Τον Βασιλόπουλο τον ενδιέφερε να κοντράρει τον Μελισσανίδη

Ο Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας συνεχίζει τη… στείρα αντίδραση στο γήπεδο της ΑΕΚ αποδοκιμάζοντας την υπογραφή του Σκουρλέτη, ωστόσο έχει μπει σε περίοδο αδράνειας αφού τον ξεπερνούν τα γεγονότα. Γράφει ο Άκης Γεωργίου.

Τον Βασιλόπουλο τον ενδιέφερε να κοντράρει τον Μελισσανίδη

Ο Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας με τους συνεργάτες του έκαναν… τσαφ εκδίδοντας την ανακοίνωση εναντίον του Σκουρλέτη, αφού αποφάσισαν να περάσουν οριστικά στην κωμική προσέγγιση της όλης ιστορίας. Στην αρχή, όταν είχε κάποιες αντιδράσεις για το γήπεδο και ο πολύς κόσμος δεν κατάλαβε τι ακριβώς γινόταν, ο Βασιλόπουλος έβρισκε κάποιους μακρινούς, έστω και διαδικτυακούς συμμάχους.

Σου λέει, προσπαθεί για την πόλη του, δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους οι επιχειρηματίες, μπορεί να έχει και δίκιο. Όμως μετά από όλα όσα προηγήθηκαν, την τακτική της ΑΕΚ με τον σταυρό στο χέρι, την απόρριψη του Συμβουλίου της Επικρατείας (μετά από προσφυγή του Δήμου), την έγκριση της ΜΠΕ σε χρόνο ρεκόρ (συνολικά 10 μήνες αντί για 45 μέρες), τότε καταλαβαίνει κανείς πως τα κίνητρα του Δημάρχου κινούνται στα όρια της εμπάθειας και της στείρας αντίδρασης.

Έχασε τους συμμάχους

Ακόμα και σε σχόλια σε… εναλλακτικές ιστοσελίδες (που παλαιότερα έβρισκε πού και πού κανένα σύμμαχο), ο Βασιλόπουλος αντιμετωπίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία -σχολιογράφων και αναγνωστών- ως η... Ελένη Λουκά της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα επιχειρήματα στέρεψαν, το θέμα έχει υπερεξαντληθεί. Ο Βασιλόπουλος κατηγορεί τον Σκουρλέτη που υπέγραψε τη μελέτη, τρέφει αισθήματα εκτίμησης για τον Λαφαζάνη που την κράτησε στο συρτάρι μέχρι να πέσει η προηγούμενη κυβέρνηση απλά για να διώξει την ευθύνη από πάνω του και το φιλοθεάμον κοινό παρακολουθεί σε ζωντανή μετάδοση τη μικρογραφία των προβλημάτων μιας Ελλάδας που αρνείται επιδεικτικά να αναπτυχθεί, ψαρεύοντας παράλληλα ψήφους στη λίμνη της υπερβολής. Έτσι το έχει στο μυαλό του ο Βασιλόπουλος. Θεωρεί ότι με το να μην παρατήσει την όλη ιστορία ενδεχομένως να μπορεί να την εξαργυρώσει πολιτικά.

Να κοντράρει τον Μελισσανίδη

Τον Βασιλόπουλο και τον κάθε Βασιλόπουλο, δεν τον ενδιαφέρει αν στη θέση του οικοπέδου της ΑΕΚ μείνει ένα χωράφι για πάντα, ή σηκωθεί γήπεδο. Τον ενδιαφέρει να γραφτεί ότι κόντραρε τον Μελισσανίδη, τα «επιχειρηματικά συμφέροντα». Τακίμιασε με όσους θα προτιμούσαν να μην γίνει ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο μπροστά στο σπίτι τους (άσχετα αν αυτό προϋπήρχε εκεί πριν το… σπίτι τους) και αποφάσισαν να προσθέσουν έναν… ιδεολογικό μανδύα στην όλη ιστορία για να καταχωρηθούν ως κάτι (έστω και ως κάτι άσχετο) απέναντι από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Τα πρόσωπα και οι καταστάσεις είναι, βέβαια, πραγματικά, αλλά θα μπορούσαν και να αντικατασταθούν. Οι ίδιοι Βασιλόπουλοι ξεφύτρωσαν στον Βοτανικό πριν μερικά χρόνια για να σώσουν τους κορμοράνους, κάτι παρόμοιο συνέβη και στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ αμέσως με το που εξέφρασε ο Σαββίδης τη σκέψη για το Καρατάσου.

Θα πέσει στη λησμονιά

Το θέμα είναι να πρυτανεύσει η λογική και η ιστορία να ντριμπλάρει τα εμπόδια που δημιουργούνται με βάση τον παραλογισμό. Είναι τρομερό που υπάρχει η διάθεση να γίνουν έργα και οι διάφοροι… ευαίσθητοι δεν τα αφήνουν να προχωρήσουν με κάθε κόστος. Στην περίπτωση της ΑΕΚ -μετά και την υπογραφή του Σκουρλέτη- ο Δήμος, θέλοντας και μη θα περιοριστεί στην αδράνεια. Και όπως είπε και κορυφαίο στέλεχος της «Δικέφαλος 1924» Α.Ε. πριν από καιρό, «θα πέσει στη λησμονιά». Ή θα τον ξεπεράσει η ιστορία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK