Αυτό που έλειπε, δεν ήταν ο Τσόρι

Ο Ολυμπιακός πέρασε στους "32" του Europa League, κερδίζοντας μόνο ένα παιχνίδι στην έδρα του. Τα περίεργα σημάδια του Μπέντο και η αίσθηση που δίνει ο Πορτογάλος ότι κάτι του... λείπει! Και σίγουρα αυτό που έλειπε χθες ήταν ο ρυθμός και όχι ο Τσόρι...

Αυτό που έλειπε, δεν ήταν ο Τσόρι

Πολύ περίεργη η φετινή σεζόν. Μια χρονιά που ξεκίνησε με έναν αποκλεισμό στο Champions League, με δύο αλλαγές προπονητών, με μία πρόκριση στους ομίλους του Europa League που ήρθε με καρδιοχτύπια, με δύο κολλητές ήττες από ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ που ταρακούνησαν τον Μπέντο και με μία πρόκριση στους "32" του Europa League που είχε αρκετή δόση... εγκεφαλικών και εμφραγμάτων!

Πάμε όμως στα όσα έγιναν χθες. Η ενδεκάδα που παρέταξε ο Πάουλο Μπέντο ήταν η καλύτερη δυνατή. Βάζοντας κάτω τα πράγματα, κανείς δεν μπορεί να προσάψει στον Πορτογάλο ότι έκανε λάθη ως προς τα πρόσωπα του αρχικού σχήματος. Πήγε με τους έντεκα που τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

ΣΗΚΩΝΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

Αντιθέτως, μπορεί να γίνει μπόλικη συζήτηση για τον τρόπο προσέγγισης του ματς. Είχε διαπιστώσει στο σκάουτινγκ και είχε πει στους παίκτες του ότι η Γιουνγκ Μπόις είναι "φωτιά και λάβρα" στις αντεπιθέσεις. Επέλεξε λοιπόν να πάει παίζοντας ο ίδιος με τη... φωτιά! Είχε σε ακόμα ένα παιχνίδι την άμυνα ψηλά, αλλά το εκνευριστικό ήταν ότι ώρες-ώρες δινόταν η εντύπωση πώς οι χαφ λες και δεν είχαν πάρει εντολή να πιέζουν στην μπάλα. Λες και δεν είχαν πάρει εντολή να πρεσάρουν τους χαφ της Γιουνγκ Μπόις. Οι Ζακαρία και Σανόγκο φαίνονταν ότι είχαν όλο τον χρόνο μπροστά τους να βγάλουν με την άνεσή τους κάθετες ή διαγώνιες πάσες στους εξτρέμ και τους επιθετικούς που έβγαιναν για πλάκα στην πλάτη της κόκκινης αμυντικής τετράδας.

Το να συμβεί μία φορά έχει μία λογική, γιατί θα πρόκειται για έλλειψη συγκέντρωσης εκείνη τη στιγμή. Το να συμβεί δύο, αρχίζεις και και προβληματίζεται. Αλλά όταν ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έχει συμβεί τουλάχιστον πέντε φορές, τότε κάτι τρέχει. Πάλι καλά που ήταν και ο Ρέτσος πίσω για να συμμαζέψει λίγο την κατάσταση με καίριες επεμβάσεις του. Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι δεν υπήρχε κάποια σοβαρή αντίδραση από τον πάγκο...

Δεν το συζητάμε ότι η διακοπή του πρωταθλήματος "σκότωσε" τους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι και το πιο ευχάριστο για τους παίκτες να ζουν όλο αυτό το σκηνικό με τη Σούπερ Λίγκα. Ρυθμός δεν υπάρχει και αυτό είναι κάτι που έπαιξε τον ρόλο του χθες σε σχέση με την Γιουνγκ Μπόις που είχε ένα ματς την Κυριακή με την Σιόν για το ελβετικό πρωτάθλημα.

Δεν έλειπε μόνο ο ρυθμός όμως. Και φυσικά το πρόβλημα του Ολυμπιακού δεν ήταν η απουσία του Τσόρι. Σίγουρα ο Αργεντινός νιώθει αδικημένος από τον Μπέντο. Δεν έχει καμία σχέση ο Ντομίνγκες με τον Μάρκο Μάριν που δεν... σκίζεται κιόλας στο Ρέντη για να αλλάξει άποψη στον προπονητή του. Ωστόσο, ο 35χρονος χαφ θα μπορούσε να κάτσει στον πάγκο π.χ. αντί του Ανδρούτσου, γιατί έτσι όπως πήγε το ματς, δεν ήθελε και πολύ να στραβώσει. Κι αν γινόταν το 1-2, ποιος έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι έχει το ειδικό βάρος για να γυρίσει τέτοια ματς; Ο αγώνας με την Αρούκα δεν είναι και τόσο μακριά.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΟΡΙ

Και πάλι όμως, το πρόβλημα χθες για τον Ολυμπιακό δεν είναι ότι έλειπε ο Τσόρι. Δύο πράγματα έλειπαν: Το πρώτο – όπως αναφέραμε παραπάνω – ο ρυθμός από την 18ήμερη αγωνιστική απραξία. Το δεύτερο, το καθαρό μυαλό στο τεχνικό τιμ.

Έτσι όπως πήγαινε το παιχνίδι και η "ροκ" κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στην εξέλιξή του, το 1-1 ήταν μια χαρά αποτέλεσμα. Ας μην είμαστε και πλεονέκτες. Όποιος πάει για τα πολλά, χάνει και τα λίγα. Δεν το αμφισβητεί κανείς ότι θα ήθελαν στο λιμάνι από χθες να εξασφάλιζαν την πρωτιά, αλλά η εξέλιξη του αγώνα σε αναγκάζει πολλές φορές να πας με την λογική και όχι με το συναίσθημα...

Στα τελευταία λεπτά λοιπόν οι "ερυθρόλευκοι" κυνηγούσαν το δεύτερο γκολ. Την ίδια στιγμή όμως ξαναέπαιζαν με την άμυνα ψηλά (!!!) και έδιναν το δικαίωμα στην Γιουνγκ Μπόις να διεκδικήσει εκείνη το δεύτερο γκολ! Αντί να "παγώσουν" τον ρυθμό, αντί να "φάνε" κάποια δευτερόλεπτα, επέλεξαν να κυνηγήσουν το δεύτερο γκολ και να παίξουν πίσω με τη φωτιά. Λες και η ισοπαλία δεν βόλευε τον Ολυμπιακό... Λες και δεν είχε άλλο παιχνίδι μπροστά του για να διεκδικήσει την πρωτιά στον όμιλο.

Την ίδια στιγμή ο Πάουλο Μπέντο με τα χέρια στην τσέπη παρακολουθούσε και ο κόσμος στην εξέδρα τού φώναζε να κάνει αλλαγή για να κερδίσει μερικά δευτερόλεπτα στις καθυστερήσεις και κυρίως να κόψει αυτόν τον ξέφρενο ρυθμό που είχε αποκτήσει στα... χασομέρια ο αγώνας. Τίποτα όμως!

Ο Πορτογάλος είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν χρειαζόταν να κάνει αλλαγή. Θεώρησε ότι δεν χρειαζόταν να "παγώσει" λίγο τον ρυθμό. Άποψή του και δικαίωμά του να κάνει ως προπονητής ό,τι νομίζει καλύτερο για την ομάδα! Δικαίωμα και του κόσμου όμως να "παγώσει" μαζί του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στην ίδια εντεκάδα με Τζέκο και Ρούνεϊ ο Φορτούνης
Πέρασε, αλλά δεν άρεσε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK