Η δικαίωση του Μπέντο και η άμυνα - φάντασμα

Η "απόδραση" του Ολυμπιακού από το Περιστέρι ήταν ο ορισμός της νίκης τίτλου! Τέτοια ματς και τέτοια τρίποντα ουσιαστικά χαρίζουν τα πρωταθλήματα. "Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου" με τα... δωράκια της άμυνας.

Η δικαίωση του Μπέντο και η άμυνα - φάντασμα

Το φοβόταν το παιχνίδι ο Πάουλο Μπέντο και αποδείχθηκε ότι δικαίως το φοβόταν. Και είχαμε αναφέρει και το πρωί του Σαββάτου (29/10) στο Contra.gr τους λόγους που ο Πορτογάλος τεχνικός είχε αποφασίσει να πάει με τα "βαριά χαρτιά" του στο Περιστέρι. Το αντιμετώπιζε ως ντέρμπι και στην τριάδα – φωτιά που είχε μπροστά του ο Ολυμπιακός, ο Μπέντο σαν να έδειχνε από το Ρέντη ότι προτιμάει να κάνει ροτέισον στην Αστάνα και όχι στα ματς με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό.

ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΤΟ ΧΑΝΕΙ

Μπορεί να φαίνεται κλισέ, αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή: τέτοιες νίκες χαρίζουν τίτλο κι ας βρισκόμαστε ακόμα στην 7η αγωνιστική (9η τυπικά) της Super League. Τέτοιες νίκες σε τόσο κακές βραδιές των "ερυθρολεύκων" (ειδικά με την εικόνα που παρουσίασαν στο πρώτο ημίχρονο) είναι αυτές που στέλνουν και το μήνυμα στους υπόλοιπους συνδιεκδικητές ότι για να χάσει τον τίτλο, θα πρέπει να... αυτοκτονήσει.

Ο Ολυμπιακός έχει βγάλει το δυσκολότερο πρόγραμμα από τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό και αυτή τη στιγμή μ' ένα παιχνίδι περισσότερο έχει επτά βαθμούς διαφορά από τους δεύτερους και την επόμενη Κυριακή (6/11) περιμένει τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

ΚΕΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ... ΣΤΟΪΤΣΕΦ

Πάμε λοιπόν στα όσα είδαμε στο Περιστέρι. Πρώτα απ' όλα είδαμε για πρώτη φορά μία ομάδα που πίεσε τόσο ψηλά και ασφυκτικά τον Ολυμπιακό στο πρώτο 45λεπτο. Ώρες-ώρες φαινόταν ότι οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να απειλήσουν και όχι ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες με το ασφυκτικό πρέσινγκ ανάγκασαν τους παίκτες του Μπέντο σε πολλές περιπτώσεις να πίνουν και να ξαναπίνουν... θάλασσα. Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο, η "ερυθρόλευκη" άμυνα δέχτηκε ένα σωρό φάσεις στην πλάτη της και λογικά στην ανάπαυλα ο Καπίνο - που ήταν βέβαια ο μοναδικός που δεν έφταιγε για αυτή την κατάσταση – να άναψε και ένα κεράκι στον άγιο... Στόιτσεφ!

Ο άσος του Ατρομήτου αποδείχθηκε ο μοιραίος παίκτης των γηπεδούχων με τις δύο κραυγαλέες φάσεις στο 19' και στο 25', αλλά και το χαμένο τετ α τετ στο 81'. Οι "ερυθρόλευκοι" που έδειχναν ότι δεν μπορούν να συνέλθουν, είδαν κι άλλες φορές τους Περιστεριώτες να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Καπίνο με πρωταγωνιστές τους Λε Ταλέκ και Βασιλείου.

ΚΟΠΗΚΕ ΞΑΝΑ Η ΑΜΥΝΑ

Δικαιολογημένα τα παράπονά τους για το ακυρωθέν γκολ του Λε Ταλέκ στο 27', αλλά ήταν μία φάση που θα μπορούσε να μπερδέψει ακόμα και τον καλύτερο βοηθό διαιτητή του κόσμου. Ο Ατρόμητος παίρνει εξαιρετικό βαθμό στο δημιουργικό κομμάτι, εν αντιθέσει με την "ερυθρόλευκη" άμυνα που έμεινε και πάλι μετεξεταστέα.

Ο Μπέντο επιμένει να παίζει με ψηλά την άμυνα και δίνει δικαιώματα όχι μόνο στον Ατρόμητο, αλλά σε όλους τους αντιπάλους να βγάζουν σωρηδόν κάθετες πάσες και να απειλούν για τα καλά τον Καπίνο. Παίζει τόσο ψηλά λες και ο Ολυμπιακός έχει ακόμα τον Μανωλά ή τον Αβραάμ στο ρόστερ του.

"Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου", είναι η ιστορία με την οπισθοφυλακή του Ολυμπιακού και στο τέλος όλοι (δημοσιογράφοι, οπαδοί) θα καταντήσουμε γραφικοί με το να λέμε κάθε Κυριακή τα ίδια και τα ίδια. Ευτυχώς πάντως για τον Μπέντο και τους ποδοσφαιριστές του, δεν το έχουν πληρώσει ακόμα.

Κι αυτό οφείλεται π.χ. στην νευρικότητα (ίσως και ανικανότητα) του Κάμπος την περασμένη Κυριακή στο ματς με τον ΠΑΟΚ και στη χαλαρότητα με την οποία πήγε να νικήσει στα τετ α τετ ο Στόιτσεφ τον Καπίνο.

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗ-ΙΝΤΕΓΕ...

Η ουσία του χθεσινού αγώνα είναι ότι ο Ατρόμητος δεν είχε Φορτούνη και Ιντέγε. Στη μία ουσιαστικά σοβαρή φάση που έβγαλε ο Ολυμπιακός κατάφερε και σκόραρε χάρη στην μεγάλη ποιότητα των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών. Και στο τέλος έφυγε με ένα μεγαλοπρεπέστατο "τρίποντο" από μία έδρα που παραδοσιακά προκαλούσε "πονοκεφάλους" στους πρωταθλητές Ελλάδας και αναμένεται να δυσκολέψει τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές του τίτλου.

ΥΓ: Σε κάθε παιχνίδι ο Φιγκέιρας έχει και από τουλάχιστον έναν καβγά. Από τη μία λέει ο κόσμος ότι τουλάχιστον "βράζει το αίμα του" και δεν κάνει αγγαρεία στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Από την άλλη δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς στο γεγονός ότι ήδη σε επτά παιχνίδια έχει πάρει τρεις κίτρινες. Και τις έχει πάρει για κοκορομαχίες. Δεν το λες και καλό...

ΥΓ2: Με πολλές αλλαγές θα πάει στην Αστάνα ο Ολυμπιακός. Και απ' ό,τι φαίνεται είναι και αναγκαστικές. Το ταξίδι στο Καζακστάν είναι δύσκολο και ήδη ορισμένοι ποδοσφαιριστές στο Περιστέρι σαν να παρουσίασαν σημάδια κόπωσης. Ο Μπέντο εκτιμάει ότι η Αστάνα προσφέρεται για μίνι ροτέισον ενόψει Παναθηναϊκού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK