Ο δύσκολος δρόμος του Μπέντο

Δεν μίλησε τυχαία ο Πορτογάλος τεχνικός για το "μεγάλο κενό που άφησε ο Μιλιβόγεβιτς". Πάνω στον Σέρβο είχε χτίσει σχεδόν όλο τον Ολυμπιακό. Η μίνι προετοιμασία μέσα στον Φλεβάρη και οι Ρομαό – Μπουχαλάκης που θα παλέψουν για να κάνουν λιγότερο αισθητή την απουσία του Λούκα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ) EUROKINISSI SPORTS

Όποιος βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου του Πάουλο Μπέντο μετά το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Άρη κατάλαβε πολλά. Πρώτα απ' όλα φάνηκε ξεκάθαρα ο προβληματισμός του Πορτογάλου τεχνικού για το πώς θα καλυφθεί η θέση “6” από τη στιγμή που ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς πωλήθηκε στην Κρίσταλ Πάλας.

Ο κόουτς ισχυρίστηκε ότι “θα προσπαθήσουμε να κάνουμε λιγότερο αισθητή την απουσία του”. Δεν χρειάζεται να γίνει και κάποιο... εξονυχιστικό ρεπορτάζ για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο Μπέντο θα προτιμούσε να έχει τον Λούκα στο Ρέντη μέχρι το τέλος της σεζόν.

Θα αισθανόταν περισσότερη ασφάλεια έχοντας τον Μιλιβόγεβιτς στη διάθεσή του. Όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά κυρίως στην καθημερινότητα του Ρέντη. Είδατε τι είπε ο Μπέντο; Ότι ο Σέρβος με την προσωπικότητά του ενέπνεε τους συμπαίκτες του.

Από την άλλη, γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος ο Μπέντο ότι βρισκόμαστε σε μία ελεύθερη ποδοσφαιρική αγορά και σε όλες τις ομάδες υπάρχει το “πάρε-δώσε”. Κι όπως και να το κάνουμε, όταν έρχεται μία πρόταση πάνω από 15 εκατομμύρια για τον Λούκα, είναι λίγο δύσκολο να την αρνηθείς. Κι επίσης θα πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι και την επιθυμία του ποδοσφαιριστή. Ο Σέρβος δεν είχε κρύψει ότι ονειρευόταν να πάει στηνPremier League.

Ο Μπέντο βεβαίως έχει τη δική του οπτική γωνία και είναι απολύτως λογικό και κυρίως ποδοσφαιρικό. Ο Μιλιβόγεβιτς πουλήθηκε στην Κρίσταλ Πάλας περίπου 24 ώρες πριν από την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου. Δεν ήταν και εύκολο να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής στα χαφ που θα πλησίαζε στα χαρακτηριστικά του Λούκα.

Η ΜΙΝΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ

Δεν είναι ευχάριστο για κανέναν προπονητή να κάνει μίνι προετοιμασία μέσα στον Φεβρουάριο. Τι εννοούμε; “Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την απουσία του λιγότερο αισθητή”, είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στους Ρομαό, Μπουχαλάκη και Καμπιάσο.

Κατά κάποιο τρόπο δηλαδή θα δοκιμάσει κάποια πράγματα στο Ρέντη για να καταλήξει στο ποιος από τους τρεις θα αναλάβει το βαρύ φορτίο για να καλύψει το “μεγάλο κενό” του Μιλιβόγεβιτς. Μιλάμε άλλωστε για μία νευραλγική θέση, για μία θέση – κλειδί όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά για τις περισσότερες ομάδες. “Δείξε μου τα χαφ σου, να σου πω τι ομάδα έχεις”, δεν έχουν πει κατά καιρούς μεγάλοι σταρς του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων ο μεγάλος Μαρτσέλο Λίπι;

Κόντρα στον Άρη σαν να φάνηκε ότι ο Μπέντο δείχνει μία προτίμηση στον Μπουχαλάκη. Μην παρασύρεστε από το γεγονός ότι έβαλε αρκετές “ρεζέρβες” στο συγκεκριμένο παιχνίδι και αμέσως βιάστηκαν ορισμένοι να βαφτίσουν ως “ρεζέρβα” τον Κρητικό χαφ.

Τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον “Μπούχα”, χωρίς αυτό να σημαίνει κιόλας ότι θα τον... βιδώσει και στην ενδεκάδα. Ο Ρομαό μπορεί να μην ήταν ψηλά στις προτιμήσεις του Μπέντο στο πρώτο μισό της σεζόν, όμως, ο Πορτογάλος γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Τογκολέζος έχει και την απαιτούμενη εμπειρία (και φυσικά την ποιότητα) για να βγάλει εις πέρας τα κρίσιμα ματς του Φεβρουαρίου με την Οσμάνλισπορ και τα ντέρμπι με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό (τα δύο τελευταία θα γίνουν τον Μάρτιο).

Υπάρχει και ο Καμπιάσο στο ρόστερ, ωστόσο δεν φαίνεται στην παρούσα φάση να προηγείται των Ρομαό και Μπουχαλάκη. Τουλάχιστον αυτό έχει αφήσει να εννοηθεί ο Πορτογάλος με τις τελευταίες αποφάσεις που έχει πάρει ως προς την κατάρτιση της 18άδας και κατ' επέκταση της ενδεκάδας.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΑΤΣ

Ο Ολυμπιακός μέχρι και το ματς με την Οσμάνλισπορ στο Καραϊσκάκη στις 16 Φεβρουαρίου έχει τρία εντός έδρας παιχνίδια. Δύο για το πρωτάθλημα με τον Ηρακλή και την ΑΕΛ, ενώ το φαινομενικά πιο δύσκολο είναι αυτό με τον Ατρόμητο την προσεχή Τετάρτη (8/2) για το Κύπελλο.

Τουλάχιστον στα ματς με Ηρακλή και ΑΕΛ θα του δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσει κάποια πράγματα και εκεί να καταλήξει ουσιαστικά ποιος θα είναι ο αντι-Μιλιβόγεβιτς στην τριπλέτα – φωτιά με Οσμάνλισπορ (μέσα), ΑΕΚ (έξω) και Οσμάνλισπορ (έξω).

Ουσιαστικά τα παιχνίδια με τον “Γηραιό” και ΑΕΛ θα αποτελέσουν μία καλή ευκαιρία για να βγάλει τα πρώτα του συμπεράσματα για το αν ο Μπουχαλάκης ή ο Ρομαό θα σηκώσει στις πλάτες του το “φορτίο” της κάλυψης του κενού του Λούκα. Με μία πρώτη ανάγνωση φαίνεται ότι θα είναι ο Μπουχαλάκης.

Αλλά καλό είναι να περιμένουμε, γιατί με τον Μπέντο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος! Αυτό που γνωρίζουμε πάντως είναι ότι προβληματίζεται αρκετά για το πώς θα “μπαλώσει” την τρύπα που δημιουργήθηκε στα χαφ με την πώληση του Λούκα. Και το “αποκάλυψε” εμμέσως και δημοσίως με τα όσα είπε χθες μετά την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μπέντο: "Κανείς ικανοποιημένος που έφυγε ο Μιλιβόγεβιτς"
Το καθήκον του με 2-0 ο Ολυμπιακός κόντρα στον Άρη

News 24/7

24MEDIA NETWORK