Λέσκοτ: Εμπειρία, τοποθετήσεις και η οδηγία στον Ανέστη

Ο Τζολέον Λέσκοτ δεν βρίσκεται σε επίπεδο απόλυτης ετοιμότητας όμως στο ματς με την Ανόρθωση, σε μία όχι και τόσο καλή εμφάνιση έδειξε ότι η ΑΕΚ μπορεί να περιμένει συγκεκριμένα πράγματα από αυτόν.

Λέσκοτ: Εμπειρία, τοποθετήσεις και η οδηγία στον Ανέστη

O Tζολέον Λέσκοτ έκανε με την Ανόρθωση το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ, πέντε μόλις μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόκτησής του από τους "κιτρινόμαυρους".

Ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός πήρε θέση στο πλευρό του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ωστόσο όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Τιμούρ Κετσπάγια μετά το τέλος του αγώνα, είναι λίγο πιο πίσω, τουλάχιστον σε σχέση με το επίπεδο ετοιμότητας του Χριστοδουλόπουλου.

Για αυτό και θα απαιτηθεί λίγος ακόμα χρόνος μέχρι να ανεβάσει στροφές. Είναι σαφές πως ο πρώην παίκτης της Άστον Βίλα βρίσκεται για πρώτη φορά εκτός της πατρίδας του, κάτι που πιθανότατα προϋποθέτει λίγη υπομονή στην προσαρμογή.

ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΘΗ

Κόντρα στην Ανόρθωση είχε κάποια μέτρια διωξίματα, έδειξε λίγο βαρύς, φάνηκαν όμως η ποιότητα και η εμπειρία του. Τόσο με τη μπάλα στα πόδια, όσο και με τις πολύ έξυπνες τοποθετήσεις του, ο Λέσκοτ αν βρει πατήματα μπορεί να γίνει η κλασσική περίπτωση αμυντικού που παίζει με το μυαλό.

Ούτως ή άλλως πρόκειται για ποδοσφαιριστή με 30 συμμετοχές στην περσινή Πρέμιερ Λιγκ, ο οποίος αναλαμβάνει μια αποστολή σε ένα πρωτάθλημα με εμφανώς χαμηλότερο δείκτη δυσκολίας.

Θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να εμπεδώσει τη φιλοσοφία ενός εντελώς διαφορετικού τρόπου παιχνιδιού ο Λέσκοτ, να μάθει τους συμπαίκτες του αλλά μια σιγουριά υπάρχει και μόνο με την παρουσία του. Είναι σημαντικό για την ΑΕΚ που διαθέτει πλέον στις τάξεις της τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να κατευθύνουν και τους υπόλοιπους.

Η οδηγία στον Ανέστη

Ο 34χρονος Άγγλος είναι τέτοιος παίκτης αφού αρκετές ήταν οι φορές που μιλούσε στους συμπαίκτες του δίνοντάς τους οδηγίες από το πρώτο κιόλας παιχνίδι του.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου που μετά από μία ασυνεννοησία με τον Ανέστη, ο Λέσκοτ έπιασε τον Έλληνα τερματοφύλακα και του εξήγησε ότι πρέπει να φωνάζει για να καταλαβαίνουν οι αμυντικοί πού βρίσκεται.

Ο Κετσπάγια ξέρει ακριβώς τι παίκτη πήρε και θεωρεί ότι τα στοιχεία του Άγγλου θα βελτιώσουν σε σημαντικό βαθμό την ανασταλτική εικόνα της ομάδας η οποία θα γίνει ακόμα πιο συμπαγής. Για να συμβούν, όμως, όλα αυτά θα πρέπει να… γκαζώσει λίγο ο Άγγλος στόπερ και να φτάσει το επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας, από το οποίο δεν απέχει και τόσο πολύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άλλη ΑΕΚ με Λάζαρο!
"Πληροφοριοδότης" του Λέσκοτ ο... Ομάρ
Aπό το Τσούπρος-Σταθάκης στο Λέσκοτ-Τσιγκρίνσκι!

News 24/7

24MEDIA NETWORK