μετά τον Τελικό), ενώ επαφή υπήρξε και με άλλους προπονητές, όπως συνέβη και με την περίπτωση του Γάλλου, Φιλίπ Μοντανιέ με τις καλές σεζόν στη Σοσιεδάδ και με τελευταία προπονητική εμπειρία τη Ρεν.

Σε ότι έχει να κάνει με την περίπτωση του Αργεντίνου τεχνικού, πάντως, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση στην ΑΕΚ δεδομένης και της -σύντομης αλλά- τεράστιας παράστασης που διαθέτει, ως πρώην τεχνικός της Μπόκα Τζούνιορς. Μπορεί το ζητούμενο να είναι η διάρκεια, μπορεί η συγκυρία της παρουσίας του Αρουαμπαρένα στη Μπόκα να ήταν κάτι αντίστοιχο με το να βρισκόταν (π.χ.) ο Σαβέβσκι στον πάγκο της ΑΕΚ, όμως όπως και να το δει κανείς, η πίεση, η καθημερινότητα και η τριβή ενός κλαμπ όπως η Μπόκα, αποτελεί σχολείο το… απολυτήριο του οποίου είναι δυσεύρετο.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο αφού όλη η υπόλοιπη ΑΕΚ -πλην Ντε Μπαρτόλο και Μιλοβάνοβιτς- έχει ρίξει το βάρος στον Τελικό του Κυπέλλου και μόνο μετά από αυτόν θα υπάρξει σοβαρότερη κινητοποίηση για οτιδήποτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ψυχολογικές "ντόπες" από κόσμο και... Μελισσανίδη
Ο Ψινάκης και η ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK