Το ερώτημα είναι απλό: Θα κρατούσαν τον Μπέντο και του χρόνου;

Πάλι γκρίνια από τον κόσμο για τον Πάουλο Μπέντο, ο οποίος καλείται σήμερα να προετοιμάσει την ομάδα του για να φύγει με το διπλό από τους "Ζωσιμάδες". Κακά τα ψέματα, δεύτερη συνεχόμενη "γκέλα" δύσκολα χωνεύεται. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Το ερώτημα είναι απλό: Θα κρατούσαν τον Μπέντο και του χρόνου;

Για κακό παιχνίδι από πλευράς Ολυμπιακού έκανε λόγο ο Πάουλο Μπέντο μετά το τέλος του αγώνα στο ΓΣΠ της Λευκωσίας. Είπε επίσης ότι είχε τονίσει στους ποδοσφαιριστές του πώς ο ΑΠΟΕΛ είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Ο Πορτογάλος όμως επιμένει στο να παίζει με την άμυνα αρκετά ψηλά χωρίς να έχει και τα κατάλληλα "όπλα" για να υπηρετήσει τη συγκεκριμένη τακτική.

Η ουσία είναι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός έχασε κι άλλους πόντους. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι ένας προπονητής που δεν εμπνέει στην παρούσα φάση τον κόσμο. Το θέμα βέβαια είναι κατά πόσο εμπνέει τους παίκτες και τη διοίκηση.

ΤΟ "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ... ΑΛΛΑ

Δεν θέλουμε να πάμε στο άλλο άκρο και να τα ισοπεδώσουμε όλα, γιατί δεν είναι και σωστό. Σίγουρα δεν ήρθε η καταστροφή για τον Ολυμπιακό επειδή έχασε 2-0 από τον ΑΠΟΕΛ και τερμάτισε δεύτερος σε έναν φαινομενικά εύκολο όμιλο. Ο Μπέντο πήρε μία καταρρακωμένη ομάδα μετά τον αποκλεισμό από το Champions League και υπό τις οδηγίες του την έφτασε στους "32" του Europa League και στο +7 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Υπάρχουν ωστόσο πολλά "αλλά". Το είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερο σχόλιο στο Contra.gr. Προπονητής που αμφισβητείται σε τόσο έντονο βαθμό από τον κόσμο, δεν στέκεται και τόσο άνετα στην άκρη του πάγκου. Και όταν υπάρχει συνεχώς ένα τέτοιο κλίμα από την εξέδρα, είναι λογικό να μεταφέρεται και μέσα στην ομάδα.

Πολλά σχόλια για το ματς της Λευκωσίας δεν μπορούν να γίνουν. Ο ΑΠΟΕΛ είχε την ευχέρεια να βγαίνει για πλάκα στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας. Σιγά το νέο! Η πρώτη ομάδα ήταν ή η τελευταία; Το αναφέρουμε και παραπάνω. Όταν επιλέγει ο Μπέντο να παίζει με τους συγκεκριμένους στόπερ και τα συγκεκριμένα μπακ τόσο ψηλά, είναι δεδομένο ότι τέτοιες φάσεις θα τις δέχεται μονίμως.

Ο δε Ολυμπιακός προσπαθούσε με στατικές φάσεις να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Κατά τ’ άλλα, ο Σεμπά με τα τρία γκολ στο Europa League δεν σημαίνει ότι είναι και "μπόμπερ", γιατί μέχρι να μετατοπιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας είχε δοθεί μία εντύπωση ότι ο Μπέντο τα περίμενε όλα από τον Βραζιλιάνο. Ο Ελιουνούσι από την πλευρά του εμφανίστηκε ξανά βαρύς λόγω της κόπωσης από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Ο Φορτούνης είχε μία κακή βραδιά. Μην ξεχνάμε ότι από δική του λανθασμένη μπαλιά ξεκίνησε το γκολ του Σωτηρίου. Ο Ιντέγιε έμοιαζε απομονωμένος.

Με λίγα λόγια ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε δικαιότατα και κάπου εκεί σταματάει οποιαδήποτε συζήτηση.

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΜΠΕΝΤΟ

Φυσικά και δεν φταίει μόνο ο Μπέντο για την χθεσινή βραδιά των Πειραιωτών στην Λευκωσία. Φυσικά και οι ποδοσφαιριστές έχουν βάλει το… χεράκι τους για αυτό το 2-0 από τους Κύπριους. Και βεβαίως δεν θα ήταν καθόλου ντροπή αν ορισμένοι που μουρμούραγαν πριν από το ματς και έλεγαν ότι ένιωθαν βαριά τα πόδια τους, να πήγαιναν στον Μπέντο και να του ζητούσαν να μην παίξουν.

Όπως και να ‘χει πάντως, τα περισσότερα "βέλη" είναι λογικό να εκτοξεύονται προς τον προπονητή. Δυστυχώς το κλίμα που επικρατεί στον φετινό Ολυμπιακό, θυμίζει σε έντονο βαθμό το κλίμα που επικρατούσε επί Ζαρντίμ τέτοια εποχή το 2012 και επί Μίτσελ την ίδια εποχή το 2014. Ο μεν Ζαρντίμ είχε χάσει την μπάλα στα αποδυτήρια και με αφορμή ότι δεν πρόσφερε θέαμα ο Ολυμπιακός απολύθηκε τον Ιανουάριο. Ο Μίτσελ είχε χάσει αρκετούς βαθμούς στην Ελλάδα και… κάθε σημείο επαφής με τον Αφελάι και απολύθηκε μερικές μέρες αργότερα (πάλι Ιανουάριο).

Τι ακριβώς έχει χάσει ο Μπέντο; Θα φανεί στην πορεία αν έχει χάσει 100% την εμπιστοσύνη της διοίκησης. Πάντως, για ένα πράγμα να είστε σίγουροι. Αν ο Ολυμπιακός δεν κερδίσει την Δευτέρα (12/12) στα Γιάννενα, η δεύτερη συνεχόμενη "γκέλα" δεν θα χωνευτεί και τόσο εύκολα…

Δεν εννοούμε ότι ντε και καλά θα έχει τη μοίρα του Ζαρντίμ ή του Μίτσελ. Κάπου-κάπου καταντάει και ανέκδοτο να αλλάζει κάθε τρεις και λίγο προπονητή ο Ολυμπιακός. Όμως, το ερώτημα παραμένει. Ο Μπέντο είναι ο ιδανικός προπονητής για τους "ερυθρόλευκους"; Κι άντε, κουτσά-στραβά φαίνεται πώς θα βγει η χρονιά επειδή και οι αντίπαλοί τους στη Σούπερ Λίγκα δεν δείχνουν ικανοί να τους απειλήσουν.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Αν στη διοίκηση όμως αποφάσιζαν να ξεκινήσουν αύριο τον προγραμματισμό για τη σεζόν 2017-18 και για το πώς θα κινηθούν μεταγραφικά ενόψει των προκριματικών του Champions League, θα έδιναν τα "κλειδιά" στον Μπέντο; Θα έδιναν για παράδειγμα στον Πορτογάλο τη δυνατότητα να πάρει την ομάδα και να της κάνει προετοιμασία στα βουνά της Αυστρίας; Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν…

Είναι ολοφάνερο ότι με τον Μπέντο κάτι δεν "κολλάει". Σίγουρα μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι ποδοσφαιριστές για την ήττα στην Κύπρο, αλλά και ο Πορτογάλος δεν δείχνει αυτό το "κάτι" που θα κάνει κλικ στον κόσμο (και κατ’ επέκταση σε ολόκληρο τον οργανισμό που λέγεται Ολυμπιακός).

Στην παρούσα φάση αυτό που προέχει για τον Ολυμπιακό είναι να πάει να κερδίσει στα Γιάννενα και στις 18 του μηνός τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη. Οι λόγοι ευνόητοι. Πλησιάζει η διακοπή των Χριστουγέννων και επιβάλλεται να πάει όσο το δυνατόν πιο ήρεμη η ομάδα στις γιορτές. Με το που ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις αρχές του 2017, έχει ζόρια με εκτός έδρας παιχνίδια σε Ξάνθη, Περιβόλια και Τρίπολη.

Και πώς τα φέρνει η μοίρα καμιά φορά ε; Όλα αυτά τα ματς είναι μέσα στον Γενάρη. Τον Γενάρη του 2013 είχε φύγει ο Ζαρντίμ, τον Γενάρη του 2015 ο Μίτσελ και σε 23 μέρες μπαίνουμε στον Γενάρη του 2017! Ανά δύο χρόνια δηλαδή υπάρχει και ένας προπονητής που αμφισβητείται έντονα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ε, όχι, και πελάτες του ΑΠΟΕΛ...
Επιβίωσε ο ΠΑΟΚ του Ίβιτς, απότομη η πτώση του Ολυμπιακού

News 24/7

24MEDIA NETWORK