Δεν είναι κάθε μέρα της Αγίας... καραμπόλας!

Εντελώς κυνικά αν δούμε τα δύο ματς με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός έκανε συνολικά τρεις ευκαιρίες για γκολ κι όλες στο τελευταίο δεκάλεπτο της Λεωφόρου! Ο Αλέξης Βιρβίλης γράφει για το τι είδε και κυρίως το τι δεν είδε από τους "ερυθρόλευκους" στο χορτάρι απέναντι στον Παναθηναϊκό...

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ήττα για τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο! Ακόμη μία εκτός έδρας ήττα σε ντέρμπι. Για την ακρίβεια εδώ και δύο χρόνια έχει κερδίσει μόνο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα τον Οκτώβριο του 2015. Από τότε χάνει είτε από τους Θεσσαλονικείς, είτε από την ΑΕΚ, είτε από τον Παναθηναϊκό κι όπως πάει η ιστορία, τείνει να εξελιχθεί σε... κακό συνήθειο.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έφυγε χωρίς βαθμό από το "Απ. Νικολαΐδης" σε ένα ματς που χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο κομμάτι παίχτηκε εώς το 77' και το δεύτερο από το 78' εώς το φινάλε. Κακά τα ψέματα, οι "ερυθρόλευκοι" ουσιαστικά έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα τελευταία 10-15 λεπτά κι όταν ο Παναθηναϊκός είχε οπισθοχωρήσει για να κρατήσει το "μηδέν".

Ναι, έχει δίκιο ο Λεμονής που υποστήριξε ότι του έμεινε η πίκρα για τις χαμένες ευκαιρίες στα τελειώματα του ματς (Ανσαριφάρντ στο 78' και στο 79', Εμενίκε στο 90'). Όμως, εώς την πρώτη καλή επίσκεψη του Ολυμπιακού στο 78ο λεπτό, είδαμε μία από τα... ίδια με αυτά που είχαμε δει και με τον ΠΑΟΚ.

ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΦΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ;

Ας γυρίσουμε έξι βράδια πίσω, σε εκείνο το 1-0 επί του ΠΑΟΚ. Αν αφήσουμε στην άκρη το αποτέλεσμα και δούμε κάποια πράγματα τελείως ψυχρά, μπορεί να πει κάποιος ότι ο Ολυμπιακός έφτιαξε μία φάση της προκοπής. Ένα γκολ από καραμπόλα πέτυχε και αυτό ήταν όλο. Άντε και δύο ψευτο-προϋποθέσεις για γκολ. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Παρόλα αυτά, κέρδισαν οι πρωταθλητές με το γκολ – καραμπόλα του Ένγκελς και στο τέλος είχαμε και τα "όλε, όλε" από τους παίκτες, λες και κέρδισαν κάποιο ευρωπαϊκό μεγαθήριο ή πήραν το πρωτάθλημα. Ο Λεμονής είχε δηλώσει ότι δεν του άρεσε ο συγκεκριμένος πανηγυρισμός, όμως, κατάλαβε το λόγο που το έκαναν οι ποδοσφαιριστές του, επειδή τους βγήκε όλη η πίεση που ένιωθαν το προηγούμενο διάστημα.

ΤΙΠΟΤΑ ΕΩΣ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ 78'

Και φτάνουμε, λοιπόν, στο ματς της Λεωφόρου. Ο Ολυμπιακός δεν απείλησε εώς το 78', εώς τη φάση του Ανσαριφάρντ που έδιωξε σε κόρνερ ο Βλαχοδήμος. Έδωσε με λίγα λόγια... συνέχεια στην όχι και τόσο καλή παραγωγή φάσεων από την προηγούμενη αγωνιστική.

Οι "ερυθρόλευκοι" δικαιούνταν στο τέλος κάτι περισσότερο. Αυτό είναι γεγονός. Όμως, για έναν Ολυμπιακό όπως τον έχουμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, δεν του αρμόζει να κάνει την πρώτη του τελική στην εστία 12 λεπτά πριν από το φινάλε του ματς!

Αυτό είναι κάτι που θα προβληματίσει οπωσδήποτε τον Λεμονή, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που είχε πιάσει δουλειά στον κόκκινο πάγκο, είχε τονίσει τα δύο σοβαρά προβλήματα του Ολυμπιακού του Χάσι. Το πρώτο αφορούσε τις φάσεις που δεχόταν στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας και το δεύτερο στη μη παραγωγή φάσεων.

ΤΩΡΑ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το θετικό από το ματς του "Απ. Νικολαϊδης" είναι ότι ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε έναν κύκλο πολύ δύσκολων αγώνων μέσα στον Οκτώβριο. Δεν λαμβάνουμε υπόψη το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, αλλά μόνο τους αγώνες πρωταθλήματος.

Οι Πειραιώτες έχουν παίξει όλα τους τα ντέρμπι (εκ των οποίων τα δύο μακριά από το Φάληρο) με την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους που έχουν δώσει μόνο ένα.

Τώρα χαλαρώνει το πρόγραμμα και είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει ο Ολυμπιακός ένα σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων, αρχής γενομένης την επόμενη Κυριακή (5/11) με τον Πλατανιά στο Καραϊσκάκη. Τώρα, ουσιαστικά αρχίζει για τα καλά το πρωτάθλημα. Όχι για τον Ολυμπιακό, αλλά για τους άλλους που έχουν να δώσουν ντέρμπι μεταξύ τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK