"Φάκελος στόπερ" στον Ολυμπιακό

Φυσικά και στο λιμάνι θα επιθυμούσαν να φέρουν έναν κεντρικό αμυντικό που θα αποτελούσε τον ηγέτη της οπισθοφυλακής, αλλά ο Γενάρης πάντοτε είναι δύσκολος για να βρεθεί κάποιος… Μέλμπεργκ. Τι λέει ο Μπέντο για το συγκεκριμένο θέμα.

"Φάκελος στόπερ" στον Ολυμπιακό

Είναι λογικό να ξεκινήσει άμεσα μία κουβέντα για τα μεταγραφικά στον Ολυμπιακό. Κυρίως για το αν θα κινηθούν στο λιμάνι για να αποκτήσουν κάποιον ποδοσφαιριστή στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο κόσμος ζητάει στόπερ, ζητάει αριστερό μπακ, μέχρι πρότινος ζητούσε και επιθετικό, ζητάει και εξτρέμ! Είναι το… εθνικό μας σπορ οι "μεταγραφές στο ποδόσφαιρο" και αναπόφευκτα όλο τον επόμενο μήνα πολλά θα γραφτούν και θα ακουστούν.

Η περίπτωση του στόπερ πάντως είναι αυτή που έχει κουράσει τον κόσμο και το Contra.gr θα επιχειρήσει να πιάσει απ’ όλες τις πλευρές αν τελικά ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει στην απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Ξεκινάμε από τα δεδομένα. Ότι υπάρχει διάθεση από πλευράς ΠΑΕ να αποκτηθεί ένας στόπερ, αυτό είναι κάτι που δεν το αμφισβητεί κανένας. Φυσικά και έχουν γίνει λάθη στον χειρισμό του συγκεκριμένου θέματος. Εδώ και δύο χρόνια οι Πειραιώτες βρίσκονται στην αναζήτηση ενός "Μέλμπεργκ" και ακόμα τίποτα.

Οι καλές ευκαιρίες είναι το καλοκαίρι. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Κι αφού δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι να φέρει τον "Μέλμπεργκ", μοιάζει λίγο δύσκολο να τα καταφέρει τον Γενάρη. Δεν παρουσιάζονται και πολλοί… "Μέλμπεργκ" στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο εν αντιθέσει με την καλοκαιρινή.

Οι "ερυθρόλευκοι" στην προηγούμενη μεταγραφική σεζόν "έφαγαν" τρεις μήνες και κατέληξαν στον Βιάνα. Από τις διάφορες περιπτώσεις που είχαν εξετάσει και από τα όσα ακούγονταν στο εξωτερικό, ο Ολυμπιακός ήταν διατεθειμένος να έδινε κοντά στα 2,5 εκ. ευρώ για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ

Στον Πειραιά αναγνωρίζουν και έχουν νιώσει για τα καλά στο πετσί τους, ότι στο κέντρο της άμυνας υπάρχει θέμα. Και μάλιστα σοβαρό θέμα! Το βλέπουν ότι δεν τραβάει η… ιστορία με Ντα Κόστα-Μποτία-Βιάνα, καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και μπορούμε να σας πούμε με βεβαιότητα ότι αναγνωρίζουν τους λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν τα προηγούμενα δύο χρόνια για τη συγκεκριμένη θέση.

Για τον Ολυμπιακό θα ήταν πολύ εύκολο να πάρει την 1η Ιανουαρίου έναν στόπερ. Απλώς, το θέμα είναι το εξής: Το θέμα δεν είναι να φέρουν κάποιον κεντρικό αμυντικό, μόνο και μόνο για να πουν ότι έκαναν μεταγραφή. Δεν θέλουν να ξαναπέσουν πάνω σε Σαντάνα. Αν προκύψει κάτι το εξαιρετικό, πράγμα που επαναλαμβάνουμε είναι δύσκολο για Γενάρη, ο Ολυμπιακός θα κάνει την κίνησή του και θα το πάει μέχρι… τέλους! Σε διαφορετική περίπτωση; Θα πάει ως έχει… Αυτή είναι η αλήθεια.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝΤΟ

Ο Πάουλο Μπέντο που τα λέει κατά καιρούς με τον Γιάννη Βρέντζο, θα τα ξαναπεί μόλις γυρίσει από την χριστουγεννιάτικη άδεια. Το θέμα του στόπερ θα πέσει στο τραπέζι. Και ειδικά από τη στιγμή που ο Ντα Κόστα θα απουσιάσει για το Κόπα Άφρικα.

Ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αποδείξει ότι θέλει μικρό και ευέλικτο ρόστερ. Σαν να δείχνει ότι βολεύεται με το γεγονός ότι τον Γενάρη θα έχει τους Μποτία, Βιάνα και Ρέτσο για το κέντρο της άμυνας. Θα μπορούσε π.χ. να πει ότι αν έρθει ο "Χ" αμυντικός για να καλύψει το κενό του Ντα Κόστα τον Γενάρη, τι θα γίνει τον Φλεβάρη όταν ο Μαροκινός θα επιστρέψει στο Ρέντη; Βέβαια, όλοι οι καλοί χωράνε. Και ο Μπέντο δεν νομίζουμε ότι θα ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να ερχόταν ένας στόπερ, αλλά δεν δείχνει να "καίγεται" κιόλας.

Θα μπορούν να ειπωθούν περισσότερα με σιγουριά από την επόμενη εβδομάδα. Πάντως, ακόμα και στο εξωτερικό που ακούγονται κατά καιρούς διάφορα για τον Ολυμπιακό με αφορμή διάφορες κινήσεις που έχει κάνει, δεν έχει κυκλοφορήσει το παραμικρό για στόπερ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Έχει ακουστεί για αριστερό μπακ, έχει ακουστεί για επιθετικό, έχει ακουστεί για αποχωρήσεις, αλλά για κεντρικό αμυντικό τίποτα. Φυσικά, σε μία μεταγραφική περίοδο όλα μπορούν να αλλάξουν από μέρα σε μέρα και από ώρα σε ώρα. Στην παρούσα φάση όμως αυτό που ισχύει είναι ότι στον Ολυμπιακό έχουν ανοικτές τις κεραίες τους, έχουν ανοικτά τα μάτια τους και θα κάνουν κίνηση για κεντρικό αμυντικό αν και εφόσον προκύψει κάτι το εξαιρετικό.

Τον τελευταίο καιρό ακούστηκε κάτι ακόμα και για τον Αυλωνίτη ως μία έξτρα λύση για να αντικαταστήσει τον Σιόβα που θεωρείται "ξένο σώμα". Ο Τάσος έμεινε ελεύθερος, έκανε το καλοκαίρι ένα χειρουργείο στους κοιλιακούς – προσαγωγούς και ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης στο Ρέντη. Θα πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι το γεγονός ότι ο Αυλωνίτης έχει να παίξει από τον Απρίλιο και κουβαλάει έναν σοβαρό τραυματισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μαθηματικά την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK