Σαλάτες, προσπάθεια και η ελπίδα για... ματωμένα δίχτυα

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τον Ούγκο Αλμέιδα, ο οποίος προσπαθεί σε καθημερινή βάση να επανέλθει σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας και να βοηθήσει την ΑΕΚ το συντομότερο δυνατό, ωστόσο ακόμα και τώρα ο Πορτογάλος κατάφερε να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους "κιτρινόμαυρους" που ποντάρουν αρκετά πάνω του.

Σαλάτες, προσπάθεια και η ελπίδα για... ματωμένα δίχτυα

Η ανάρτηση του Oύγκο Αλμέιδα με το βραδινό του την Κυριακή μάζεψε από κάτω αρκετά σχόλια που έχουν να κάνουν με τη φυσική κατάσταση του Πορτογάλου, από κάποιους που ήθελα να κάνουμε χαβαλέ και κάποιους άλλους που ήθελαν να απλά να τον ειρωνευτούν. Βέβαια, το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ανάρτησης ήταν μια σαλάτα με τόνο, συνεπώς δεν υπήρξε τίποτα επιλήψιμο πέραν του γεγονότος ότι ο Αλμέιδα είναι αρκετά επικοινωνιακός σε μια χώρα που υπάρχει ανεξάντλητη διάθεση για τέτοιου είδους σαρκασμό.

Αυτό που μετράει στην όλη ιστορία, είναι ό,τι συμβαίνει στην καθημερινότητά στα Σπάτα και εντός των τεσσάρων γραμμών στα φιλικά που έδωσε μέχρι σήμερα η ΑΕΚ. Εκεί ο Αλμέιδα κάνει (στα Σπάτα) αρκετά μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει στο επιθυμητό σημείο, ενώ αν μη τι άλλο στα φιλικά που αγωνίστηκε έδειξε μέχρι σήμερα μια εικόνα που τη λες σε γενικές γραμμές, ενθαρρυντική. Στα δύο από τα τρία τελευταία βρήκε δίχτυα, ενώ στο τρίτο έκανε περισσότερα πράγματα από αυτά που θα περίμενε (λόγω της θέσης του) να δει κανείς.

Γεγονός που αναδεικνύει και την αδυναμία της ΑΕΚ να επιτεθεί ορθολογικά, με αποτέλεσμα να βγαίνει ο φορ από την περιοχή για να βοηθήσει στην ανάπτυξη. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο Αλμέιδα έχει ακόμα απόσταση να καλύψει, αφού τα τρωτά σημεία που προκύπτουν από τη φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, είναι υπαρκτά, και ενδεχομένως να είναι λογικό να υπάρχουν ακόμα και αυτή τη στιγμή.

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΙΛΙΚΑ

Πέραν των υπολοίπων, η μεγαλύτερη κουβέντα που μπορούσε να γίνει για το φιλικό του περασμένου Σαββάτου στο Περιστέρι, είχε να κάνει -για μία ακόμα φορά- με τον Ούγκο Αλμέιδα. Ο επιθετικός της "Ένωσης" μπορεί να μη σκόραρε όπως συνέβη στα δύο προηγούμενα φιλικά με Τρίκαλα και Ηρακλή, ωστόσο η γενικότερη παρουσία του αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους λίγους που είδαν το παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι ο Αλμέιδα δεν έκανε αυτό που η ΑΕΚ περιμένει από τον ίδιο, χωρίς βέβαια δική του ευθύνη αφού η μπάλα έφτανε με δυσκολία στην περιοχή του Ατρομήτου.

Αντίθετα, ο Ούγκο δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια που δεν τροφοδοτήθηκε, αλλά βγήκε από την περιοχή για να βοηθήσει και αυτός στην ανάπτυξη προκειμένου να γίνει η ομάδα του απειλητική. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της εξόδου του από το παραδοσιακό σημείο δράσης του, για να βγάλει σέντρες, ή ένα σπριντ που έκανε στο δεύτερο μέρος μετά από άψογο κοντρόλ με το στήθος. Είναι βέβαιο πως έχει ακόμα λίγο δρόμο από άποψη φυσικής κατάστασης, αλλά το απόλυτα θετικό για την ΑΕΚ είναι πως ο Πορτογάλος είναι στα κόκκινα από άποψη διάθεσης. Θέλει να παίξει και να βοηθήσει την ΑΕΚ και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.

Στο τέλος… κλάταρε και αντικαταστάθηκε, αλλά πρόλαβε να δείξει αρκετές αρετές του οι οποίες δεν αποτελούν… είδος πρώτης ανάγκης για σέντερ φορ, δείχνουν όμως παίκτη κλάσης που θέλει να παίξει μπάλα και έχει διάθεση. Σημαντικό και αυτό αν συνυπολογίσει κανείς τι είχε ειπωθεί και γραφτεί για την ηλικία του, το κίνητρο και την προοπτική να παίξει στην Ελλάδα την οποία αρκετοί εξέφραζαν τους φόβους τους ότι θα έπαιρνε στο… σορολόπ. Τελικά -αν και υπάρχει δρόμος ακόμα μπροστά- η πραγματικότητα και φυσικά ο ίδιος ο Αλμέιδα τους διαψεύδουν.

ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΝΑ ΤΗΣ ΒΓΕΙ

Όπως και να έχει, ο Αλμέιδα διαθέτει στοιχεία έλειπαν από την ΑΕΚ των τελευταίων ετών, αλλά το κυριότερο πως πρόκειται για κανονικό ποδοσφαιριστή, σε όλα τα επίπεδα. Έστω κι αν απέχει ακόμα από την απόλυτη κατάσταση ετοιμότητας, ο Πορτογάλος δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει σοβαρά την ομάδα του μέσα στη σεζόν.

Με δεδομένη την ηλικία και το σκαρί του, η απώλεια κιλών δεν είναι και το πιο εύκολο εγχείρημα, αλλά όσοι ζουν καθημερινά την κατάσταση στο αθλητικό κέντρο του κλαμπ στα Σπάτα, αναγνωρίζουν στον 32χρονο φορ ότι καταβάλει φιλότιμη προσπάθεια από την αρχή της παρουσίας του στην ομάδα, σε καθημερινό επίπεδο. Έχει χάσει κάποια κιλά από τότε που ήρθε στην ΑΕΚ αλλά ακόμα και αυτή τη στιγμή ο συνολικός στόχος βρίσκεται μπροστά, όχι πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Απίστευτα σχόλια στη σελίδα του Αλμέιδα για το... βραδινό του!
Πρόβλημα με Σιμόες, επέστρεψε ο Αραβίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK