Ώρα μεταγραφικής... εγρήγορσης

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τις μεταγραφικές… βλέψεις της ΑΕΚ, η οποία θέλει να καλύψει το έδαφος που χάθηκε και να «τρέξει» τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που την ενδιαφέρουν προκειμένου να ενισχυθεί το συντομότερο δυνατό.

Ώρα μεταγραφικής... εγρήγορσης

Ο Τιμούρ Κετσπάγια επέστρεψε χθες στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση και φυσικά για να τρέξει, μαζί με τους συνεργάτες του Μιχάλη Μιχαήλ (γυμναστής) και Σοσό Τσέντια (βοηθός προπονητή), τη διαδικασία που απαιτείται να γίνει μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας της AEK ενόψει της νέας σεζόν. Οι «κιτρινόμαυροι» μαζεύονται για πρώτη φορά το προσεχές Σάββατο ενώ την επόμενη Τετάρτη θα αναχωρήσουν για τo Kίελτσε της Πολωνίας, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Μέχρι τότε όι άνθρωποι της «Ένωσης» θέλουν να έχουν προχωρήσει τουλάχιστον δύο ακόμα προσθήκες προκειμένου να ενσωματωθούν άμεσα στην ομάδα ορισμένα ακόμα μεταγραφικά αποκτήματα (πέραν των Τσιγκρίνσκι και Μπάρκα), με το σενάριο να βρεθεί κάποιος νέος ποδοσφαιριστής κατευθείαν στην Πολωνία, να δείχνει που συγκεντρώνει -πλεον- αρκετές πιθανότητες.

Οι θέσεις που θέλει ενίσχυση

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης ενός αριστερού μπακ, ενός κεντρικού χαφ, ενός εξτρέμ (κατά προτίμηση δεξιού) και ενός σέντερ φορ.

Εκκρεμεί το ενδεχόμενο απόκτησης ενός ακόμα στόπερ, όμως με τα μέχρι τώρα δεδομένα, όλα δείχνουν στην Πολωνία θα ταξιδέψουν οι υπάρχοντές κεντρικοί αμυντικοί (Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Άρθο, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος και πιθανότατα Σβάρνας που προορίζεται για δανεικός).

Λαϊφης και Κάτσαρ στα χαφ

Στο θέμα του χαφ, η περίπτωση που ξεχώρισαν στην ΑΕΚ λόγω επιλογής Τιμούρ Κετσπάγια είναι αυτή του Κωνσταντίνου Λαϊφη. Ο Γεωργιανός πιστεύει πολύ τον Κύπριο άσο, αλλά για την ώρα φαίνεται να υπάρχει απόσταση με την Ανόρθωση στο οικονομικό παρότι επιθυμία του παίκτη είναι να φορέσει τη φανέλα της «Ένωσης».

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, βρισκόμαστε σε αναμονή για τη νέα πρόταση της ΑΕΚ προς την Ανόρθωση με την ελπίδα ότι θα ικανοποιηθεί η κυπριακή ομάδα η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δε φαίνεται να είναι εύκολος διαπραγματευτής.

Λόγω της προτίμησης του προπονητή στον Λαϊφη μπήκε στον πάγο η -προχωρημένη- υπόθεση του έμπειρου 29χρονου διεθνούς Σέρβου πρώην μέσου του Αμβούργου, Γκόικο Κάτσαρ ο οποίος πήρε την έγκριση των Μιλοβάνοβιτς και Μπάγεβιτς. Αυτό που απομένει τώρα είναι να φανεί αν η ΑΕΚ κάνει νέα προσφορά στους Κύπριους για τον Λαϊφη ή αν θα πάει για άλλα.

Καλή άποψη για Εμπένγκουε

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση και στο αριστερό άκρο της άμυνας, ψάχνοντας τον παίκτη που θα στελεχώσει στο ρόστερ τον Ντίντακ Βιλλά. Ινσούα, Μαράνζ Χατζάφι, Σις και Εμπένγκουε είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που παρέλασαν από το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Όλοι προτάθηκαν, όλοι εξετάστηκαν (και εξετάζονται) αλλά αυτή τη στιγμή περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνουν οι δύο Σενεγαλέζοι.

O Eμπέγκουε της Ρεν είναι καλύτερη περίπτωση λόγω της συνεχόμενης παρουσίας του σε υψηλό επίπεδο, η περίπτωσή του έχει πάρει την έγκριση του Κετσπάγια. Ο Σις ακολουθεί ενώ γίνονται και κάποιες τελευταίες προσπάθειες για τον Ινσούα, με λίγες, όμως, πιθανότητες επιτυχίας.

Σέντερ φορ

Σε ότι έχει να κάνει με το θέμα του σέντερ φορ, μετά και τη -διαφαινόμενη- επιθυμία της Τσεζένα να πουλήσει τον Τζούριτς (ειδικά με ένα ποσό της τάξης των 3 εκατ. ευρώ) η ΑΕΚ αποχαιρέτισε την περίπτωση του Βόσνιου η οποία πέραν από ρισκαδόρικη ήταν και ανέφικτη για τα οικονομικά της δεδομένα.

Οι «κιτρινόμαυροι» ενδιαφέρθηκαν για τον Τζούριτς μόνο για μορφή δανεισμού με οψιόν αγοράς, κάτι που δεν έγινε και πλέον στρέφονται σε άλλες περιπτώσεις. Ο Ιμπραχήμα Μπαλντέ που έμεινε ελεύθερος από την Κράσνονταρ και ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ και την Παρτιζάν είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις, ενώ η ΑΕΚ δουλεύει και κάποιες άλλες με πλήρη μυστικότητα.

Όλη η ουσία στον εξτρέμ

Η μεταγραφή που αναμένεται να δείξει σε μεγάλο βαθμό την κατεύθυνση της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν για την ΑΕΚ είναι εκείνη του εξτρέμ. Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να αποκτήσουν για το (δεξί) φτερό της επίθεσης έναν ποδοσφαιριστή με αρκετή ποιότητα, ταχύτητα, καλό στο ένας εναντίον ενός που να έχει και επαφή με τα δίχτυα.

Όπως γίνεται αντιληπτό έναν παίκτης με τέτοια χαρακτηριστικά χρειάζονται αρκετά χρήματα για να τον φέρεις στην Ελλάδα. Λίγα ονόματα έχουν βγει προς τα έξω στο συγκεκριμένο κομμάτι, ενώ υπάρχει η αίσθηση πως οι σοβαρές περιπτώσεις παικτών που εξέτασε η ΑΕΚ δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές (στον Τύπο).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια πρότεινε κάποιες περιπτώσεις εξτρέμ, ενώ πολύ σημαντική -προς αυτή την κατεύθυνση- θα είναι η συνάντηση ανάμεσα στον Τιμούρ, τον Μπάγεβιτς, τον Μιλοβάνοβιτς και τον Ντε Μπαρτόλο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σιμόες: Το ενδεικτικό έμψυχο παράδειγμα του πρότζεκτ της ΑΕΚ
Μεταγραφική... αντεπίθεση της ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK