Δίνει δικαιώματα, πολλά δικαιώματα...

Ο Ολυμπιακός έβγαλε μέταλλο πρωταθλητή ανατρέποντας ξανά το εις βάρος του σκορ, αλλά ο Μπέντο καλείται να βρει πώς μπορεί η ομάδα του να παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης.

Δίνει δικαιώματα, πολλά δικαιώματα...

Πολλά λόγια για το 2-1 του Ολυμπιακού επί του Αστέρα Τρίπολης δεν χρειάζονται. "Ανοικτό βιβλίο" είναι εδώ και πολύ καιρό οι "ερυθρόλευκοι". Λίγο να τους πιέσει ψηλά μία ομάδα, μπορεί να βρει με ευκολία διαδρόμους προς την εστία του Λεάλι.

Βέβαια, οι Αρκάδες είχαν έναν αρνητικό πρωταγωνιστή. Ναι μεν ο Μάσα άνοιξε το σκορ, αλλά ο Αργεντινός επιθετικός έκανε και τρεις-τέσσερις σαχλαμάρες σε κόντρα επιθέσεις του Αστέρα. Πολλές οι επιπόλαιες τελικές του πάσες, με συνέπεια να μην προκληθούν ακόμα περισσότερα... εγκεφαλικά στις εξέδρες του Καραϊσκάκη.

Πράγματι, έχασαν οι φιλοξενούμενοι τη δυνατότητα να κάνουν το 0-2 και μετά θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον το πώς θα γυρνούσε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός.

Στα θετικά το γεγονός ότι οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν και ανέτρεψαν για ακόμη μία φορά το εις βάρος τους σκορ. Σίγουρα δεν ήταν κακός όπως π.χ. με την Κέρκυρα. Όμως εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχητικά σημάδια. Και το χειρότερο απ' όλα; Δίνει δικαιώματα, πολλά δικαιώματα...

Πρώτα απ' όλα είναι επαρκές το δείγμα για να κριθεί ο Μπέντο. Όπως ήταν και επαρκές τον Νοέμβριο. Υπάρχουν σημάδια βελτίωσης; Υπάρχει προοπτική με τον συγκεκριμένο προπονητή; Και ξαναρωτάμε κι ας γινόμαστε κουραστικοί: Αν αύριο ξεκινούσε ο Ολυμπιακός τον προγραμματισμό του για τη σεζόν 2017-18, ο Μπέντο θα ήταν στη σύσκεψη με τη διοίκηση για να συζητούσε π.χ. για μεταγραφές, για αποχωρήσεις, για τα της καλοκαιρινής προετοιμασίας; Είναι πολύ απλή η ερώτηση...

Δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να ασχοληθούμε τώρα με την επιθυμία του Μπέντο να μην αποκτηθεί στόπερ, άσχετα αν κάνει... μπαμ από χιλιόμετρα ότι στη συγκεκριμένη θέση "πονάει" ο Ολυμπιακός.

Στεκόμαστε στα προφανή: Έχει παρουσιάσει καμιά βελτίωση η ομάδα από την ημέρα που ανέλαβε ο Πορτογάλος; Το γεγονός ότι όποιος έρχεται στο Καραϊσκάκη, πιστεύει ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό, δεν είναι ανησυχητικό;

Αυτό κινδυνεύει να χάσει η ομάδα του Πειραιά: Τη δύναμη της έδρας του και κυρίως τον τρόμο που προκαλούσε στους αντιπάλους του. Από τη μία υπάρχουν παιδιά μέσα στο ρόστερ (π.χ. Λεάλι, Βιάνα) που στο πρώτο σφύριγμα που θα ακούσουν από την εξέδρα, αρχίζουν να λιποθυμούν. Από την άλλη υπάρχουν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας που γνωρίζουν ότι λίγο να ζορίσουν ψηλά τον Ολυμπιακό, θα βρουν... αεροδιάδρομους για να δημιουργήσουν σοβαρότατες προϋποθέσεις για γκολ και παίρνουν θάρρος ότι μπορούν να φύγουν με αποτέλεσμα. Έκανε μεγάλο κακό εκείνο το 0-0 με την Κέρκυρα...

Επαναλαμβάνουμε ότι είναι στα συν πώς ο Ολυμπιακός του Μπέντο κατάφερε και γύρισε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Είναι θετικό το ότι το πάλεψαν οι Πειραιώτες μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Όμως, ας μην κρυβόμαστε... Ο Πορτογάλος τεχνικός κάνει σούζα με ποδήλατο στην ανηφόρα και δεν πέφτει. Μιλάμε για... "Γκαστόνε"! Και κυρίως αυτός ο Ολυμπιακός του Μπέντο δεν εμπνέει εμπιστοσύνη πλέον στον κόσμο. Οι φίλαθλοι κατηφορίζουν στο φαληρικό γήπεδο και από εκεί που μέχρι πέρσι αναρωτιόντουσαν με πόσα γκολ θα "καθάριζαν" τον εκάστοτε αντίπαλο, τώρα αναρωτιούνται για το αν θα στραβοπατήσει ή όχι η αγαπημένη τους ομάδα.

Αναλύσεις για το σημερινό ματς δεν χρειάζονται. Άλλωστε, ήταν μία από τα... ίδια με τα προηγούμενα. Πολύ παιχνίδι από τα πλάγια με τους Σεμπά και Μανθάτη, ο Φορτούνης ανέβηκε στο δεύτερο και μαζί του ανέβηκε και η υπόλοιπη ομάδα, ο Βιάνα αυτή τη φορά ήταν αξιοπρεπής σε σχέση με τον Μποτία, ενώ ο Λεάλι για ακόμη μία φορά πήγε να το παίξει... Άγιος Βασίλης για να προσφέρει "δωράκια" στους αντιπάλους του.

Τι είπαμε όμως; "Μία από τα ίδια"; Λάθος μας! Δεν έχουμε ξαναδεί τον Ολυμπιακό να παίζει για μισή ώρα χωρίς "κόφτη". Γιατί "κόφτες" δεν είναι ούτε ο Μάρτινς, ούτε ο Ανδρούτσος που πήγαν να παίξουν αυτόν τον ρόλο όταν αντικαταστάθηκε ο Καμπιάσο. Ο Αστέρας είχε βρει χώρους για να κάνει μεγαλύτερη ζημιά, αλλά ας όψεται το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές του Ελευθερόπουλου τα έκαναν συνεχώς μούσκεμα στην τελική πάσα και δεν έβγαιναν φάτσα με τον Λεάλι.

Καλή η ανατροπή, καλό το μέταλλο του πρωταθλητή, αλλά το ερώτημα παραμένει: Είναι ο Μπέντο ο προπονητής που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό;

ΥΓ: Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι στα θετικά ήταν και η επανεμφάνιση του Μάριν και μάλιστα με γκολ. Μπορεί ο Γερμανός να αποδειχθεί η πρώτη "μεταγραφή" του Ολυμπιακού. Αρκεί να μην... τρελαθεί και ο ίδιος, όπως είχε αφηνιάσει στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο τη στιγμή της αλλαγής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Για κάτι τέτοια ήρθε ο Μάριν!
Ο Ολυμπιακός των ανατροπών!

News 24/7

24MEDIA NETWORK