Το παιδί μιας ανώτερης θεάς

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την ΑΕΚ της κανονικότητας και του Ντιέγκο Μπουονανότε ο οποίος μπορεί να πάρει την ομάδα πάνω του και επανέφερε μια αύρα… από τα παλιά στο ΟΑΚΑ την Κυριακή.

Το παιδί μιας ανώτερης θεάς
INTIME SPORTS

Και μόνο το γεγονός ότι ζούμε σε μια εποχή στην οποία πάνω από 25.000 κόσμος πάει στο γήπεδο και -κυρίως- ευχαριστιέται με την εικόνα της ΑΕΚ, αποτελεί μία σοβαρή μετάβαση κατά την οποία τα κιτρινόμαυρα… «θέλω» έχουν -μετά από χρόνια- πολύ κοντινή απόσταση με την πραγματικότητα.

Η αιτία είναι απλή. Πέραν από τη θετική διάθεση που υπήρχε χθες στην Καλογρέζα, υπήρχε και μια… μπαλαδόφατσα, η οποία ξέρει καντάρια, έχει την ποιότητα για να πάρει την ΑΕΚ πάνω της (η μπαλαδόσφατσα) και θύμισε κάτι από τα παλιά στους ΑΕΚτζήδες με τα… Σκοκικά σλάλομ: Ο Ντιέγκο Μπουονανότε.

10ράκι που παίρνει τη μπάλα στα πόδια και άμα βρει χώρο σηκώνει την εξέδρα στο πόδι, όχι για… εμψύχωση αλλά γιατί δίνει την αίσθηση ότι μυρίζει γκολ. Ο Αργεντίνος ήταν ότι έλειπε από την ΑΕΚ στην… ανομβρία της Ξάνθης. Πλέον, όμως, βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Πραγματικός δαίμονας για τους αντιπάλους ειδικά μέσα στην περιοχή καθώς με το μικρό μπόι του είναι δύσκολο… να μην του κάνουν πέναλτι! Με δεδομένη και την παρουσία των Βάργκας και Μάνταλου (που επέστρεψε επίσημα για πρώτη φορά μετά την 11η Μαρτίου και είναι... καλά!) αλλά και το δίδυμο Σιμόες-Γιόχανσον πίσω από την τριπλέτα, η ΑΕΚ δημιουργεί μια σοβαρή βάση ο οποία θα αποτελέσει όπλο της για να γίνει ανταγωνιστική.

Το παιδί μιας ανώτερης θεάς
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα που αμύνεται πολύ σφιχτά και όταν βγαίνει στην κόντρα είναι κίνδυνος θάνατος (αυτά ακριβώς πλήρωσε και ο ΠΑΟΚ πριν από δύο εβδομάδες στους Ζωσιμάδες), αντέδρασε πολύ θετικά παρότι έμεινε πίσω στο σκορ. Είναι σημαντικό να γυρίζουν τα ματς, γιατί η απουσία από τη μεγάλη κατηγορία ήταν ύπουλο πράγμα και η δυναμική δεν είναι δύσκολο υποστεί πλήγμα από αυτή. Καιρός είναι σιγά σιγά να αποκαθίσταται και η τάξη.

Υπήρχαν και αρνητικά

Από τη χθεσινή πολύ καλή εικόνα της ΑΕΚ, όμως, δεν έλειψαν και τα αρνητικά. Για το επίπεδο που θέλει να είναι η «Ένωση» απαγορεύεται να κάνει τόσο… περίπατο ο Ακόστα διανύοντας αρκετά μέτρα και σουτάροντας τόσο αβίαστα. Αργοπορημένα μπήκε ο Σιμόες στη φάση ωστόσο το ζήτημα είναι ότι η ΑΕΚ έδωσε για πρώτη φορά πολλά μέτρα στον αντίπαλο κάτι που είχε ως συνέπεια να φάει φάσεις. Με Πλατανιά, Ξάνθη αυτό δε συνέβη.

Το παιδί μιας ανώτερης θεάς
INTIME SPORTS

Από την άλλη, ο Έλντερ Μπαρμπόσα ξεκίνησε με το γνωστό… φλύαρο ύφος του ωστόσο στη συνέχεια το ίσιωσε και έδωσε βοήθειες στην ομάδα. Το σουτ στο 42’ και η πάσα στον Μπουονανότε έπαιξαν ρόλο και στην ψυχολογία του κάτι που είχαν σαν αποτέλεσμα να ανέβει ο Πορτογάλος. Αντίθετα με τον Μπαρμπόσα, ο Μακόλεϊ Κρισάντους ήταν ένας από τους χειρότερους της «Ένωσης». Σπατάλησε ευκαιρίες με πολύ κακά τελειώματα. Την επόμενη φορά μπορεί η ΑΕΚ να μην έχει την πολυτέλεια να μην τελειώσει το ματς όταν της δοθεί η ευκαιρία και ο «Χρύσανθος» να είναι πιο μοιραίος απ’ ότι χθες.

Η «κιτρινόμαυρη» σούμα

Στο πρώτο βήμα με τον Πλατανιά που ήταν το πιο εύκολο η ΑΕΚ πήρε καλό βαθμό. Στην Ξάνθη κόλλησε στο Χ αφού παρότι έμεινε πιστή στο πλάνο της και στην υπομονή δεν κατάφερε να γίνει ουσιαστική και να περάσει τη μπάλα μπροστά. Απέναντι στα Γιάννενα που είναι μία από τις καλύτερες επαρχιακές ομάδες που θα περάσουν μέσα στη σεζόν από την Καλογρέζα, επίσης πήρε καλό βαθμό. 3-1 με ανατροπή, 23 τελικές προσπάθειες και 62-38 κατοχή, νομίζω ότι δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια για αμφισβήτηση.

Το παιδί μιας ανώτερης θεάς
INTIME SPORTS

Το πιο θετικό είναι ότι ο Δέλλας είδε με τα μάτια του έναν ακόμα ποδοσφαιριστή που μπορεί να βγάλη την ομάδα από τη δύσκολη θέση όταν… σφίξουν τα γάλατα. Όμως τώρα σημασία έχει ότι το επόμενο βήμα στην Τούμπα, θα είναι ένα σκαλοπάτι πάνω σε δείκτη δυσκολίας απέναντι σε έναν αντίπαλο που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια. Σιγά σιγά η εικόνα για τα απίδια που χωράει ο σάκος θα ξεκαθαρίζει περισσότερο και θα φανεί αν αυτή η ΑΕΚ που δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα, είναι όντως τέτοια.

Η Original άγγιξε τις ρίζες της ΑΕΚ

Στα πολύ σημαντικά του χθεσινού ματς, ήταν η πρωτοβουλία της Original για τους πρόσφυγες από τη Συρία. Αρχικά η μεγαλύτερη οργάνωση οπαδών της ΑΕΚ ναύλωσε πούλμαν με το οποίο μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες στο ΟΑΚΑ ενώ στη συνέχεια γέμισε ένα φορτηγό με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους Σύριους.

Το παιδί μιας ανώτερης θεάς
INTIME SPORTS

Πάνω που σκεφτόμουν πώς θα το συνεχίσω, είδα την ενημέρωση ενός γνωστού μου στο Facebook: «Μου αρκεί που σήμερα (σ.σ. χθες) για μια ακόμα φορά μεγαλώσαμε τον σύλλογο, τον φέραμε με τόσο απλά πράγματα κ ενέργειες ακόμα πιο κοντά στις ρίζες του». Νομίζω πως οτιδήποτε άλλο γραφτεί ή ειπωθεί επ’ αυτού είναι περιττό.

Διαβάστε ακόμη:

Μπουονανότε: "Τα πάντα για να δικαιώσω την ΑΕΚ"

Δέλλας: "Ξέραμε τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε"

News 24/7

24MEDIA NETWORK