Μόνο καλό θα κάνει στον Ολυμπιακό το 0-0!

Ο Ολυμπιακός είχε φάσεις για γκολ, αλλά είχε και έναν... Καπίνο που κράτησε το “μηδέν” στο φιλικό με την Λόκερεν. Παρουσιάζεται η ευκαιρία στον Μπέσνικ Χάσι περίπου 10 μέρες πριν από τη “μάχη” με την Παρτιζάν, να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ / ΦΙΛΙΚΟ / ΛΟΚΕΡΕΝ - ΟΣΦΠ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ / ΦΙΛΙΚΟ / ΛΟΚΕΡΕΝ - ΟΣΦΠ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Όπως σε μεγάλες σε έκταση νίκες (π.χ. 6-0 επί της Μαλίν) δεν χρειάζεται να προκύπτουν θριαμβολογίες, έτσι και σε ματς όπως αυτό με την Λόκερεν (0-0) δεν πρέπει να προκαλούνται προβληματισμοί.

Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για φιλικά προετοιμασία, με τους προπονητές των ομάδων να κάνουν ένα σωρό αλλαγές κατά τη διάρκεια των αγώνων. Καλό όμως είναι που ήρθε αυτό το 0-0 και με τον τρόπο που ήρθε κιόλας...

Ο Ολυμπιακός είχε φάσεις για γκολ, είχε μία σπουδαία ευκαιρία με το δοκάρι του Ανσαριφάρντ, αλλά δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι προς το τέλος είχε και τον Στέφανο Καπίνο που κράτησε το “μηδέν” σε δύο-τρεις περιπτώσεις.

Καλό λοιπόν είναι που οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχουν στο μυαλό τους ότι επειδή κέρδισαν 6-0 τη Μαλίν και 2-0 την Αλκμααρ, δεν χρειάζεται κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Ευτυχώς λοιπόν που ήρθε το 0-0 με την Λόκερεν για να προχωρήσει ο Μπέσνικ Χάσι στις απαραίτηες διορθωτικές κινήσεις.

Τι είδαμε στο Λόκερεν; Έναν Ρομαό – οδοστρωτήρα, είτε παίζοντας σε ρόλο στόπερ στο πρώτο ημίχρονο, είτε σε ρόλο αμυντικού χαφ. Έναν Ελαμπντελαουί που είχε ένα καλό πρώτο 45λεπτο. Έναν Καρσελά που για 20 λεπτά έδειξε ένα μέρος της ποιότητάς του.

Επίσης ο Οφόε “εγκλωβίστηκε” από τα χαφ της Λόκερεν, τα οποία ήταν ξεκάθαρο ότι τον είχαν “σημαδέψει”. Ο δε Κώστας Φορτούνης δεν ήταν και λίγες οι στιγμές που αναστάτωσε τη βελγική άμυνα, άλλά σίγουρα περιμένει περισσότερα ο Χάσι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάριν ανέβηκε, ο Πάρντο έδωσε μία άλλη ώθηση, ο Σεμπά το διάστημα που αγωνίστηκε τον “αισθάνθηκε” η αντίπαλη άμυνα, ενώ ο Ανσαριφάρντ δύο φορές που τροφοδοτήθηκε λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ.

Όσο για τον Εμενίκε; Με την εικόνα που έδειξε τόσες μέρες στο Γκενκ, αλλά και στο φιλικό με την Λόκερεν, δύσκολα θα είναι στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας για το πρώτο ματς του Βελιγραδίου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Βρίσκεται πίσω σε φυσική κατάσταση. Θέλει χρόνο και σίγουρα το δεκαήμερο που ακολουθεί θα πρέπει να πέσει με τα μούτρα στη δουλειά.

Εν κατακλείδι, μόνο καλό μπορεί να κάνει στον Ολυμπιακό το σημερινό 0-0 με την Λόκερεν. Μόνο καλό... Όχι τίποτε άλλο, αλλά να μην εφησυχάσουν οι “ερυθρόλευκοι” επειδή είχαν κερδίσει τα... τρίτα της Μαλίν με 6-0 και 2-0 μία πολύ καλή ομάδα όπως η Άλκμααρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK