H καβάτζα και το κάτι... παραπάνω

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τα 7 μεταγραφικά χτυπήματα της ΑΕΚ τα οποία αποτελούν τη βάση της "Ένωσης" εν αναμονή της περαιτέρω ενίσχυσης που θα ακολουθήσει.

H καβάτζα και το κάτι... παραπάνω
INTIME SPORTS

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τα 7 μεταγραφικά χτυπήματα της ΑΕΚ τα οποία αποτελούν τη βάση της "Ένωσης" εν αναμονή της περαιτέρω ενίσχυσης που θα ακολουθήσει.

Η ΑΕΚ έχει κλείσει ήδη -και τυπικά- ορισμένες από τις… τρύπες του ρόστερ που είχαν διαπιστωθεί από την περασμένη αγωνιστική σεζόν, προσθέτοντας στην ομάδα της επόμενης μέρας αρκετές επιλογές. Το βάθος είναι ένας καθοριστικός παράγοντας προκειμένου να είναι μια ομάδα ανταγωνιστική και οι "κιτρινόμαυροι" έλαβαν σοβαρά υπόψιν τους αυτή την παράμετρο.

Μετά την ανακοίνωση του Ρόναλντ Βάργκας οι "κιτρινόμαυροι" έφτασαν τις 7 μεταγραφές. Αναμένεται να ακολουθήσουν τουλάχιστον τρεις προσθήκες. Μία στη θέση του τερματοφύλακα, μία στο αριστερό άκρο της άμυνας και μία στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας.

O Βάρας και η εναλλακτική του Μπαρόχα

Σε ότι έχει να κάνει με τον γκολκίπερ η περίπτωση του Χάβι Βάρας εξακολουθεί να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο ενώ εξετάζονται και εναλλακτικές με κορυφαία όλων εκείνη του Άλεν Μπαρόχα. Του τερματοφύλακα της Εθνικής Βενεζουέλας στο Κόπα Αμέρικα. Από εκεί και πέρα στην ΑΕΚ περιμένουν να "τρέξουν" οι διαδικασίες για την απόκτηση του Τζιοβάνι για το αριστερό άκρο της άμυνας για την οποία δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις πολύ σύντομα.

Να πούμε ότι στο θέμα Τζιοβάνι -αν προχωρήσει και ολοκληρωθεί θετικά- η ΑΕΚ κάνει μία από τις υπερβάσεις της, αφού πρόκειται για ποδοσφαιριστή σε πολύ καλό τάιμιγκ της καριέρας του. Στοίχημα μεν, όπως η πλειοψηφία των Λάτιν ακραίων μπακ, με πολύ καλές πιθανότητες δε…

Στο θέμα του μεσοεπιθετικού υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό, με την αδυναμία για τον Σκόκο να γυροφέρνει το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Δύσκολη περίπτωση (κυρίως λόγω Νιούελς) ωστόσο στην "Ένωση" φέρονται διατεθειμένοι να εξαντλήσουν τις πιθανότητες. Αν δεν τα καταφέρουν τότε υπάρχει η πρόθεση να κινηθούν προς μία από τις εναλλακτικές. Το όνομα του Λούκα παίζει αν και η περίπτωσή του είναι πολύ δύσκολη, ενώ ο Μπουονανότε μετά τη συζήτησή του με τη Γρανάδα, ανάλογα με την έκβαση που θα έχει αυτή ενδέχεται να μπει και αυτός στο κάδρο.

Ας δούμε όμως τις θέσεις στις οποίες ενισχύθηκε μέχρι στιγμής η ΑΕΚ:

Ροντρίγκο Γκάλο

Ο 29χρονος δεξιός μπακ που έγινε γνωστός στη Σούπερ Λιγκ με τη φανέλα του Παναιτωλικού τη σεζόν 2013-14, αποκτήθηκε από την ΑΕΚ στο πλαίσιο της αύξησης λύσεων στα χέρια του προπονητή στο δεξί άκρο της άμυνας. Στην πορεία ακολούθησε ο τραυματισμός του Μιχάλη Μπακάκη ο οποίος καθιστά τον Γκάλο αδιαφιλονίκητο φαβορί προκειμένου να είναι πρώτη λύση του Δέλλα, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν.

H καβάτζα και το κάτι... παραπάνω
INTIME SPORTS

Με την απόκτηση του Γκάλο η ΑΕΚ, ανέβασε κατακόρυφα και τις πιθανότητές της στα στημένα, δεδομένης και της απουσίας του Πέτρου Μάνταλου για κάποιο διάστημα.

Αντρέ Σιμόες

Έχοντας ψηφιστεί αρκετές φορές στην κορυφαία ενδεκάδα του πορτογαλικού πρωταθλήματος, ο Σιμόες ήρθε στην ΑΕΚ σε πολύ καλό μομέντουμ. Η παρουσία του στη Μορεϊρένσε στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ο Σιμόες ξεχώριζε σαν τη μύγα στο γάλα με τη φανέλα της πρώην ομάδας του.

H καβάτζα και το κάτι... παραπάνω
INTIME SPORTS

Από εκεί και πέρα στην ΑΕΚ το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει, η φανέλα είναι βαριά και η πίεση μεγάλη. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα μπαρουτοκαπνισμένο 8άρι που το νιώθει η περιοχή του αντιπάλου, ενώ πιστεύεται ότι θα κουμπώσει καλά στο πλευρό του Γιάκομπ Γιόχανσον στην "κιτρινόμαυρη" μεσαία γραμμή.

Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος

Μετά την καθιέρωσή του στον Απόλλωνα η ΑΕΚ κινήθηκε γρήγορα και εξασφάλισε την υπογραφή του. Ξεκίνησε ως δεξί εξτρέμ αλλά ο Αλέκος Βοσνιάδης τον καθιέρωσε στην "Ελαφρά Ταξιαρχία" ως δεξί μπακ.

H καβάτζα και το κάτι... παραπάνω
INTIME SPORTS

Έκανε γεμάτη χρονιά με τον Απόλλωνα, στη Ριζούπολη υπήρξε γκρίνια για την απώλειά του και είναι μια λύση που μπορεί να προσφέρει τόσο άμεσα όσο και μελλοντικά την "Ένωση".

Θέσαρ Άρθο

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός επελέγη για τη στελέχωση του κέντρου της άμυνας της ΑΕΚ της νέας σεζόν. Η καριέρα του δεν έχει ανοδική πορεία αφού η "Ένωση" τον απέκτησε μετά τη σύντομη θητεία του στην Μπέιταρ Ιερουσαλήμ, ωστόσο έχει αρκετές παραστάσεις με τις φανέλες αρκετών ισπανικών ομάδων.

H καβάτζα και το κάτι... παραπάνω
INTIME SPORTS

Προϊόν των ακαδημιών της Βιγιαρεάλ ο Άρθο ο οποίος πέρασε μεταξύ άλλων από Ουέλβα, Σαραγόσα, Βαγιαδολίδ, πέρασε από τη Γάνδη ενώ έπαιξε σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας. Το θετικό στην περίπτωση του 29χρονου στόπερ είναι ότι σε όλες τις ομάδες που έπαιξε μέχρι σήμερα γινόταν αυτόματα βασικός, παθιαζόταν, δενόταν με την εξέδρα κάτι που σε αρκετές περιπτώσεις του έδωσε το περιβραχιόνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο -υποδεέστερο βέβαια- πρωτάθλημα Ισραήλ αναδείχθηκε ο καλύτερος αμυντικός.

Ράφικ Τζιμπούρ

Η ενίσχυση στην κορυφή της επίθεσης ήταν κάπως πιο… εκρηκτική. Ο Ράφικ Τζιμπούρ ήταν από τις καλύτερες (ίσως η καλύτερη) περιπτώσεις που μπορούσε να αποκτήσει η ΑΕΚ με τα λεφτά που διέθεσε. Προέρχεται και αυτός από γεμάτη χρονιά με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, έπαιξε στο προηγούμενο Champions League.

H καβάτζα και το κάτι... παραπάνω
INTIME SPORTS

Έβαλε 17 γκολ στην Κύπρο (14 στο πρωτάθλημα, 3 στο Κύπελλο) ωστόσο όλοι γνωρίζουν πως στα 31 του δε θα είναι ο Τζιμπούρ που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ το 2008. Παρόλα αυτά, ο Αλγερινός αποτελεί μια περίπτωση επιθετικού από το πάνω ράφι σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας και αν όλα εξελιχθούν όπως περιμένουν οι άνθρωποι της "Ένωσης" τότε ο Δέλλας θα έχει ένα ισχυρό επιθετικό όπλο στη φαρέτρα του.

Κυριάκος Ανδρεόπουλος

Με την απόκτηση του Ανδρεόπουλου και δεδομένων των θέσεων που μπορεί να καλύψει ο ποδοσφαιριστής, η ΑΕΚ έφτασε να μετράει 6 αμυντικά χαφ και 4 δεξιά μπακ στο ρόστερ της νέας χρονιάς.

H καβάτζα και το κάτι... παραπάνω
INTIME SPORTS

Όπως και να έχει πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο μιλούν με τα καλύτερα λόγια όσοι έζησαν από κοντά την Κέρκυρα και τη Super League της περασμένης περιόδου και λογική της "Ένωσης" είναι να… χτυπάει αυτές τις περιπτώσεις. Καθοριστικό ρόλο για τη μεταγραφή έπαιξε η στάση του ίδιου του ποδοσφαιριστή που απέρριψε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού.

Ρόναλντ Βάργκας

Μετά τις λίγες αλλά θετικές εμφανίσεις του στους αγώνες του Κόπα Αμέρικα, ο Βάργκας ταξίδεψε στην Αθήνα και ανακοινώθηκε επίσημα από την ΑΕΚ. Συνολικά πρόκειται για την 7η μεταγραφή της "Ένωσης" ενόψει της ερχόμενης χρονιάς και στα Σπάτα θεωρούν ότι ο Βενεζουελιάνος θα δώσει την ποιότητα που απαιτείται στην μεσοεπιθετική της γραμμή.

H καβάτζα και το κάτι... παραπάνω

Μπαρουτοκαπνισμένος και αυτός ωστόσο μια περίπτωση παίκτη που έχει μείνει πίσω λόγω τραυματισμών στο παρελθόν και ψάχνει το γερό βήμα στην καριέρα του. Στην ΑΕΚ ελπίζουν ότι ο Σύλλογος είναι σε θέση να του προσφέρει την επιστροφή στον πρωταθλητισμό προκειμένου να το ανταποδώσει σε σημαντική βοήθεια ο Βάργκας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK