Αυτή τη στιγμή μαζεύεις βαθμούς...

Ο Ολυμπιακός έφυγε με το τρίποντο από το Περιστέρι κόντρα στην Λαμία, ο Χάσι είδε για ακόμη μία φορά ότι υπάρχουν "θέματα" στην αμυντική λειτουργία, αλλά στην παρούσα φάση όταν μία ομάδα δεν είναι στο 100% προέχουν οι βαθμοί. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÏÓÖÐ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
olympiakos geniki panigiriki EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του. Πήρε αυτό που ήθελε, πήρε το τρίποντο που όφειλε να πάρει για να πάει στη διακοπή του πρωταθλήματος ακόμα πιο ήρεμος μετά την πρώτη “αποστολή” που έβγαλε εις πέρας και ήταν φυσικά η επιστροφή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όχι, ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός. Ή μάλλον στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν ικανοποίησε τον κόσμο του που βρέθηκε στο Περιστέρι. Αν θα έπρεπε να σταθούμε σε κάποιους ποδοσφαιριστές, σίγουρα ο Ρέτσος ήταν για ακόμη μία φορά από τους διακριθέντες, ενώ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους, ο Φελίπε Πάρντο είχε αρκετές καλές στιγμές.

Ο Φορτούνης έβγαλε διάθεση, σημείωσε και το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα και σίγουρα από Σεπτέμβριο θα το βάλει και πείσμα να αναγκάσει τον Χάσι να τον ξεκινήσει π.χ. στην πρεμιέρα τουChampions Leagueμε την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν ικανοποίησε. Επιθετικά δεν έβγαλε αρκετές φάσεις για γκολ, ο Μάρκο Μάριν κάπου τα χάλαγε στην τελική προσπάθεια, ο Οφόε είχε ορισμένες καλές ενέργειες, ο Ζιλέ έτρεχε ασταμάτητα, αλλά σίγουρα δεν μπορείς να πεις ότι ο Ολυμπιακός έστησε την Λαμία στον τοίχο και την πυροβολούσε.

Αυτό που έχει σημασία στην παρούσα φάση είναι να μαζεύει τρίποντα. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος των Πειραιωτών σε αυτή την χρονική περίοδο, μιας και δεν είναι 100% έτοιμος. Όπως μετρούσαν τα αποτελέσματα στα προκριματικά τουChampions League,έτσι και τώρα αυτό που έχει σημασία είναι να φεύγει με τους τρεις βαθμούς από τους πρώτους αγώνες πρωταθλήματος.

Λάθη έγιναν (σ.σ. τα αναφέρουμε παρακάτω), δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο μία νεοφώτιστη ομάδα και μάλιστα σε ουδέτερο γήπεδο να έχει περισσότερες τελικές κόντρα στον Ολυμπιακό (12 έναντι 9). Είπαμε όμως: Αυτό που προέχει για τους Πειραιώτες είναι να μην έχουν βαθμολογικές απώλειες και μέχρι στιγμής τα έχει πάει περίφημα ως προς τα αποτελέσματα.

ΠΑΛΙ “ΘΕΜΑΤΑ” ΠΙΣΩ

Βέβαια ο Μπέσνικ Χάσι θα έχει πολλά πράγματα να δουλέψει στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος και όταν με το καλό επιστρέψουν οι διεθνείς από τις υποχρεώσεις τους με τις Εθνικές ομάδες.

Όπως για παράδειγμα την ανασταλτική λειτουργία. Άλλη μία ομάδα έβγαινε σχετικά εύκολα απέναντι από τον Καπίνο με τις αντεπιθέσεις της. Σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο τέταρτο η Λαμία θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, αλλά στο 5' ο Καπίνο είπε “όχι” στο τετ α τετ του Πίτι και το ίδιο έπραξε δέκα λεπτά αργότερα στο σουτ του Μπλάζιτς.

Συν τοις άλλοις η Λαμία είχε και ένα δοκάρι με κεφαλιά του Βουό έπειτα από πλάγιο (σήμα κατατεθέν του Παντελιάδη που τον ακολουθεί σε όλη του την καριέρα).

Είχε “θεματάκια” πίσω. Όπως είχε και με την Ριέκα, και με την ΑΕΛ, και με την Παρτιζάν. Φάσεις θα βγάλουν οι αντίπαλοι. Παίζουν κι εκείνοι ποδόσφαιρο, δεν παίζει μόνος του ο Ολυμπιακός. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων του ο πρωταθλητής Ελλάδας δείχνει να θέλει αρκετή δουλίτσα. Και πάλι καλά που σε δύο – τρεις περιπτώσεις ήταν παρών ξανά ο Παναγιώτης Ρέτσος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK