Δύσκολα θα το… γυρίσει ο Μπέντο

Το 0-0 με την Κέρκυρα υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ένα στραβοπάτημα και τίποτα περισσότερο. Το θέμα είναι ότι ο Πάουλο Μπέντο θα αντιμετωπίζεται με δυσπιστία από τον κόσμο και αυτό – κακά τα ψέματα – είναι ένα σοβαρό πρόβλημα! Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Δύσκολα θα το… γυρίσει ο Μπέντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το 0-0 με την Κέρκυρα υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ένα στραβοπάτημα και τίποτα περισσότερο. Το θέμα είναι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα αντιμετωπίζεται με δυσπιστία από τον κόσμο και αυτό – κακά τα ψέματα – είναι ένα σοβαρό πρόβλημα!

Για το ματς με την Κέρκυρα και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ήταν «άσφαιρος» δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά πράγματα. Σίγουρα ήταν εκνευριστικό να βλέπεις τους παίκτες των Φαιάκων να το παρατραβάνε με τις συνεχείς… πτώσεις τους στο έδαφος για καθυστέρηση, όμως, κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει. Έπαιξαν με ό,τι διαθέσιμα "όπλα" είχαν για να φύγουν με τον βαθμό από το Φάληρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν στο πρώτο ημίχρονο λες και θα είχαν καμιά εύκολη αποστολή. Λες και θα έπαιζαν μόνοι τους και δεν θα υπήρχε καμία Κέρκυρα. Αυτό ήταν το πιο εκνευριστικό και όχι ότι οι φιλοξενούμενοι έκαναν καθυστερήσεις. Ο Μπέντο είπε ότι δεν την υποτίμησαν. Συγχωρέστε μας, αλλά ειδικά με την εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, φάνηκε ότι οι παίκτες κατέβηκαν αν όχι με τουπέ, τουλάχιστον με μία νοοτροπία ότι θα το πάρουν εύκολα το ματς. Δεν έδειξαν την απαιτούμενη σοβαρότητα με λίγα λόγια.

Ουσιαστικά άρχισαν να «ξυπνούν» και να βλέπουν ότι τα ζόρια αρχίζουν, όταν οι παίκτες της Κέρκυρας το πήγαν στα μέτρα τους και αφού είχαν πετάξει στα σκουπίδια ένα 45λεπτο. Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων, κατάφεραν με τον τρόπο τους να εκνευρίσουν τους Πειραιώτες, χτύπησαν όπως όλες οι ομάδες τον Ολυμπιακό στην κόντρα και κυρίως ανάγκασαν τους ποδοσφαιριστές του Μπέντο να πάνε σε ένα παιχνίδι μόνο με γιόμες.

Ο Μιλιβόγεβιτς έδειχνε σημάδια κόπωσης από το πρώτο ημίχρονο. Ο Ελιουνούσι κάποια στιγμή «έσκασε» και φώναζε ότι έπρεπε να βγει νωρίτερα. Ο Καρντόσο εξακολουθεί να παρουσιάζει ένα πρόσωπο λες και είναι ανέτοιμος. Το ξέραμε ότι και στα νιάτα του ποτέ δεν ήταν γρήγορος φορ, αλλά τώρα εμφανίζει μία εικόνα σχεδόν παλαίμαχου!

Όταν λοιπόν άρχισαν τα ζόρια και ο Ολυμπιακός αποφάσισε να κλείσει την Κέρκυρα στα καρέ της, βρήκε κλειστές όλες τις… πόρτες προς την περιοχή του Κουτζαβασίλη. Η είσοδος του Μάρτινς και του Πάρντο σίγουρα τόνωσε το (όποιο) δημιουργικό κομμάτι των Πειραιωτών, αλλά δεν έφτανε. Ναι, υπάρχει ένα κράτημα φανέλας του Νίκιτς στον Καρντόσο στο 49ο λεπτό μέσα στην περιοχή, αλλά με τέτοια εικόνα δεν δικαιούταν να κερδίσει ο Ολυμπιακός και να ψάχνει για δικαιολογίες. Ορθώς έπραξαν και στο λιμάνι και δεν σκαρφάλωσαν στα... κάγκελα για να διαμαρτυρηθούν για τη συγκεκριμένη φάση. Το πρόβλημα στο ματς δεν ήταν η φάση του 49ου λεπτού, αλλά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε μία φάση της προκοπής.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Ενδεχομένως να λειτουργήσει και θετικά αυτή η ισοπαλία. Μπορεί κάποιοι να χαλάρωσαν από την ασφάλεια που τους έδινε το +7 από τον Παναθηναϊκό. Μπορεί κάποιοι να σκέφτονται και τα… Χριστούγεννα από τη στιγμή που κλείδωσε και η πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Όπως και να ‘χει, ήταν ένα χαστούκι για τους παίκτες, οι οποίοι προφανώς και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν κάποια στιγμή ότι ο κόσμος δεν θα αποδοκιμάζει μόνο τον Μπέντο αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Η… μπάλα με μαθηματική ακρίβεια θα πάρει και αυτούς, αν επαναλάβουν αγωνιστικές συμπεριφορές όπως η σημερινή.

Τώρα όμως ο Μπέντο είναι στα… μανταλάκια! Ο κόσμος τον έχει πάρει με στραβό μάτι και αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία. Κατά κύριο λόγο τα «βέλη» των οπαδών πέφτουν πάνω στον Πορτογάλο τεχνικό.

Το βασικό πρόβλημα πλέον είναι ότι πολύ δύσκολα θα το γυρίσει το… χαρτί ο Μπέντο ως προς το αν θα τον δουν στο μέλλον με διαφορετικό μάτι από την εξέδρα. Γενικώς, έχει αντιμετωπιστεί με δυσπιστία ο πρώην τεχνικός της Σπόρτινγκ και της Κρουζέιρο. Και αυτή η ιστορία δεν ξεκίνησε τώρα λόγω του αποκλεισμού του Τσόρι.

Θυμάστε εκείνη τη διαβολοβδομάδα με ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ; Ο κόσμος δεν άλλαξε άποψη για τον Μπέντο επειδή έριξε τρία γκολ στον Κετσπάγια. Δεν εμπνέει ο Πορτογάλος τους φίλους του Ολυμπιακού. Κάτι δεν τους "κολλάει". Κι όταν δεν "κολλάει" κάτι, τότε ο ο εκάστοτε προπονητής πολύ δύσκολα στέκεται άνετα στην άκρη του κόκκινου πάγκου.

Το ζήσαμε στο πετσί μας ειδικά στην περίπτωση του Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος από την πλευρά του είχε να επιδείξει και ένα διπλό στο Μονπελιέ ή μία ματσάρα μέσα στο Λονδίνο με την Άρσεναλ. Και τέλος πάντων, είχε να επιδείξει ένα συγκεκριμένο πλάνο ποδοσφαίρου. Ναι μεν δεν ήταν λάτρης της φουλ επίθεσης, ναι μεν ήταν προπονητής που αν κέρδιζε ο Ολυμπιακός με 1-0 θα κοιμόταν άνετα το βράδυ, αλλά τουλάχιστον είχε να επιδείξει κάτι. Ο Μπέντο στην παρούσα φάση και αυτό θα πρέπει να του πιστωθεί, έχει να επιδείξει ότι δίνει ευκαιρίες σε πιτσιρίκια (Ρέτσο, Μανθάτη).

Για να είμαστε δίκαιοι όμως, και οι ποδοσφαιριστές δεν είναι άμοιροι ευθυνών από το 0-0. Δεν γίνεται να πετάς ένα ημίχρονο με την Κέρκυρα και την όποια Κέρκυρα, επειδή νομίζεις ότι μόνο με τη φανέλα θα το πάρεις το ματς. Αλλά να που σε τέτοια ματς ειδικά χρειάζονται παίκτες τύπου Τσόρι ή Καμπιάσο. Παίκτες που παρασύρουν τους υπόλοιπους. Γιατί οι συγκεκριμένοι ποτέ δεν έκαναν "αγγαρεία", είτε απέναντί τους είχαν την Ατλέτικο Μαδρίτης, είτε ομάδες επιπέδου Κέρκυρας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στ. Γεωργακόπουλος: Ο Μπέντο κόντρα στην κοινή λογική
Στ. Καραϊνδρος: Η κανονικότητα του πρωταθλήματος
Γκέλα ολκής ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK