Με τη θηλιά στο λαιμό: Τα προβλήματα που "πνίγουν" τον Μπέντο

Η διοίκηση του Ολυμπιακού και ο Πάουλο Μπέντο βρίσκονται σε επικοινωνία για τα θέματαπου τείνουν να ξεφύγουν από τον έλεγχο. Ο Αλέξης Βιρβίλης εντοπίζει ένα προς ένα τα προβλήματα.

Με τη θηλιά στο λαιμό: Τα προβλήματα που "πνίγουν" τον Μπέντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάουλο Μπέντο βρίσκεται για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν σε δύσκολη θέση. Τι κι αν έχει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Super League με ασφαλή διαφορά από τους διώκτες του; Τι κι αν έχει κλειδώσει η πρόκριση στους "32" τουEuropa League;Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έχει βρεθεί πλέον σε μία θέση αμφισβήτησης κυρίως από την εξέδρα.

Είναι σίγουρο πως η διοίκηση έχει αντιληφθεί ότι το... κλήμα πάει να στραβώσει και μιλάει όσο μπορεί μαζί του. Οι συζητήσεις των δύο πλευρών είναι καθαρά ποδοσφαιρικές, χωρίς ν' αποκλείονται λεπτομέρειες για όσα συμβαίνουν καθημερινά πίσω από τις κλειστές πόρτες του Ρέντη.

Ο Μπέντο δεν είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου. Άλλωστε δεν ήταν και στις πρώτες επιλογές του Μαρινάκη το καλοκαίρι όταν συζητούσε για τον αντικαταστάτη του Βίκτορ. Τον Μαρίνο Ουζουνίδη ήθελε ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, αλλά οι αντιδράσεις του κόσμου "επέβαλαν" κατά κάποιο τρόπο τον Μπέντο στον κόκκινο πάγκο.

Πλέον ο Πορτογάλος καλείται να λύσει κάποια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και για να προλάβει διάφορες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

Να σας θυμίσουμε τι είχε συμβεί με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ; Τι είχε γίνει επίσης με τον Μίτσελ λίγο πριν αποχωρήσει; Αλλά ειδικά ο συμπατριώτης του Μπέντο έχει να το λέει ότι δεν κατάλαβε ποτέ το λόγο που έφυγε από το λιμάνι. Δεν σημαίνει και τίποτα δηλαδή αν τον Ολυμπιακό ένας προπονητής τον έχει στην κορυφή. Για την καλή λειτουργία της ομάδας παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα...

Ποια όμως είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει και οφείλει να επιλύσει ο Πάουλο Μπέντο;

ΟΙ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ

Δεν είναι μόνο ο Τσόρι και ο Μάριν. Υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές που δεν "βλέπουν" 18άδα. Όπως για παράδειγμα ο Ρομαό, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι όχι για να κάθεται στην εξέδρα, αλλά για να δίνει ανάσες στον Μιλιβόγεβιτς. Και επίσης μην ξεχνάμε ότι αν έφευγε ο Λούκα τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, ο πρώην μέσος της Μαρσέιγ υποτίθεται ότι θα έπαιρνε και φανέλα βασικού. Πολύ απλά στη διοίκηση θέλουν να ξέρουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει και έχει "κοντύνει" τόσο πολύ το ροτέισον.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Δεν είναι ευχαριστημένοι στο λιμάνι με την εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός. Το παράδοξο βεβαίως είναι ότι έριξε "τριάρες" σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Κι όμως, υπάρχει μία δυσαρέσκεια, γιατί προφανώς αυτές οι νίκες έχουν κουκουλώσει τη γενικότερη εικόνα. Στη... σούμα το πρόσημο δεν είναι θετικό ως προς το θέαμα που παρουσιάζουν οι "ερυθρόλευκοι" στο χορτάρι.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Δεν γίνεται να τα γνωρίζουν οι ρεπόρτερ και να μην τα ξέρουν στη διοίκηση. Ο Μπέντο είναι ένας προπονητής που θεωρεί ότι ένα πρόγραμμα μπορεί να διαρκέσει και... μισή ώρα. Αυτό βέβαια συνηθίζουν να το κάνουν προπονητές στις καλοκαιρινές προετοιμασίες για να αποφορτίζονται οι ποδοσφαιριστές από γεμάτα ένταση προγράμματα που έχουν προηγηθεί. Ο Μπέντο όμως σχεδόν το έχει καθιερώσει... Κι αν δεν είναι 30λεπτες, οι περισσότερες προπονήσεις κρατούν το πολύ μία ώρα!

Τι εννοούμε με αυτό το θέμα που βάζουμε στο τραπέζι; Συνήθως οι προπονητές τρώνε περίπου ένα μισάωρο αποκλειστικά και μόνο στην επανάληψη ασκήσεων επειδή θέλουν οι ποδοσφαιριστές να τις βγάζουν εις πέρας στο... τέλειο! Προφανώς φέτος είναι άριστοι "μαθητές" οι παίκτες υπό τις οδηγίες του Μπέντο...

ΔΕΝ ΠΟΛΥΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Δεν ανήκει στην κατηγορία των προπονητών που θα κάνουν τις βαρύγδουπες ομιλίες, οι οποίες μπορεί να βγάλουν και τίτλο στις εφημερίδες. Θέλει να "μιλάει" μόνο με τη δουλειά του. Εκείνο όμως που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι σε αρκετούς ποδοσφαιριστές που διαρκώς αφήνει εκτός αποστολής, δεν φαίνεται να τους έχει πλησιάσει και να τους έχει εξηγήσει τι θα πρέπει να βελτιώσουν για να δουν κάποια στιγμή το όνομά τους στη 18άδα.

ΚΟΥΡΑΣΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΙΟΜΕΣ

Μετά το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ είχε ερωτηθεί για τις γιόμες που έκανε η ομάδα του. Η απάντηση που είχε δώσει ήταν ότι όταν δεν μπορούν οι παίκτες του με κάθετο ποδόσφαιρο, με επιθέσεις από τα άκρα ή με σουτ από μακριά να απειλήσουν τον αντίπαλο, τότε θα πρέπει να κοιτάξουν με βαθιές μπαλιές από την... άμυνα να δημιουργήσουν "πονοκεφάλους"! Είναι ένα από τα πλάνα του! Είναι ένα... παλαιολιθικής μορφής πλάνο, αλλά δεν παύει να είναι κάτι που το έχει δουλέψει. Η αλήθεια όμως είναι ότι κούρασε αυτή η ιστορία με τις γιόμες. Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά δεν έχει δει και προκοπή ο Ολυμπιακός με αυτού του είδους τις επιθετικές προσπάθειες.

ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑΘΕΤΙΚΑ

Εντάξει, δεν είναι... Ζίκο. Ακούγονται φοβερά πράγματα που στο τέλος θα βγουν κάποιοι και θα πουν ότι ο Ζίκο είναι καλύτερος του Μπέντο. Πάντα ακούγονται υπερβολές που δεν ισχύουν φυσικά.Μην τρελαθούμε λοιπόνκαι βγάλουμε τον άνθρωπο ότι τα έχει "φορτώσει στον κόκορα" ή ότι δεν δουλεύει ή ότι είναι άσχετος. Προς Θεού... Κανονικός προπονητής είναι με τα θετικά του και τα αρνητικά του.Π.χ.στο κομμάτι του σκάουτινγκ και της ανάλυσης του αντιπάλου δείχνει ότι εκείνος και οι συνεργάτες του είναι... μανούλες.

Έχει και άλλαθετικά. Έχει καθιερώσει τον Ρέτσο. Θα μπορούσε βέβαια να γίνει μία ολόκληρη συζήτηση για ποιο λόγο έχει "παροπλίσει" τον Τσιμίκα, ένα παιδί που αγωνιζόταν πέρσι με τον Σίλβα και για το οποίο ο Μάρκο είχε πει πολλά θετικά σχόλια στον Μπέντο σε μία συζήτηση που είχαν οι δυο τους το καλοκαίρι. Και ειδικά την περίοδο που υπήρχε πρόβλημα με τον Ντε Λα Μπέγια. Ναι μεν βγήκε ο Ρέτσος, αλλά δεν μπορούσε να πάρει κάποια ματς και ο Τσιμίκας που είναι κλασικό αριστερό μπακ;

Δίνει ευκαιρία επίσης στον Μανθάτη. Δείχνει στις πράξεις και όχι στα λόγια ότι θέλει να βγάλει πιτσιρικάδες. Ο δε Ανδρούτσος έχει δει το όνομά του αρκετές φορές σε αποστολή.

Επίσης, δεν γίνεται να πιστωθεί μόνο στους παίκτες οι τριάρες σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Προφανώς και έχει σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία. Όπως έχει και σημαντικότατο μερίδιο στις κακές εμφανίσεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK