Βρόχα, σούπα, μετριότητα και σούπερ Μπάρκας

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το -περίπου- ντέρμπι της Λεωφόρου που αν αφαιρέσεις τις φανέλες των δύο ομάδων δεν έχει καμία σχέση με τα παλιά και αν εξαιρέσεις τη βροχή παραπέμπει σε εικόνα τελευταίων αγωνιστικών.

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports)
aek panathinaikos EUROKINISSI SPORTS

Και μόνο βλέποντας την εικόνα και την ατμόσφαιρα της Λεωφόρου, καταλαβαίνει κανείς πως ΑΕΚ και Παναθηναϊκός είναι παρατημένοι στη μοίρα τους σε μια εποχή που δεν μπορούν να εμπνεύσουν και να πείσουν σχεδόν κανέναν, ούτε φυσικά και τους ίδιους τους οπαδούς τους. Πραγματικά καμία επαφή με τα παλιά ντέρμπι της έντασης και του ροντέο, σε βαθμό που κάποιος που το παρακολουθούσε αν παρέβλεπε το τουλούμι βροχής που έπεφτε στο τέλος θα νόμιζε ότι διανύουμε τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος με τις δύο ομάδες εκτός στόχων. Όχι ότι υπήρχε αδιαφορία (σε καμία περίπτωση) αλλά δεν υπάρχει και κουράγιο. Για αυτοπεποίθηση ούτε λόγος.

Αγωνιστικά, στην περίπτωση της ΑΕΚ ειδικότερα, γίνονταν λάθη στην άμυνα από αυτά που λες «αποκλείεται να γίνει». Ακόμα και σε εύκολες φάσεις που δεν ήταν δύσκολο να καθαρίσουν. Τα πόδια είναι βαριά, η ψυχολογία είναι χάλια και σιγά-σιγά όλα αυτά αποκτούν μεγαλύτερο αντίκτυπο κάνοντας ακόμα χειρότερη την κατάσταση.

ΤΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΟΡΑΪΣ ΜΕ ΑΪΝΤΑΡΕΒΙΤΣ

Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να είναι κανείς προπονητής και να ξέρει ότι απομένει μόνο να γίνει γνωστό το χρονικό σημείο κατά το οποίο θα φύγει, αλλά θα φύγει κάποια στιγμή σίγουρα. Από την άλλη όμως, ο Μοράις χαλάει ακόμα περισσότερα την εικόνα του με μια μυστήρια προσέγγιση που έχει μετά τις γιορτές και καθιστά οξύμωρο τον τρόπο διαχείρισης της ομάδας.

Δεν είναι και το πιο λογικό πράγμα του κόσμου να μην αποκτάται χαφ το περασμένο καλοκαίρι γιατί «υπάρχει εμπιστοσύνη στον Γαλανόπουλο», να μπαίνει ο Γαλανόπουλος και με το που καθιερώνεται και πάει καλά να τον τρώει η μαύρη μαρμάγκα με τον Αϊντάρεβιτς να παίρνει σπίτι του τη φανέλα βασικού. Όχι συνηθισμένη -φυσικά- και η προσέγγιση του Πορτογάλου να αφήσει εκτός τον Γιόχανσον.

ΠΗΡΕ Η ΚΑΤΩ ΒΟΛΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Βέβαια το θέμα δεν είναι μόνο του προπονητή, αφού και οι ποδοσφαιριστές φαίνονται αγώνα με τον αγώνα κατώτεροι των περιστάσεων. Πιθανότατα να τους παίρνει από κάτω η γενικότερη κατάσταση, όμως δεν είναι εικόνα αυτή ούτε του Κολοβέτσιου, ούτε του Ντίντακ. Ούτε φυσικά του Λάζαρου που σιγά-σιγά θα βγει και ο Γενάρης και η ΑΕΚ περιμένει ακόμα ένα γεμάτο καλό ματς (με εξαίρεση αυτό της περασμένης εβδομάδας στην Τρίπολη που έκανε καλό πρώτο ημίχρονο). Σε ακόμα χειρότερη κατάσταση ο Ντίντακ που δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση εικόνα βασικού, όμως πίσω τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα με τον Ντίας να μην κερδίζει την εμπιστοσύνη κανενός προπονητή στα Σπάτα.

Διασώθηκε από το γενικότερο ναυάγιο ο Σιμόες που έδωσε κάποια κλεψίματα και αν μη τι άλλο προσπάθησε να παίξει τη μπάλα μπροστά, αλλά και ο Γκάλο που κράτησε μόνος του την αξιοπρέπεια της δεξιάς πλευράς της ομάδας. Κορυφαίος όλων όμως και φωτεινή εξαίρεση στη σημερινή ΑΕΚ, βέβαια, ο Μπάρκας.

ΜΠΑΡΚΑΣ, ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΑΠΟ... ΚΑΙΡΟ!

Σε ένα υποτιθέμενο ντέρμπι όταν ο αντίπαλος παίζει με απουσίες, δεν είναι ότι καλύτερο να είναι κορυφαίος παίκτης ο τερματοφύλακας, όπως συνέβη στην υπόθεση του Μπάρκα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η προβληματική εικόνα της ΑΕΚ έχει ένα θετικό αντίκτυπο σε ότι έχει να κάνει με την παρουσία του Έλληνα τερματοφύλακα, ο οποίος έχει εικόνα έτοιμου τερματοφύλακα που παίζει χρόνια στην ομάδα και όχι νεαρού. Τρομερό ματς από τον μικρό που εξελίσσεται σε μια από τις καλύτερες -δεν είναι και δύσκολο να συμβεί αυτό λόγω του χαμηλού επιπέδου των υπολοίπων, όμως όντως εδώ μιλάμε για λίρα εκατό- μεταγραφές της «Ένωσης». Εξαιρετική εικόνα, τρομερή αυτοπεποίθηση και μια περίπτωση στην οποία η ΑΕΚ μπορεί να στηριχθεί όχι στην επόμενη μέρα της, αλλά… χθες.

ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΛΗ

Η ΑΕΚ έκανε καλύτερο πρώτο ημίχρονο από τον Παναθηναϊκό και θα μπορούσε να είχε πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ. Παρότι το ματς δεν διεκδικούσε ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας οι «κιτρινόμαυροι» του Ζοζέ Μοράις έβγαλαν περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, κυρίως από σπόντες και στημένες μπάλες, όμως η λευκή ισοπαλία με την οποία πήγαν στην ανάπαυλα τους αδικεί. Χαρακτηριστικό του χθεσινού πρώτου 45λέπτου ήταν το γεγονός ότι η ΑΕΚ κατάφερε να βγάλει τετ-α-τετ στο 2ο λεπτό με τον Μάνταλο (ευκαιρία που ο «Πετράν» σπατάλησε) χωρίς να προλάβει καν να κρατήσει τη μπάλα, μετά από λάθος των Τελάντερ-Ευαγγέλου, έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού.

ΟΛΑ ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ ΚΑΙ ΛΑΘΗ

Η «Ένωση» κινδύνευσε λίγες φορές στο πρώτο μέρος (συγκεκριμένα μόλις δύο και αυτές από σπόντα) και έδειχνε να μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη χωρίς όμως -πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων- να μπορέσει να συνδυαστεί και να βγει μπροστά κάτι που αποτελεί και το βασικό της πρόβλημα που δεν έχει γίνει εφικτό να λυθεί από την αρχή του πρωταθλήματος.

ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΜΠΑΡΚΑΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν επίσης δυνατά με μια πολύ ωραία φάση που έβγαλαν Αϊντάρεβιτς και Πατίτο με τον πρώτο να βγάζει με μια εξαιρετική μπαλιά τον Αργεντίνο σε θέση βολής, ο τελευταίος έκανε ένα απευθείας σουτ χωρίς ωστόσο να βρει στόχο. Στην πορεία τα λάθη στην άμυνα της ΑΕΚ έφεραν φάσεις μπροστά στην περιοχή του Μπάρκα, όμως ο νεαρός γκολκίπερ ήταν πάντα εκεί για να σώσει την κατάσταση. Η μεγαλύτερη επέμβαση του Μπάρκα στο ματς ήταν στο σουτ του Βιγιαφάνες στο 55’ μετά από γύρισμα του Βλαχοδήμου μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ και αφού… γλίστρησε ο Ντίντακ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο Μπάρκας Νο. 1 και στην Εθνική
Μοράις: "Κοιτάξαμε στα μάτια τον Παναθηναϊκό"
Τραγικός VS Ανίκανη 0-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK