Πατίτο: Μπορεί να γίνει νέος... Σκόκο!

Η πρώτη παράσταση του Πατρίσιο Ροντρίγκες την Κυριακή στην Καλογρέζα και το κοινό που τον συνδέει με τον Νάτσο Σκόκο. Αμφότεροι έχουν απασχολήσει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού και τα σχετικά εξώφυλλα, αλλά μπήκαν και δεν... βγαίνουν από τις καρδιές των φίλων της ΑΕΚ. Γράφει ο Άκης Γεωργίου.

Πατίτο: Μπορεί να γίνει νέος... Σκόκο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πατρίσιο Ροντρίγκες είναι μια από τις σημαντικές προσθήκες της φετινής ΑΕΚ, αλλά και μια περίπτωση που λίγοι μπορούσαν να φανταστούν πώς θα εξελιχθεί. Η ποιότητα και το γεγονός ότι έχει… μπαλαδόφατσα, είναι μη συζητήσιμα, αλλά ως γνωστόν οι τέτοιου είδους λάτιν έχουν τα καλά και το… μοναδικό κακό τους: Δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί το ματς για αυτούς αν δεν τους βγουν οι πρώτες ενέργειες, αν τους πάρει από κάτω ή αν δεν εκνευριστούν.

Ο Πατίτο ήρθε στην Ελλάδα πίσω σε φυσική κατάσταση, προσπάθησε να καλύψει το δρόμο και το πέτυχε με εμφανή δείγματα επιτυχίας σε πρώτη φάση. Μαζί με αυτά, στο ματς της Κυριακής ο 26χρονος μεσοεπιθετικός κέρδισε και τακτικά, κάτι πού από τα συμφραζόμενα γίνεται αντιληπτό ως ένα από τα άγχη του Κετσπάγια. Με το σπαθί του ο Αργεντίνος κέρδισε όλα τα παραπάνω, όχι μόνο στο ματς της Κυριακής, αλλά και στις προπονήσεις που προηγήθηκαν στα Σπάτα.

Πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες του Ολυμπιακού, όπως ο Σκόκο

Σε πρώτο χρόνο τουλάχιστον, ο Πατίτο κατάφερε να κερδίσει και την εξέδρα, η οποία έχει παραδοσιακή αδυναμία σε ποδοσφαιριστές με τέτοια κοψιά, ειδικά αν είναι και λάτιν. Δεν είναι τυχαίο που συζητιέται ο Σκόκο σε κάθε μεταγραφική περίοδο από τότε που έφυγε, ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή όχι (που δεν υπήρχαν) ρεαλιστικές πιθανότητες επιστροφής.

Εννοείται ότι ο Πατίτο δεν είναι Νάτσο, άλλος παίκτης ο ένας, άλλος ο… άλλος, όμως, όπως και να το δει κανείς, το φορτίο των απαιτήσεων για τέτοιου είδους παίκτες είναι βαρύ. Στο πρώτο του σοβαρό δείγμα, ο Ροντρίγκες έδειξε ότι μπορεί να σταθεί και με το παραπάνω. Αν μπορεί να δώσει σε διάρκεια έστω και τα μισά από αυτά που έδωσε την Κυριακή, τότε μπορεί και να περάσει στην ιστορία ως άλλη μία περίπτωση που έγινε... πρωτοσέλιδο από τις εφημερίδες του Ολυμπιακού και θα αφήσει τη σφραγίδα του στην ΑΕΚ. Όπως και ο Νάτσο.

Ο Πατίτο κόντρα στην Ξάνθη

Ο Αργεντίνος κόντρα στην Ξάνθη μοίρασε δύο ασίστ για γκολ, μία για δοκάρι, ενώ στην ίδια φάση (με το δοκάρι του Μάνταλου) πρόλαβε να το δώσει και δεύτερη μπαλιά την οποία ο «Πετράν» επίσης δεν αξιοποίησε.

Ο Πατίτο ανέβηκε σε σχέση με την εικόνα που είχε στα φιλικά και έδειξε να είναι κάτι πολύ κοντινό σε αυτό που έψαχνε η ΑΕΚ για τη μεσοεπιθετική της γραμμή και πως είναι πολύ πιθανό να πιάσει τόπο το βαρύ (σχεδόν) 500άρι συμβόλαιο. Είναι καλός στο "ένας εναντίον ενός", μπορεί να τρέξει και να δώσει επιτάχυνση πατώντας ακόμα και τη γραμμή, ενώ την Κυριακή έδειξε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες και σε ό,τι αφορά τις μεταβιβάσεις, αφού όλες σχεδόν οι μπαλιές του ήταν ακριβείς.

Όταν μιλάμε για την ΑΕΚ που ένα μεγάλο ποσοστό της αποτελεσματικότητάς της έχει να κάνει με την τροφοδότηση του Αλμέιδα, τότε μπορεί να καταλάβει ο καθένας ότι είναι κάτι σημαντικό. Tα γκολ δεν είναι το δυνατό σημείο του Πατίτο, βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, αλλά οι ευκολία στις πάσες και η ποιότητά του μπορούν να καλύψουν την κατάσταση σε κάθε περίπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νέα παραγγελία για φανέλες της ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK