Το "τάκλιν" του Αραβίδη και το αγκάθι που δεν... πονά τον Τιμούρ

Η διαχείριση του ρόστερ της ΑΕΚ είναι το μεγαλύτερο στοίχημα του Τιμούρ Κετσπάγια αφού ο τεχνικός της ομάδας θέλει να διατηρήσει την ισορροπία μέσα στο αγωνιστικό τμήμα μέσα από τον... πονοκέφαλο των πολλών επιλογών.

Το "τάκλιν" του Αραβίδη και το αγκάθι που δεν... πονά τον Τιμούρ

O βασικός πονοκέφαλος του Τιμούρ Κετσπάγια την τρέχουσα σεζόν, είναι η διαχείριση του ρόστερ της ΑΕΚ, το οποίο βρίσκεται στην πιο πλήρη μορφή του, σε σχέση τουλάχιστον με τα τελευταία -αρκετά- χρόνια. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις για τα ευρωπαϊκά ματς αφού αποκλείστηκαν τον Αύγουστο από τη Σεντ Ετιέν, συνεπώς τα ματς είναι λιγότερα. Άρα, ο Κετσπάγια θα επιχειρήσει να χωρέσει ένα μικρότερο αριθμό αγώνων σε σχέση εκείνους των βασικών ανταγωνιστών, όλους τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ. Με ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτούς που υπολογίζει περισσότερο προσπαθώντας όμως να μη δυσαρεστήσει παράλληλα και αυτούς που υπολογίζει λιγότερο.

Ήδη το πρώτο… «τάκλιν» ήρθε από τον Χρήστο Αραβίδη, ο οποίος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που εξέφρασε δημόσια τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι τα λεπτά συμμετοχής του είναι μειωμένα. Ο Κετσπάγια, βέβαια, δείχνει ανεπηρέαστος από τα όσα λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ώρες, ή τουλάχιστον αυτό προσπάθησε να περάσει στους ποδοσφαιριστές με τη σύντομη ομιλία του στην προπόνηση της Δευτέρας. Το αν ο συνολικός τρόπος διαχείρισης της πρώτης ενδοοικογενειακής κρίσης από τον σύλλογο ήταν ο ενδεδειγμένος, θα το δείξει η πορεία κυρίως από το αν υπάρξουν παρόμοια κρούσματα.

Το θέμα, όμως, είναι ότι η διαχείριση παραμένει το μεγαλύτερο στοίχημα της φετινής ΑΕΚ και είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι ισορροπίες από προπονητή και παίκτες προκειμένου το πράγμα να μην ξεφύγει.

Σπαζοκεφαλιά για την αποστολή

Το κομμάτι της διαχείρισης δεν είναι τόσο απλό, ούτε αφορά -πλέον- μόνο τις θέσεις της 11άδας. Αφορά ακόμα και τους ποδοσφαιριστές που κόβονται από την αποστολή. Το είχε πει στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Ξάνθη ο Κετσπάγια, ότι είναι μια πολύ περίπλοκη υπόθεση ο καταρτισμός της αποστολής, αφού δυσκολευόταν να κόψει παίκτες ακόμα και από τη 18άδα. Με εξαίρεση τη θέση του χαφ που δεν έγινε προσθήκη, πίσω από -σχεδόν- κάθε βασικό ποδοσφαιριστή υπάρχει άλλος ένας που περιμένει… με το μαχαίρι στα δόντια για να μπει.

ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ

Ο Τζανετόπουλος που έχει κοπεί και τις δύο πρώτες αγωνιστικές πέρσι τέτοια εποχή ήταν ο ένας εκ των δύο βασικών στόπερ της ομάδας με κλήση στην Εθνική, ενώ ο Ντίας που ανήκει στην ίδια κατηγορία ήταν το αριστερό μπακ που πήρε περισσότερο χρόνο στα φιλικά ως βασικός πριν… ξανακαταλήξει ο Κετσπάγια στον Ντίντακ. Από την άλλη ο Κολοβέτσιος που κόπηκε στη Βέροια ήταν το βασικό στόπερ της ομάδας από το 2014 μέχρι να έρθει ο Λέσκοτ. Βέβαια το κόψιμο από την αποστολή είναι κάτι παροδικό το οποίο ο Κετσπάγια θέλει να μπαλαντάρει όσο καλύτερα γίνεται, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να μείνουν αρκετοί στην εξέδρα για κάποιο ματς. Ακόμα και ποδοσφαιριστές που μέχρι πέρσι θεωρούνταν βασικοί και αναντικατάστατοι.

Ακόμα περισσότερες λύσεις με Λάζαρο

Η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου κάνει την κατάσταση ακόμα πιο -ευχάριστα- πολύπλοκη για τον Κετσπάγια αφού οι επιλογές αυξάνονται περισσότερο, οι θέσεις είναι συγκεκριμένες και η προσδοκία (και η αναμονή) αρκετών παικτών είναι στα ύψη. Το πώς θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία θα το δείξει η πορεία. Αν πάντως βρει το κουμπί ο Κετσπάγια τότε η ΑΕΚ ίσως και να έχει λύσει το πιο σημαντικό της ζήτημα για φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

H ντρίμπλα του Yπουργείου στον Δήμο για την "Αγιά Σοφιά"

News 24/7

24MEDIA NETWORK