Φιλικά: Η μεγαλύτερη "παγίδα"

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, είχε κάποια (δικαιολογημένα) παράπονα από τη διαιτησία του Διαμαντόπουλου, αλλά το θέμα είναι να παρουσιαστεί πανέτοιμος στον “τελικό” της χρονιάς με την Ριέκα. Οι καλές και κακές στιγμές του Ζιλέ και ο Φιγκέιρας που κάποιος θα πρέπει να του τραβήξει το αυτί. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Φιλικά: Η μεγαλύτερη "παγίδα"
seba figeiras ben

Ποτέ δεν έδινα σημασία στα φιλικά. Ή μάλλον δεν έδινα τη σημασία που έδινε ο περισσότερος κόσμος. Ούτε ενθουσιαζόμουν με “πεντάρες”, ούτε απογοητευόμουν με ήττες που συνοδεύονταν με απογοητευτικές εμφανίσεις. Είναι "παγίδα" αυτά τα παιχνίδια.Και τα παραδείγματα είναι πάμπολλα. Ο Ολυμπιακός με τον Μίτσελ έχανε με “τεσσάρες” στα φιλικά και έφτασε να παίζει εκείνη τη χρονιά την πρόκρισή του στους “8” τουChampions Leagueκόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Φέτος ήταν κακός στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο και είχε κάποια “θεματάκια” με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη και πήγε στο Βελιγράδι και νίκησε με 3-1.

Ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι ήταν άνευρος. Αν ασχοληθούμε καθαρά με το αγωνιστικό κομμάτι θα μπορούσαμε να πούμε ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Αν πάρουμε και κάποιες άλλες παραμέτρους (σ.σ. δύο πέναλτι που έβγαλαν μάτια, ένα γκολ του Μπεν που ακυρώθηκε ως οφσάιντ ενώ ο δημιουργός Σεμπά καλυπτόταν, όπως φάνηκε από την κάμερα τηςNovaπου τραβούσε πλάνα για το παιχνίδι), τότε όχι το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο και ας παρουσιάστηκε ένας κακός Ολυμπιακός.

Ας μην σταθούμε όμως τόσο πολύ στο τι είναι δίκαιο και άδικο, άσχετα αν έγιναν κάποια πράγματα περίεργα από τον διαιτητή Διαμαντόπουλο. Έχουμε καιρό να ασχοληθούμε με όλα αυτά. Μπροστά του ο Ολυμπιακός έχει την Ριέκα και εκεί θα ρίξει το βάρος. Για το πρωτάθλημα έχει ο καιρός... Με τι αξίζει να ασχοληθούμε από το φιλικό κόντρα στον Ατρόμητο; Σίγουρα με την “πρώτη” του Γκιγιόμ Ζιλέ.

ΕΔΕΙΞΕ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΖΙΛΕ

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
zile EUROKINISSI SPORTS

Ο Βέλγος χαφ ήρθε στη χώρα μας το απόγευμα της Δευτέρας (7/8), έκανε την Τρίτη (8/8) την πρώτη του προπόνηση και την Τετάρτη (9/8) έπαιξε με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Το θέμα είναι ότι έβγαλε 90λεπτο και το έβγαλε στο... σβηστό. Αυτό σημαίνει ότι έχει κάνει σούπερ προετοιμασία με την Ναντ και κατ' επέκταση δεν χρειάζεται να ακολουθήσει κάποιο ειδικό πρόγραμμα για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Είχε καλές και κακές στιγμές. Αυτό που μας άρεσε στον Βέλγο είναι ότι ζητούσε μπάλα, έβγαινε πρώτος στην μπάλα, κάλυπτε αρκετούς χώρους, έτρεχε ασταμάτητα, είχε αρκετές καλές μεταβιβάσεις. Ναι, υπήρχαν και κακές στιγμές. Όπως ότι πολλές φορές μπερδευόταν με τους συμπαίκτες του και έκανε κάποιες πάσες που δεν μας είχε συνηθίσει (σ.σ. όσες φορές τον είχαμε δει με την Άντερλεχτ). Είναι δικαιολογημένο όμως. Θέλει τον χρόνο του να μάθει το παιχνίδι των συμπαικτών του...

ΠΟΙΑ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ;

Τι άλλο μας έκανε εντύπωση; Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε το παιχνίδι ο Παναγιώτης Ρέτσος. Έχουμε δει στο παρελθόν πολλούς παίκτες, όταν ακούγεται το όνομά τους για μεταγραφή σε κορυφαίο πρωτάθλημα του εξωτερικού, να φυλάνε τα πόδια τους όχι μόνο στα φιλικά, αλλά και στα επίσημα ματς.

“Ποια Λεβερκούζεν;”, προφανώς θα είπε ο Παναγιώτης Ρέτσος λίγο πριν μπει στο γήπεδο του Περιστερίου. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο “βράχος” της ερυθρόλευκης άμυνας, σε ένα διάστημα που ο Ατρόμητος πίεζε, είχε κερδίσει κάποιες μπάλες και γινόταν απειλητικός προς την εστία του Καπίνο.

Πανταχού παρών ήταν ο Ρέτσος, ο οποίος αντιμετώπισε το ματς του Περιστερίου λες και ήταν επίσημο. Κι αυτό σημαίνει πολλά και μπράβο του...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ “ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ”

Βέβαια, ο Μπέσνικ Χάσι ενόψει Ριέκα θα έχει να πει πολλά στους παίκτες του. Θα βάλει... χέρι, αυτό είναι δεδομένο.

Ίσως να το έχει και για γούρι. Τους τα είχε “χώσει” για το 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης και μπήκαν μία εβδομάδα αργότερα στο Βελιγράδι και έκαναν “φύλλο και φτερό” την Παρτιζάν.

Τους είχε προειδοποιήσει βεβαίως και μετά το 2-2 με τους Σέρβους στο Καραϊσκάκη, ότι τίποτε δεν θα τους χαριστεί στο δρόμο για τους ομίλους. Υποθέτω ότι το χθεσινό 1-0 από τον Ατρόμητο τού έρχεται... λουκούμι για να τους βάλει τις φωνές, να τους ξυπνήσει, να τους δώσει να καταλάβουν ότι με την Ριέκα αν δεν ματώσουν, θα έχουν σοβαρά προβλήματα.

Οπότε, τα φιλικά κυρίως όταν χάνει μία ομάδα λειτουργούν ευεργετικά. Όταν στα φιλικά μια ομάδα μοιράζει “πεντάρες” και “εξάρες” φέρνει μία χαλαρότητα...

ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
figeiras tsaboukas EUROKINISSI SPORTS

Για τον Φιγκέιρας μόνο δύο λόγια. Ο Πορτογάλος είναι ένας ποιοτικός μπακ, ένας ποδοσφαιριστής που πέρσι τέτοια εποχή είχε ακούσει πολλά και κέρδισε με το σπαθί του την παραμονή στο ρόστερ, αλλά και τη φανέλα βασικού.

Πολλά νεύρα όμως ο Ντιόγκο. Ναι, προκλήθηκε από Χατζησαϊα και Κιβρακίδη. Ποιος ο λόγος ωστόσο να “τσιμπήσει” στις προκλήσεις; Και κυρίως ποιος ο λόγος αργότερα να τα βάλει με τον βοηθό του Χάσι, Μάρκο Μπάμπιτς που πήγε να τον ηρεμήσει. Πολύ σωστή η απόφαση του Χάσι να τον αντικατασταστήσει. Του τράβηξε το... αυτί και ήδη έχει μετανιώσει ο Φιγκέιρας για την πράξη του.

Απλώς θα πρέπει κάποιος να του το ξανατραβήξει, γιατί όλοι θυμόμαστε ότι την περσινή σεζόν οι περισσότερες κίτρινες που δέχτηκε ήταν για διαμαρτυρίες στους διαιτητές ή για κοκορομαχίες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK