Πέναλτι και... "ξύλο"!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την άνετη νίκη της ΑΕΚ με τον Πλατανιά, το σωστό πέναλτι, τη λάθος αποβολή και για το ρεπορτάζ των όσων έγιναν νωρίτερα στη Νέα Φιλαδέλφεια σχετικά με την καταγγελία του Δήμου για ξυλοδαρμό του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
lazaros simoes EUROKINISSI SPORTS

H AEK και απέναντι στον Πλατανιά ήταν… πιστή στο καθήκον και δεδομένης και της εξέλιξης του ματς έφτασε σε μία άνετη νίκη απέναντι στους Κρητικούς. Η… μοίρα του Τσιγκρίνσκι ήθελε την ΑΕΚ να κάνει αναγκαστική αλλαγή στο 5ο λεπτό και τον ίδιο τον Ουκρανό να είναι απίστευτα άτυχος αφού το πρωί της Πέμπτης θα υποβληθεί σε χειρουργείο για το κάταγμα κερκίδας. Πραγματικά κρίμα, αμέσως με το που γύρισε μετά από συνεχόμενους τραυματισμούς που τον άφησαν εκτός από τις 5 Νοέμβρη του 2016. Μπήκε, ξανατραυματίστηκε (αυτή τη φορά από καθαρή γκίνια) και ο Χιμένεθ καλείται ξανά να βρει λύσεις ελλείψει άλλο στόπερ παρόμοιων χαρακτηριστικών.

Για το πέναλτι του Μπανανά στον Μάνταλο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην οικονομία του αγώνα οι απόψεις διίστανται. Όλες είναι σεβαστές, όμως καταντάει κουραστικό όταν τα κίνητρα των χιλιάδων -στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- εκφραστές των απόψεων είναι εμφανή. Είτε το κίνητρο είναι « είμαι τυφλωμένος και δε βλέπω τίποτα», είτε είναι «είμαι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκός και έγινε στην ΑΕΚ», είτε « είμαι ΑΕΚ και θέλω να δείξω πως διαφέρω». Όλα τα παραπάνω παίζουν και πρόκειται για κάτι κοινά αποδεκτό.

Η δική μου γνώμη είναι ότι ήταν πέναλτι ατσουμπαλοσύνης, δεν ήταν όμως κόκκινη κάρτα σε καμία περίπτωση γιατί δεν υπήρχε πρόθεση. Το ίδιο χρώμα των παπουτσιών των ποδοσφαιριστών δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια για να είναι κανείς σίγουρος, ενώ από το βίντεο και τις παγωμένες φωτογραφίες προκύπτει μια επαφή και με το γόνατο. Η ΑΕΚ ευνοήθηκε από την απόφαση του Σιδηρόπουλου, αυτό είναι μια πραγματικότητα, όπως πραγματικότητα είναι ότι το παραπάνω πήρε μυθική διάσταση και η βεβαιότητα ξεχείλιζε.

Ωραία πράγματα για μία ακόμα φορά από τον Αραούχο που η ποιότητά του δημιουργεί -φυσιολογικά- αδυναμίες στην εξέδρα, καλό ματς και από Γιόχανσον που σταθεροποιείται ξανά αλλά και από τον Αϊντάρεβιτς που εξελίσσεται σε μια χρήσιμη μονάδα για τον προπονητή. Ξέρει καντάρια μπάλας, την ασφαλίζει καλά και έχει πράγματα να δώσει όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν. Ένα μεγάλο μέρος της δημιουργίας της ΑΕΚ και σε αυτό το ματς είχε να κάνει με τον Μάνταλο ο οποίος συνέχισε τις καλές εμφανίσεις μετά και το ματς με τη Λάρισα και έβγαλε κάποιες εναλλαγές σε λίγα τετραγωνικά, κάτι που είναι από τα εμφανή προσόντα του.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν και περισσότερες φορές αλλά είχαν θέμα στα τελειώματα με πολλά μέτρια σουτ τόσο έξω όσο και μέσα από την περιοχή. Σε κάθε περίπτωση αυτό που μετράει είναι το γεγονός ότι το rotation του Μανόλο πέρασε για μία ακόμα φορά αναίμακτα χωρίς γκρίνια και πλέον υπάρχει το ματς με τον Πανιώνιο εν αναμονή της γνωστοποίησης του αντιπάλου στο Κύπελλο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ

Σχετικά με ένα περιστατικό που έλαβε χώρα αρκετές ώρες πριν τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Πλατανιά στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Δήμος ανέβαλε το προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο καθώς ο πρόεδρος κ. Γιώργος Πάνος κατήγγειλε ότι ξυλοκοπήθηκε από οπαδούς της ΑΕΚ.

Βρεθήκαμε στην πόλη (μετά το περιστατικό, όχι κατά τη διάρκεια) και προσπαθήσαμε να ενημερωθούμε για το τι ακριβώς συνέβη από τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς που περιφρουρούσαν στον χώρο. Όπως οι ίδιοι μας μετέφεραν δεν διαπίστωσαν κάποια εστία έντασης πέραν κάποιων λεκτικών αντιπαραθέσεων, τόσο με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου που ήταν πεζός όσο και με έναν εκ των αντιδημάρχων που έφτασε στο Δημαρχείο με το ποδήλατό του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι οπαδοί της ΑΕΚ ζητούσαν από τον κ. Πάνο να τους μιλήσει για τις ενστάσεις του Δήμου για το γήπεδο με έναν εξ αυτών να προσπαθεί να το «γράψει» on camera και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είπε «δεν έχω να σας πω τίποτα» και εξέφρασε την επιθυμία να φύγει. Οι οπαδοί της ΑΕΚ τον ακολούθησαν, τον αποδοκίμασαν έντονα μέχρι που όντως ο κ. Πάνος τους ξέφυγε χωρίς όμως να υπάρξει χειροδικία.

Στη συνέχεια σε επικοινωνία που είχαμε με την Αστυνομική Διεύθυνση Νέας Φιλαδέλφειας επιβεβαιώθηκαν τα παραπάνω, με τη διευκρίνιση ότι δεν έχει καταγγελθεί κανένα παρόμοιο γεγονός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK