Το χαμένο πλεονέκτημα, ο Κύζας και το 50-50

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την απώλεια του -αρχικά- κερδισμένου εδάφους της ΑΕΚ λόγω της αφαίρεσης των τριών βαθμών και για την κουβέντα που προκλήθηκε από το τηλέφωνο στον διαιτητή Κύζα να παίξει 50-50 στον ημιτελικό.

Το χαμένο πλεονέκτημα, ο Κύζας και το 50-50

Η ΑΕΚ μετά την απόρριψη της έφεσης πληρώνει τα σπασμένα μιας ιστορίας για την οποία ως ΠΑΕ μπορεί να μην ευθύνεται, όμως το -αγωνιστικό- κρίμα ανήκει αποκλειστικά στην ίδια η οποία θα μπορούσε να είχε βελτιώσει κατά πολύ τη μοίρα της αν έκανε τα βασικά στο φινάλε της κανονικής διάρκειας.

ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Η έφεση που κατέθεσε η ΑΕΚ για τη μείωση της τιμωρίας μετά από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα μετά το τέλος του αγώνα πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και πλέον η κατάσταση έχει διαμορφωθεί οριστικά, ως προς το τοπίο των πλέι οφ. Η «Ένωση» μετά την αφαίρεση τριών βαθμών χάνει το πλεονέκτημα που είχε δημιουργήσει στην κανονική διάρκεια, στην τελική κατάταξη της οποίας τερματίζει 3η, και όχι 2η. H «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ θα προσφύγει και στο διαιτητικό δικαστήριο για να προσβάλει τη συγκεκριμένη απόφαση, ωστόσο όλα δείχνουν ότι οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ της, παρότι δεν πρόκειται για διακοπή αγώνα.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκινούν τα πλέι-οφ ισοβαθμώντας με τον Παναθηναϊκό με 2 βαθμούς ενώ ακολουθούν ΠΑΟΚ και Πανιώνιος με 0 (βαθμούς). Μετά την παραπάνω εξέλιξη, η ΑΕΚ που έχασε βαθμούς οι οποίοι κατακτήθηκαν στο γήπεδο, διαπίστωσε πως θα μπορούσε να είχε βελτιώσει η ίδια τη μοίρα της αν έκανε τα αυτονόητα στις τελευταίες αγωνιστικές: Αν κέρδιζε, δηλαδή, στη Μυτιλήνη την Καλλονή και αν δεν έχανε από τον Παναιτωλικό και τον Λεβαδειακό.

ΜΕΙΟΝ 3 ΒΑΘΜΟΙ

Οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν εκτεθειμένοι χωρίς στην ουσία να έχουν οι ίδιοι την ευθύνη (αφού δεν πήραν εισιτήρια και δεν ήταν ιδιαίτερα θετικοί στο άνοιγμα θύρας για τους οπαδούς τους) χάνοντας τρεις βαθμούς από τη συγκομιδή τους, αλλά η αλήθεια είναι πως αν υπήρχε υποτυπώδης λογική στα αποτελέσματά των τελευταίων αγωνιστικών, δεν θα τους επηρέαζε ούτε η αφαίρεση βαθμών.

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΑΛΛΟΥ

Η ΑΕΚ που κατάφερε να νικήσει όλα τα εντός έδρας ντέρμπι πέρασε από Μυτιλήνη, Αγρίνιο και Λιβαδειά συγκεντρώνοντας μόλις έναν βαθμό αντί για εννιά και είναι σαφές πως για τη συγκεκριμένη συγκομιδή (δεδομένων των συνθηκών) δεν υπάρχει δικαιολογία. Στην «Ένωση» καλούνται, όχι μόνο για τον Τελικό αλλά και ενόψει πλέι-οφ, να αποκτήσουν μία συνέπεια σε αυτό το κομμάτι και αυτό θα επιδιώξει να βγάλει από τους ποδοσφαιριστές ο Στέλιος Μανωλάς στο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος.

ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Το φινάλε της κανονικής διάρκειας κόστισε στην ΑΕΚ για αυτό γίνεται προσπάθεια από τον υπηρεσιακό τεχνικό της ομάδας να αποφευχθεί μία παρόμοια προσέγγιση. Πέραν από τα υπόλοιπα προβλήματα που έβγαλε η ομάδα στην τελευταία στροφή της κανονικής διάρκειας, το πιο έντονο ήταν το ψυχολογικό άδειασμα των ποδοσφαιριστών μετά τα τρία ντέρμπι (με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ). Επειδή ένας παρεμφερής κίνδυνος ελλοχεύει και μετά τον Τελικό, ο Μανωλάς προσπαθεί να ρίξει το βάρος στο συγκεκριμένο κομμάτι προκειμένου να μην αντιμετωπιστεί πρόβλημα.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΚΥΖA

Σε ότι έχει να κάνει με το τηλεφώνημα του φερόμενου ως Δημήτρης Μελισσανίδης στον διαιτητή του Ατρόμητος-ΑΕΚ, Κύζα (όπως υποστηρίζει ο τελευταίος) δημιουργήθηκε μεγάλη συζήτηση, ειπώθηκαν -ως συνήθως- αφοριστικά πράγματα αλλά μέσα στη γενικότερη φασαρία χάθηκε το κεντρικό νόημα. Ο ίδιος ο διαιτητής κατήγγειλε πως ο -εμφανιζόμενος ως- Μελισσανίδης του ζήτησε να παίξει 50-50 στο ματς του Περιστερίου, όπως και συνέβη. Η μισή Ελλάδα αντιμετωπίζει την κίνηση του φερόμενου ως Μελισσανίδη να πάρει τηλέφωνο τον διαιτητή μεμπτή, και η άλλη μισή τη βλέπει απολύτως φυσιολογική αφού το μόνο που του ζήτησε (όπως ο ίδιος ο ρέφερι υποστήριξε) ήταν να παίξει 50-50 την ΑΕΚ. 50-50, όχι 80-20, όχι Χ ημίχρονο άσο τελικό, όχι να… κερδάει η ΑΕΚ και οι άλλοι ας… κόψουν το λαιμό τους.

Tότε θα υπήρχε θέμα και μάλιστα σοβαρό. Τώρα το μόνο που βγήκε από τη συγκεκριμένη ιστορία είναι η συσπείρωση των ΑΕΚτζήδων (με κριτήριο αμέτρητες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) γιατί επιτέλους -για την ομάδα τους- βρέθηκε κάποιος που ζητάει ίση αντιμετώπιση.

Το να μιλήσουμε σήμερα για να λύσουμε σε αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο, το αν είναι θεμιτό να μιλούν οι παράγοντες σε διαιτητές στο τηλέφωνο, είναι σαν να ταξιδεύουμε με καράβι την ώρα που βουλιάζει και μαλώνουμε με τους συνεπιβάτες για το χρώμα της μοκέτας. Κακώς συμβαίνει, δε θα έπρεπε να συμβαίνει, αλλά συνέβαινε, συμβαίνει και θα συμβαίνει ότι κι αν γράψει, ότι κι αν ευχηθεί κανείς.

Βέβαια από τη στιγμή που ο Κύζας επέλεξε να ενημερώσει εγγράφως την ΚΕΔ για το περιστατικό (το οποίο δεν είναι εξακριβωμένο) κανείς δεν μπορεί να του πει το παραμικρό αφού επέλεξε μία νόμιμη και συμβατή στην ιεραρχία, οδό. Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι γιατί στην ίδια έκθεση που γνωστοποιεί ο Κύζας την ενόχληση που δέχτηκε τη μέρα του αγώνα, δε συμπεριέλαβε και την -παρόμοιου τύπου- ενόχληση (επίσης μέσα στα θεμιτά πλαίσια για να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση) που επίσης δέχτηκε από τον μεγαλομέτοχο του Ατρομήτου κ. Σπανό.

Μάλιστα, την «ενόχληση» από τον ισχυρό άνδρα της ομάδας των δυτικών προαστίων ο κ. Κύζας τη δέχτηκε εντός αγωνιστικού χώρου, μπροστά σε αρκετά περισσότερο (σε σχέση με το τηλεφώνημα) κόσμο και με τον πιο… επώνυμο τρόπο (διά ζώσης). Κι όμως δεν την κατήγγειλε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πάει για Φιλίπ Μοντανιέ η ΑΕΚ
Καταγγελία Κύζα: "Με πήρε τηλέφωνο κάποιος Μελισσανίδης"

News 24/7

24MEDIA NETWORK