Ηρακλής όπως λέμε... Παναθηναϊκός

Από τις 6 Νοεμβρίου και το ντέρμπι με το "τριφύλλι" είχε να καθαρίσει τόσο εύκολα ματς πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός. Ήταν πιο εύκολο ακόμα και από την τεσσάρα επί του Λεβαδειακού. Έπαιξαν όσο χρειάστηκαν οι "ερυθρόλευκοι" για να πάρουν την άνετη νίκη. Ποια η πρώτη εικόνα του Ρομαό. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
olympiakos panigiriki EUROKINISSI SPORTS

Είχε καιρό ο Ολυμπιακός να πάει στο “ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε”! Από τις 6 Νοεμβρίου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και σε εκείνη την “τριάρα” που είχε... ισοπεδώσει το “τριφύλλι”.

Πέρασαν τρεις μήνες. Δεν είναι και μικρό διάστημα. Κάποιοι θα θυμηθείτε το 4-0 επί του Λεβαδειακού. Αν το φέρετε στο μυαλό σας όμως το πώς εξελίχθηκε εκείνο το παιχνίδι με τους Βοιωτούς, τότε θα θυμηθείτε ότι το ημίχρονο με καλή εμφάνιση είχε λήξει 0-0 και ενώ έχει βάλει γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, έχει χάσει δύο τετ α τετ ο Λεβαδειακός που λίγο έλειψε να βάλει σε περιπέτειες τους πρωταθλητές.

Με τον Ηρακλή ήταν λοιπόν σαν να βλέπαμε το ματς με τον... Παναθηναϊκό. Προσοχή: Δεν κάνουμε συγκρίσεις των δύο ομάδων. Αναφερόμαστε ξεκάθαρα στο πώς εξελίχθηκαν τα παιχνίδια και στο πόσο εύκολα έφτασαν οι Πειραιώτες στην επικράτηση.

Με τον Παναθηναϊκό δεν απειλήθηκε καθόλου με εξαίρεση εκείνο το τετ α τετ του Λέτο. Με τον Ηρακλή δεν ένιωσε την παραμικρή απειλή ο Καπίνο. Ήταν τόσο εύκολο, όσο εκείνο το ντέρμπι της 6ης Νοεμβρίου με το “τριφύλλι”. Ήταν η πιο ξεκούραστη νίκη του τελευταίου τριμήνου, η λιγότερο αγχωτική, μία νίκη που τουλάχιστον έφερε για τα καλά την ηρεμία στο λιμάνι ενόψει των αναμετρήσεων του Φεβρουαρίου με Ατρόμητο την Τετάρτη (8/2), Οσμάνλισπορ και ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε για να κερδίσει τον Ηρακλή. Τον βοήθησε το γρήγορο γκολ του Βιάνα, τον βοήθησε και το γεγονός ότι κάπου τα έχασαν και οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Παντελίδη. Ο Μπέντο ναι μεν είχε παράπονα από τους παίκτες του επειδή δεν συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο μετά το 3-0, αλλά ας έρθουμε και λίγο στη θέση των ποδοσφαιριστών. Δεν γίνεται να παίζεις με το πόδι πατημένο στο γκάζι για 90 λεπτά. Και ειδικά όταν μπροστά τους έχουν ένα σωρό σημαντικά παιχνίδια.

ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΤΗ ΘΕΣΗ

Δεν χρειαζόταν να δούμε τον Ρομαό κόντρα στον Ηρακλή για να διαπιστώσουμε ότι την γνωρίζει τη θέση του αμυντικού χαφ. Τόσα χρόνια έβγαζε το ψωμί του στο “6” στα γήπεδα της Γαλλίας. Δεν χρειάζεται κάποιον ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής. Ίσως αυτό που θα απαιτηθεί είναι λίγος χρόνος για να αρχίσει να ταιριάζει με τον Μάρτινς.

Ο Μιλιβόγεβιτς είχε πάρει το 95% των αγώνων και είναι λογικό ο Ρομαό, παρά το γεγονός ότι είχε συμμετοχή στο Κόπα Άφρικα, να θέλει ένα μικρό διάστημα για να αποκτήσει τον απαιτούμενο αγωνιστικό ρυθμό.

Μην ξεχνάμε ότι πρώτη φορά έπαιξε ο Τογκολέζος βασικός στο πρωτάθλημα. Αποκτήθηκε τον Αύγουστο και βρέθηκε στο αρχικό σχήμα σε αγώνα Σούπερ Λίγκας μετά από... έξι μήνες.

Μια χαρά λοιπόν ανταποκρίθηκε στον ρόλο του ο Ρομαό, αλλά θα πρέπει πάντοτε σε αυτές τις περιπτώσεις να συνυπολογίζουμε και το ποιον έχει απέναντί του. Αν παίξει με τον Ατρόμητο την Τετάρτη (8/2), σαφέστατα ο συντελεστής δυσκολίας θα είναι μεγαλύτερος. Αλλά ο Ρομαό δεν μάσησε παίζοντας τόσα χρόνια στο Σαμπιονά. Τώρα θα... κολλήσει; Είπαμε όμως: Δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό και αυτό κάποια στιγμή φάνηκε μέσα στο ματς με τον “Γηραιό”.

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ, ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι ο Κώστας Φορτούνης αναδείχθηκεMVPτου αγώνα. Ορθώς βγήκε κορυφαίος του αγώνα. Χωρίς να ενθουσιάσει, χωρίς να ξεσηκώσει την εξέδρα με τη συχνότητα που την ξεσήκωνε στο παρελθόν, έκανε αυτά που έπρεπε και πήρε δίκαια το βραβείο τουMVP.

Χωρίς να βρεθεί σε σούπερ μέρα, έκανε τη διαφορά. Και αυτό είναι καλό, γιατί αποκτάει ψυχολογία, αποκτάει αυτοπεποίθηση ενόψει των αγώνων που έρχονται με Ατρόμητο, Οσμάνλισπορ και ΑΕΚ.

ΣΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΝΤΕΦΟΡΜΑΡΙΣΜΑ Ο ΙΝΤΕΓΙΕ

Ίσως αυτό που προβληματίζει λίγο τον τελευταίο καιρό έχει να κάνει με την εικόνα του Μπράουν Ιντέγιε. Από το παιχνίδι με τον Πλατανιά στις 14 Ιανουαρίου, εκεί όπου είχε σκοράρει δύο φορές, ο Νιγηριανός έχει παραμείνει “άσφαιρος”.

Κι εντάξει, δεν λέει και τίποτα το ότι δεν έχει σκοράρει. Το θέμα είναι η εικόνα που βγάζει στο χορτάρι. Σαν να δείχνει ότι περνάει μία περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χάσει και τη θέση του στην ενδεκάδα.

Ο Μπέντο σαν άλλος... Σίλβα, τον πιστεύει και δύσκολα θα τον αφήσει στον πάγκο. Εντάξει, μπορεί σε ένα από τα ματς με Ατρόμητο ή ΑΕΛ να μείνει έξω για να προφυλαχθεί ενόψει Οσμάνλισπορ. Πάντως, είναι ένας ποδοσφαιριστής που σίγουρα δύσκολα θα βγει από την ενδεκάδα, παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται στα καλύτερά του εδώ και 20 μέρες. Πάλι καλά όμως για τον Μπέντο που ο Σεμπά δεν λέει να πατήσει... φρένο και ο Φορτούνης έχει αρχίσει να ανεβαίνει. Από κοντά και ο Μανθάτης, ενώ ο Ελιουνούσι όσο να 'ναι με το γκολ του θα ανέβηκε κάπως ψυχολογικά, γιατί ήταν λίγο πεσμένος τον τελευταίο καιρό. Δεν είχε γυρίσει καλά από τον τραυματισμό του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK