Ο τελικός του Σαββάτου και το... Κύπελλο εμπιστοσύνης

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τον Τελικό του Σαββάτου, τη διαχείριση που πρέπει να κάνει η ΑΕΚ -ανεξαρτήτως αποτελέσματος- και το... πρωί της Κυριακής και για την εμπιστοσύνη του κόσμου της που είναι πιο σημαντική ακόμα και από το ίδιο το Κύπελλο.

Ο τελικός του Σαββάτου και το... Κύπελλο εμπιστοσύνης

H αντίστροφη μέτρηση για τον Τελικό Κυπέλλου του Σαββάτου… συνεχίζεται για τα καλά και η μέρα που ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν τον δεύτερο εγχώριο τίτλο και μοναδικό που δεν έχει κριθεί, πλησιάζει. Για την "Ένωση" οι στιγμές ενδεχομένως να είναι λίγο πιο ιδιαίτερες, δεδομένου του γεγονότος ότι βρίσκεται για πρώτη φορά 90 λεπτά μακριά από έναν τίτλο, μετά την ταλαιπωρία που πέρασε στις μικρότερες κατηγορίες. Αν καταφέρει να τον κατακτήσει βάζει οριστικά θετικό πρόσημο στη χρονιά της, αφού αν καταφέρει να συνδυάσει την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία με την εξασφάλιση του Κυπέλλου, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι η σεζόν θα είναι πετυχημένη.

90 λεπτά μακριά από έναν τίτλο

Βέβαια για να φτάσουμε μέχρι εκεί υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες οι οποίες πρέπει να ξεπεραστούν και προς αυτή την κατεύθυνση προετοιμάζεται η ΑΕΚ τις τελευταίες μέρες. Στα Σπάτα θεωρούν ότι από τη στιγμή που κατάφεραν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό για τον αγώνα πρωταθλήματος, με απόλυτη συγκέντρωση και σοβαρότητα μπορούν να το ξανακαταφέρουν, σε μια μέρα -έστω και διαφορετική- με αρκετά βαρύ διακύβευμα.

Το αν αυτό θα συμβεί, θα ξεκαθαρίσει το βράδυ του Σαββάτου γύρω στις 11 (ή και λίγο αργότερα, ποτέ δεν ξέρεις). Το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι να βγει κερδισμένη από αυτή τη διαδικασία πρόωρης ωρίμανσης στην οποία βρίσκεται αυτή τη σεζόν. Γιατί η αλήθεια είναι ότι η "Ένωση" βρέθηκε να πρωταγωνιστεί ελλείψει σοβαρού ποδοσφαιρικού επιπέδου στη χώρα και ότι γιατί έχτισε κάτι στιβαρό, ή δαπανηρό που θα την έφερνε ούτως ή άλλως μέχρι εδώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Σημασία θα έχει πώς θα διαχειριστεί η ΑΕΚ το αποτέλεσμα του Τελικού, όποιο κι αν είναι αυτό με κριτήριο το δικό της καλό, το δικό της μέλλον. Γιατί η φετινή χρονιά είναι μεταιχμιακού χαρακτήρα, η επόμενη μέρα, όμως, έρχεται… κατά πάνω της με ιλιγγιώδη ταχύτητα και πρέπει να προλάβει τις εξελίξεις πριν την προλάβουν.

Η επόμενη μέρα είναι πιο σημαντική από ότι έχει συμβεί μέσα στη σεζόν, ενδεχομένως και από το ίδιο το Κύπελλο. Σίγουρα είναι πιο σημαντική και από τις επικοινωνιακές "νίκες", την κόντρα με τον Ολυμπιακό και τις μπηχτές του κάθε παράγοντας, είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά.

Κλονισμένη η εμπιστοσύνη του κόσμου

Είναι λογικό να μοιάζουν τα παραπάνω με σαχλαμαρίτσες μπροστά στο "από εδώ και πέρα" γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο απαραίτητο σε έναν σύλλογο (ειδικά αυτού του μεγέθους) από το να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου του. Αυτή τη στιγμή, κακά τα ψέματα, ως εταιρεία μπορεί να λειτουργεί υποδειγματικά η ΑΕΚ, να βγάζει υγεία, αλλά την εμπιστοσύνη του κόσμου της σε ποδοσφαιρικό επίπεδο την έχασε.

Στο χέρι της είναι να την ξαναχτίσει από την αρχή το καλοκαίρι. Διάθεση από τον κόσμο να στηρίξει υπάρχει χωρίς δεύτερη κουβέντα, γεγονός λογικό αφού και ο πιο άσχετος με την ΑΕΚ είναι σε θέση να αντιληφθεί πως αν δεν μπορεί ο Μελισσανίδης, τότε δεν μπορεί κανείς.

Μέχρι τότε μεσολαβεί ένας τελικός με τον μονόφθαλμο και ένα μίνι τουρνουά με τους υπόλοιπους τυφλούς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ότι και να γίνει σε αυτά, θετικό ή αρνητικό, ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί είναι ένας και οι λογικές που πρέπει να εγκαταλειφθούν δύο: "Το δοκάρι και μέσα…" και το "βλέποντας και κάνοντας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι τελικοί του Μανωλά

News 24/7

24MEDIA NETWORK