O Oύγκο Αλμέιδα και η θετική σούμα της ΑΕΚ

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τον Ούγκο Αλμέιδα πάνω στον οποίο ποντάρουν τις ελπίδες τους στην ΑΕΚ προκειμένου να ξαναβρεί δίχτυα και να φέρει την πολύτιμη αποτελεσματικότητα που ψάχνει ο Κετσπάγια.

O Oύγκο Αλμέιδα και η θετική σούμα της ΑΕΚ

Ο Ούγκο Αλμέιδα έγινε η 5η φετινή προσθήκη της ΑΕΚ και η απόκτησή του βάζει τέλος στην… Οδύσσεια της αναζήτησης του φορ. Ο Πορτογάλος θα επωμιστεί το βάρος στην κορυφή της επίθεσης και στα Σπάτα ποντάρουν στην ποιότητα, στις παραστάσεις και -κυρίως- στην εκτελεστική του δεινότητα.

Ειδικά το τελευταίο είναι ό,τι πιο απαραίτητο για την ΑΕΚ του Κετσπάγια η οποία θα είναι μια ελαφρώς παραλλαγμένη κατάσταση από την ΑΕΚ του Πογιέτ, τουλάχιστον ως προς τις βλέψεις και την προσέγγισή της στα ματς. Μια ομάδα, δηλαδή, που θέλει πρώτα να εξασφαλίσει ότι θα είναι συμπαγής, θα κρατήσει το μηδέν και θα είναι αρκετά αποτελεσματική στις ευκαιρίες που θα της παρουσιαστούν στους αγώνες.

Όπως γίνεται κατανοητό, η παρουσία ενός φορ σαν τον Αλμέιδα σε ένα τέτοιο σύνολο, είναι κάτι παραπάνω από σημαντική αφού αν μη τι άλλο ο Πορτογάλος έχει τον τρόπο του μέσα στο κουτί, και πέραν του γεγονότος ότι γεμίζει την περιοχή, έδειξε στη μακρά καριέρα του, πως όταν βρεθεί σε καλό μομέντουμ… ότι κινείται εκτελείται. Tον τελευταίο καιρό βρέθηκε λίγο πίσω είναι η αλήθεια, αλλά δεν τον λες παίκτη που δεν έπαιξε αρκετά ματς. Πέρσι έπαιξε 19 σε πολύ ψηλότερο επίπεδο από αυτό που θα συναντήσει φέτος στη Σούπερ Λιγκ.

Το κακό ήταν ότι αραίωσε η επαφή του με τα δίχτυα, αφού σκόραρε τρεις φορές. Αυτό βέβαια δε λέει κάτι ως προς το πώς θα είναι με τη φανέλα της ΑΕΚ, αφού για να προσγειωνόμαστε και να θυμόμαστε το επίπεδο του πρωταθλήματος που θεωρούμε κέντρο της γης, ας θυμηθούμε πως ο καλύτερος σέντερ φορ μέχρι τώρα σε αυτό (ο Μπεργκ) ήρθε στην Ελλάδα σε φουλ πτωτική κατάσταση.

Αγωνιστικά χαρακτηριστικά που της έλειπαν

Πέραν του μεγάλου ονόματος και των παραστάσεων, η ΑΕΚ δεν είχε επιθετικό σαν τον Αλμέιδα στο ρόστερ της, κάτι αρκετά σημαντικό για την ποικιλία στη φαρέτρα του προπονητή, αφού το τελευταίο διάστημα είχαν εξεταστεί και περιπτώσεις παικτών που ήταν… ίδιες ο Πέκχαρτ.

Για το τι έκανε η ΑΕΚ κριτήριο είναι πάντοτε η σούμα. Στην προκειμένη περίπτωση, αφού κλείνει το μακροσκελές θέμα του φορ, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι το πρόσημο είναι θετικό. Έφυγαν Τζιμπούρ και Κρισάντους και ήρθε ο Ούγκο Αλμέιδα περίπου με το ίδιο κόστος (χωρίς τα μπόνους) και με πολύ καλύτερες ελπίδες εξαργύρωσης. Πλέον υπάρχουν τρεις φορ: Ένας που γεμίζει την περιοχή, έχει δύναμη και στα καλά του… παστελώνει (Αλμέιδα), ένας που μπορεί να τη βοηθήσει πιο περιφερειακά (Αραβίδης) και ένας δίμετρος που μπορεί να βοηθήσει στο ψηλό παιχνίδι. Καλό ακούγεται σε πρώτη φάση, από εκεί και πέρα τα πιο σοβαρά θα κριθούν στο χόρτο και θα εξαρτηθούν από την αποτελεσματικότητα. Αν η μπάλα μπει στο πλεκτό, όλα καλά, αν όχι τότε θα υπάρχει πρόβλημα.

ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ

Η ΑΕΚ πάντως, αυτή τη φορά, αυτό που έπρεπε -στο μέτρο του δυνατού- να κάνει το έκανε. Από τη στιγμή που δεν γινόταν να ξανοιχτεί οικονομικά αφού το γκολ πληρώνεται ακριβά, πήγε σε μια περίπτωση ενός φορ που είναι σε πτωτική τάση στο ψηλό επίπεδο, αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα πιθανότατα θα της φτάνει και θα της περισσεύει. Από τη στιγμή που όσοι έχουν συναναστραφεί με τον Αλμέιδα στις πρώτες του ώρες στην Ελλάδα (και στη χθεσινή προπόνηση) παραδέχονται ότι πρόκειται για επαγγελματία που ήρθε να παίξει ποδόσφαιρο, υπάρχουν και καλές πιθανότητες επιτυχίας. Και στην τελική εκεί που δεν υπήρχε ηγετική φυσιογνωμία στην ΑΕΚ ούτε για δείγμα, πλέον υπάρχουν Αλμέιδα και Τσιγκρίνσκι. Σημαντικό βήμα σε κάθε περίπτωση.

ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΤΙΤΟ - ΜΠΕΛΚΑΡΟΥΙ

Από εδώ και πέρα η μπάλα παίζεται στις περαιτέρω μεταγραφές της ΑΕΚ που θα γίνουν στη συνέχεια. Ο Πατρίσιο Ροντρίγκεζ υπό κανονικές συνθήκες ταξιδεύει μαζί με όλη του την οικογένεια με προορισμό την Αθήνα, ενώ φαίνεται πως όλο και περισσότερο έδαφος κερδίζει η περίπτωση του αριστεροπόδαρου κεντρικού αμυντικού Χισάμ Μπελκαρουί. Αρκετά σύντομα και οι δύο περιπτώσεις θα καθαρίσουν, σε αντίθεση με το θέμα του χαφ, στο οποίο η ΑΕΚ δεν έκανε ότι και στο θέμα του φορ αφού αποφάσισε να το πάει για τον Αύγουστο. Βέβαια οι λόγοι για τους οποίους γίνεται αυτό δεν δείχνουν και οι πιο... ορθολογικοί (να πηγαίνει η ΑΕΚ με μόλις δύο ετοιμοπόλεμα χαφ δηλαδή) αλλά όπως και να έχει, αυτό που θα μετρήσει θα είναι η τελική απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αλμέιδα, το θωρηκτό που δεν ντριμπλάρει

News 24/7

24MEDIA NETWORK