Κακώς στεκόμαστε στον Νικολάου...

Ο Τάκης Λεμονής απέφυγε τις αλχημείες που ο Χάσι εμπνεύστηκε τον Σεπτέμβριο (και όχι Αύγουστο) και παρέταξε μια ορθολογική 11άδα. Γι' αυτό και δεν πρέπει να μένουμε μόνο στον Νικολάου, αλλά συνολικά στην τακτική που επέλεξε ο 57χρονος προπονητής στο Τορίνο.

Κακώς στεκόμαστε στον Νικολάου...

Αρκετοί προπονητές υποστηρίζουν ότι πιο εύκολο είναι να "διαβάσει" κάποιος ένα παιχνίδι π.χ. κόντρα στη Γιουβέντους παρά κόντρα στον Ατρόμητο. Απέναντι στη Γιουβέντους είσαι υποχρεωμένος -ως Ολυμπιακός- να χτυπήσεις στην κόντρα. Με τον Ατρόμητο είσαι υποχρεωμένος να "σφυροκοπάς" και να βρεις τον τρόπο που θα ξεκλειδώσεις μία άμυνα που θα έχει κατέβει... πούλμαν.

Το αυτονόητο έκανε λοιπόν ο Τάκης Λεμονής. Όχι μόνο στα πρόσωπα που συνέθεσαν την ενδεκάδα, αλλά κυρίως στον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε το παιχνίδι. Δεν έκανε τις "τρέλες" του Χάσι με τη Σπόρτινγκ, πήγε στα σίγουρα... Κόντρα σε τέτοιες ομάδες όπως είναι η Γιουβέντους, ξέρει πολύ καλά ότι γκολ σε οργανωμένη επίθεση πολύ δύσκολα θα βρει. Ή από στατικές φάσεις ή από αντεπιθέσεις θα μπορούσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Λεμονής έκανε αυτό που έπρεπε, δεν υπερεκτίμησε το ρόστερ του, δεν μπήκε στη διαδικασία να πιέσει πολύ ψηλά τη "Γιούβε", αντιθέτως της έδωσε χώρο και, αν ο Πάρντο ή ο Εμενίκε ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα, μπορεί αυτή τη στιγμή να μην γράφαμε για μια ήττα στο Τορίνο, αλλά για το πώς ο Ολυμπιακός πήρε αποτέλεσμα στην έδρα των περυσινών φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Γιουβέντους τα... χρειάστηκε. Το παραδέχτηκε και ο Αλέγκρι αμέσως μετά το παιχνίδι. Κάπου - κάπου οι πρωταθλητές Ιταλίας εκνευρίστηκαν κιόλας, καθώς πίστευαν ότι θα πετούσαν τον Ολυμπιακό στα σχοινιά και θα τον "γρονθοκοπούσαν". Αμ δε...

ΕΤΟΙΜΟΣ ΣΤΟΠΕΡ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Όχι, δεν ήταν ρίσκο... Γιατί να είναι ρίσκο η παρουσία του Νικολάου στην ενδεκάδα; Από τη στιγμή που συμμετέχει στην αποστολή, από τη στιγμή που τον προώθησε πέρυσι ο Μπέντο, τον έβαζε στις 18άδες ο Χάσι και τον συμπεριέλαβε στην ενδεκάδα ο Λεμονής, πάει να πει ότι "κάτι έχει ο πιτσιρικάς".

Προφανώς κάτι βλέπουν όλοι οι προπονητές σε αυτό το παλικάρι. Δυστυχώς ο Χάσι δεν τον εμπιστεύτηκε. Χαράμιζε τον Ρομαό στο κέντρο της άμυνας και την ίδια στιγμή υπήρχε πρόβλημα στη μεσαία γραμμή, καθώς ο Αφρικανός στην παρούσα φάση είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει ο Ολυμπιακός στα χαφ του ως προς το ανασταλτικό κομμάτι.

Ας μην στεκόμαστε λοιπόν μόνο στον Νικολάου. Έτοιμος παίκτης είναι και δικαίως τον έριξε ο Λεμονής στη "μάχη". Μια χαρά τα πήγε απέναντι στον Μάντζουκιτς και τα υπόλοιπα αστέρια της Γιουβέντους. Και κυρίως έδειξε ότι μπήκε χωρίς άγχος, χωρίς να τρέμει το... φυλλοκάρδι του. Δεν είναι πλέον ένα παιδάκι που ανέβηκε από την Κ20 και αναζητάει μία θέση στα οικογενειακά διπλά. Είναι ΕΤΟΙΜΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ και πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι όλοι μας...

Επίσης, σε αυτό που πρέπει να σταθούμε είναι ότι ο Λεμονής έβαλε μία ορθολογική ενδεκάδα. Έβαλε όλους τους παίκτες στη θέση τους και προφανώς κι εκείνοι σε μία προσπάθεια να αποδείξουν στον Τάκη ότι δικαίως τους έδωσε φανέλα βασικού, στάθηκαν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπέστατα στο χορτάρι.

Πολλά τα θετικά στοιχεία από την βραδιά του Τορίνο. Όμως, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, το δύσκολο παιχνίδι είναι αυτό που έρχεται στο Καραϊσκάκη με τον Ατρόμητο. Στο -5 ο Ολυμπιακός και έχοντας απέναντί του μία ομάδα που θα έρθει με διαθέσεις να ρίξει μια κλοτσιά παραπάνω και να παίξει "ταμπούρι". Δεν είναι τυχαίο ότι ο Λεμονής μιλούσε για τον Ατρόμητο από παραμονή του αγώνα με την Γιουβέντους...

News 24/7

24MEDIA NETWORK