To πρώτο "κιτρινόμαυρο" τούβλο του Μπακασέτα

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την ΑΕΚ που πέρασε νικηφόρα και από τη Βέροια, έβγαλε ποιότητα κυρίως με τους Πατίτο-Μπακασέτα, αλλά ήταν απρόσεχτη στην τελική προσπάθεια αφού -όπως και με την Ξάνθη- θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ματς πολύ νωρίτερα.

To πρώτο "κιτρινόμαυρο" τούβλο του Μπακασέτα

Η ΑΕΚ έκανε ακριβώς αυτό που ήθελε ο Κετσπάγια στη Βέροια. Προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο (θα μπορούσε να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά), "κλείδωσε" έστω και αργά το ματς και εξασφάλισε το απόλυτο. Αυτός ήταν ο σκοπός. Να έρθει η νίκη και με τον Ηρακλή και να πάει χωρίς την παραμικρή απώλεια στο Καραϊσκάκη για να δώσει το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με τον Ολυμπιακό.

"ΑΕΚ γερά πρωτάθλημα ξανά" από την εξέδρα

Η εξέδρα, πάντως, ψήθηκε. Έχει και αυτό τη δικιά του σημειολογική αναφορά, αν λάβουμε υπόψη μας ότι μιλάμε για τη "δύσκολη" εξέδρα της ΑΕΚ. Το "ΑΕΚ γερά πρωτάθλημα ξανά" είχε χρόνια να ακουστεί. Μπορεί να γράφτηκε σε εφημερίδες, να συζητήθηκε από παράγοντες, να γράφτηκε σε ανακοινώσεις σαν επιχείρημα για διάφορους λόγους, αλλά η εξέδρα είχε χρόνια να το φωνάξει και -κυρίως- να το πιστέψει. Τώρα δείχνει να το πιστεύει -και αυτή- κάτι που ανεβάζει ακόμα περισσότερο τις προσδοκίες και συνεπώς την πίεση. Δεν το συζητάμε ότι είναι κάτι παραπάνω από νωρίς, δεν ξέρουμε καν αν τελικά αυτή η πιο πειστική εκδοχή της "Ένωσης" θα αντέξει μέχρι τέλους. Αυτό θα κριθεί από πολλά πράγματα, αλλά όπως και να το δει κανείς, η ποιότητα που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ, σε κάθε περίπτωση υπάρχει (πια).

Έχει τους παίκτες η ΑΕΚ που μπορούν να της δώσουν αυτοπεποίθηση και έχει και έναν προπονητή που προσπαθεί να μπετώσει την κατάσταση από τη μέση και πίσω. Σε πρώτη φάση, πάντως, η ΑΕΚ δε δείχνει κάπου να μειονεκτεί σε σχέση με τους υπόλοιπους διεκδικητές.

Το τούβλο και η γενικά πολύ καλή παρουσία του Μπακασέτα

Ο Τάσος Μπακασέτας σκόραρε το πρώτο επίσημο γκολ του με τη φανέλα της ΑΕΚ, το οποίο ήταν αυτό που έδωσε στους "κιτρινόμαυρους" το προβάδισμα και ξεκλείδωσε στην ουσία τη Βέροια. Με την αποχώρηση του Αλμέιδα ο Κετσπάγια τον εμπιστεύτηκε και τον άφησε μέσα αφήνοντας στον πάγκο και τους Πέκχαρτ και Αραβίδη. Τον πιστεύει ο Τιμούρ τον Μπακασέτα ως φορ γιατί πιστεύει πολύ την ικανότητά του να τελειώσει τη φάση. Τελικά κάτι τέτοιο συνέβη αλλά από στημένη μπάλα, ενώ ο Μπακασέτας ήταν θετικός σε όλη τη διάρκεια του ματς και μέσα σε ότι καλό έκανε η ΑΕΚ: Σκόραρε ένα γκολ, είχε δοκάρι, είχε συμμετοχή στο άλλο γκολ της ομάδας και ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις ευκαιρίες της.

Σημαντικό που άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα της "Ένωσης" ο Μπακασέτας από πολλές απόψεις, κυρίως όμως για ψυχολογικούς λόγους, αφού ενδεχομένως και να τον χρειαστεί ως φορ η ομάδα ορισμένες φορές. Έτσι, τουλάχιστον, δείχνουν τα πράγματα. Ότι, δηλαδή, ο Κετσπάγια υπολογίζει περισσότερο τον Μπακασέτα σαν φορ σε σχέση με τους άλλους δύο, κάτι που φάνηκε από τις επιλογές του όταν χρειάστηκε στα σοβαρά ματς.

Πατίτο: Ρε λες;

Για μία ακόμα φορά ο Αργεντίνος έδειξε ότι εξελίσσεται σε αυτό που… έλειπε από την προηγούμενη ΑΕΚ: Ένας παίκτης που μπορεί να βγει στα άκρα, να πάει στο ένας εναντίον ενός και να ξεκινήσει από τα πόδια του μια προσπάθεια που θα αγχώσει την άμυνα του αντιπάλου. Για μια ακόμα φορά η παρουσία του στο ματς ήταν γεμάτη με ότι περιγράφεται παραπάνω. Άλλαζε θέσεις με τον Μάνταλο κάποιες φορές πηγαίνοντας πίσω από τον Αλμέιδα ή τον Μπακασέτα αφήνοντας το πλευρό, αλλά αν συνεχίσει έτσι μπορεί κυριολεκτικά να αλλάξει επίπεδο σε μόνιμη βάση τη μεσοεπιθετική γραμμή της "Ένωσης". Ο Βασιλαντωνόπουλος αναστέναξε κάποιες φορές που τον βρήκε απέναντι, ενώ ο Αργεντίνος είναι τόσο παικτάρα που δίνει την αίσθηση πως ακόμα και με ένα τσίμπημα της μπάλας πάνω στην είσοδό του στη φάση από το… πουθενά, μπορεί να βγάλει κίνδυνο για τον αντίπαλο. Αντικαταστάθηκε από τον Πλατέλλα γιατί προφανώς ο Κετσπάγια δεν ήθελε να τον… ανατινάξει, αλλά πρέπει να σημειωθεί πως ήταν καλός μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο που ήταν μέσα στο τερέν.

Επανήλθε στη Βέροια το πρόβλημα στη μέση του Ούγκο

Ο Ούγκο Αλμέιδα προσπάθησε να βοηθήσει τόσο μέσα στην περιοχή, όσο και στο πλάι προσπαθώντας να περάσει κάποιες σέντρες στον Μπακασέτα ή τον Μάνταλο που πατούσαν περιοχή. Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα αντικαταστάθηκε αναγκαστικά. Η ενημέρωση που ήρθε από το ιατρικό επιτελείο της "Ένωσης" ανέφερε ότι ο Πορτογάλος νιώθει ενοχλήσεις στο ίδιο σημείο στη μέση, μετά το σφίξιμο στην οσφυϊκή μοίρα που τον ενοχλούσε την περασμένη εβδομάδα και τον άφησε εκτός από τις δύο πρώτες προπονήσεις. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί, αλλά αυτό που μετράει είναι πως σημασία έχει να έχει συνεχόμενη διάρκεια ο Αλμέιδα. Σε πρώτη φάση στέκεται άτυχος, η πορεία θα δείξει τη συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διπλό στην Βέροια με 2-0 η ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK