Μαζί με όλα τ' άλλα κι έναν… εξορκισμό!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την νέα απώλεια της ΑΕΚ μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα που παρά τις… ιδιαιτερότητές του άφησε το ίδιο αποτέλεσμα σε σχέση με τις προηγούμενες γκέλες της "Ένωσης".

Μαζί με όλα τ' άλλα κι έναν… εξορκισμό!

Mετά και το ματς με τα Γιάννινα, η ΑΕΚ κλείδωσε το παράσημο του κατορθώματος να χάσει βαθμούς μέσα στην έδρα της με όλους τους τρόπους:

-Έχασε δύο βαθμούς με τον Ηρακλή χωρίς να κάνει φάση στο πιο άδειο 0-0 των τελευταίων ετών.

-Έκανε κάτι παρόμοιο με τον Πανιώνιο φέρνοντας ακόμα ένα 0-0, ούσα βελτιωμένη οριακά και κάνοντας κάποιες λίγες φάσεις.

-Έχασε δύο βαθμούς με τον Ατρόμητο παρότι κατάφερε -επιτέλους- να βρει γκολ και ενώ το σκορ στο 70’ ήταν 2-0 υπέρ της.

-Έχασε δύο βαθμούς και από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων από οφ-σάιντ γκολ και ενώ κατάφερε να προηγείται με 1-0 παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 10ο λεπτό!

Αν βάλει κανείς κάτω το πράγμα με τις αποτυχίες της ΑΕΚ μέσα στην έδρα της, θα διαπιστώσει ότι οι πιο οδυνηρές ισοπαλίες ήταν με τον Ηρακλή και αυτή της Δευτέρας με τα Γιάννενα.

Με τον Ηρακλή γιατί ήταν η πρώτη γκέλα πάνω στην εποχή που όλοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς είναι η φετινή ΑΕΚ και αν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Το "Χ" με τα Γιάννινα ήταν οδυνηρό γιατί αν και στράβωσαν όλα με αποβολή στο ξεκίνημα και χαμένο πέναλτι, η ομάδα έκανε την πιο… ηρωική της εμφάνιση μέσα στη σεζόν και έχασε τη νίκη στο παρά ένα από γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει. Πολύ καλό ματς από Πέκχαρτ που φαίνεται ότι αλλάζει τα δεδομένα για το "μείνε-φύγε" στους σέντερ φορ, αφού το γήπεδο είναι καθρέφτης και εκεί ο Τσέχος έχει διορθώσει πολλά πράγματα αφήνοντας πίσω τον θεωρητικά βασικό Αλμέιδα με την πολύ μικρότερη προσφορά.

ΞΑΝΑ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ

M’ αυτά και μ’ αυτά, πάλι η ΑΕΚ έχασε το τελευταίο ματς της χρονιάς (όπως συνέβη και πέρσι), με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί το συμπέρασμα ότι δε θα κάνει ήσυχη τα Χριστούγεννα. Βέβαια αυτό είναι κάπως πλασματικό, αφού ακόμα και σε περίπτωση που οι "κιτρινόμαυροι" είχαν νικήσει, πάλι δεν θα μπορούσαν να κάνουν ήσυχοι γιορτές, αφού οι ελλείψεις είναι σε κάθε περίπτωση αρκετές. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ΑΕΚ με τη βοήθεια των συγκυριών "κλώτσησε" την ευκαιρία να πάει στη δεύτερη φάση, να δημιουργήσει μια βάση και να μπορεί να χτίσει πάνω σε αυτή, με δεδομένες και τις κινήσεις που θα γίνουν.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΝΑ…

Η φάση του Αραβίδη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην οικονομία του ματς αφού η απαράδεκτη προσέγγιση του επιθετικού της ΑΕΚ έφερε την αποβολή του και στην ομάδα το αριθμητικό μειονέκτημα. Το γεγονός ότι ο Αραβίδης δε συνηθίζει κάτι τέτοια δεν αλλάζει το αποτέλεσμα που ήταν καταδικαστικό για την "Ένωση" και φέρνει προβληματισμό. Ενδιαφέρον θα έχει η συνέχεια της ιστορίας, όμως όπως και να το δει κανείς, οι ευθύνες του Αραβίδη στο τελευταίο αρνητικό αποτέλεσμα της ομάδας με τα Γιάννενα, είναι βαρύτατες.

Η συγκεκριμένη ιστορία με αυτού του είδους τα κρούσματα κάνουν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους στην ΑΕΚ και για κάποιο λόγο δεν επισημάνθηκε εντός ομάδας αυτή η νοοτροπία. Την Τετάρτη ο Μάνταλος άνοιξε βεντέτα μέσα στο ματς με το αριστερό μπακ της Λαμίας, ο Αραβίδης έχωσε κουτουλιά στον Μπέριο με τα Γιάννενα. Σοβαρά λάθη από ποδοσφαιριστές που δεν έχουν προκαλέσει με παρόμοιου είδους κινήσεις, οι οποίες είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες για ποδοσφαιριστές που φορούν τη φανέλα της ΑΕΚ. Δεν συνέβαινε με τους παλιούς παίκτες της ΑΕΚ, είναι απορίας άξιο γιατί να συμβαίνει με τους σημερινούς παίκτες και αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ, ΧΑΝΕΙ ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ

To αρνητικό για την ΑΕΚ είναι ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο χάνει βαθμούς ακόμα και μέσα στην έδρα της, με ομάδες που -αν η "Ένωση" θέλει να είναι υποτυπωδώς ανταγωνιστική στον πρωταθλητισμό- πρέπει να παίρνει. Όμως αντί να τα παίρνει (με κάθε τρόπο) τα χάνει (με κάθε τρόπο) και η κατάσταση λειτουργεί αντίθετα με αποτέλεσμα να την παίρνει το κύμα (βαθμολογικά).

Μέσα σε όλα αυτά γίνεται ακόμα πιο μπερδεμένη η κατάσταση με τον Μοράις. Δεν πρέπει να έχει ξανασυμβεί με προπονητή της ΑΕΚ κάτι παρόμοιο. Τουλάχιστον τα τελευταία δεν… Να είναι εμφανής, δηλαδή, μια βελτίωση, έστω και ελαφρά σταδιακά και να μην υπάρχει ούτε στο ελάχιστο ανταπόκριση από άποψη αποτελεσμάτων. Και φυσικά υπερισχύει το ανησυχητικό γεγονός ότι η ΑΕΚ ενώ προηγείται, δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση και χάνει βαθμούς. Το παραπάνω φυσικά αγγίζει και τον προπονητή.

ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ

Άλλη μια ποδοσφαιρική χρονιά ολοκληρώθηκε αφού το ματς με τα Γιάννενα ήταν το τελευταίο ματς του 2016, το οποίο θύμισε λίγο το τελευταίο ματς του 2015 με τον Λεβαδειακό. Τότε η ΑΕΚ έχασε με 1-2 πληρώνοντας την αυτοκαταστροφική της τάση, τώρα έγινε ξανά κάτι παρόμοιο παρότι η εικόνα του ματς στο μεγαλύτερο μέρος ήταν διαφορετική. Το κακό για την ΑΕΚ είναι ότι η γεύση παραμένει η ίδια: Ταλαιπωρία σε ένα κρύο ΟΑΚΑ με λίγο κόσμο και απόσταση από την πρώτη θέση και με ψυχρολουσία στο τελευταίο λεπτό. Το ξενέρωμα είναι μεγάλο γιατί κάθε ματς είναι συνέχεια της πορείας και όχι κάτι μεμονωμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Έγκλημα" Αραβίδη και... τιμωρία με γκολ οφσάιντ στο 94'
Πόσες αγωνιστικές θα λείψει ο Αραβίδης μετά την κουτουλιά...
Τα έχουν με τον βοηθό στην ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK