Πω πω ένας Οφόε!

Κάτι ήξερε ο Μπέσνικ Χάσι όταν ζήτησε επίμονα τον Βέλγο χαφ την πρώτη μέρα που ανέλαβε τον Ολυμπιακό. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÑÉÅÊÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / RIJEKA - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÑÉÅÊÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / RIJEKA - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αποστολή εξετελέσθη για τον Ολυμπιακό που επέστρεψε στους ομίλους τουChampions Leagueμετά από έναν χρόνο απουσίας. Οι “ερυθρόλευκοι” θα μάθουν την Πέμπτη (25/8) τους τρεις αντιπάλους τους στους ομίλους και το ταξίδι στα αστέρια μόλις ξεκίνησε...

Ας πάμε να πούμε μερικά πράγματα για το ματς της Κροατίας. Δυστυχώς δεν γίνεται να ξεφύγεις από τα τετριμμένα. Ο Χάσι αποδείχθηκε... Γκασπάροφ. Ματ έκανε με την κίνηση να βάλει τον Οφόε σε ρόλο “δεκαριού” και όχι τον Φορτούνη.

“Δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε να βάλουμε τον Φορτούνη επειδή δεν είναι καλός. Ηταν πολύ καλός στο προηγούμενο ματς με την ΑΕΛ, όμως αυτή τη φορά δεν κοίταξα ονόματα, αλλά το πώς έπρεπε να παίξουμε για να προκριθούμε”, είπε χαρακτηριστικά ο Χάσι όταν ρωτήθηκε σχετικά για την παρουσία του Βέλγου χαφ πίσω από τον Μπεν.

Πράγματι, ο Οφόε ήταν “κομμένος και ραμμένος” για αυτό το παιχνίδι. Η ποδοσφαιρική λογική έλεγε ότι θα έπρεπε ο Ολυμπιακός να πάει στην Ριέκα και να παίξει με τρεις χαφ – σκυλιά. Καλός ο Φορτούνης δημιουργικά, δεν το συζητάμε ότι είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής και ίσως ο ποιοτικότερος στο ερυθρόλευκο ρόστερ, αλλά η χθεσινή “μάχη” της Κροατίας ήθελε παίκτες που θα έτρεχαν σαν τρελοί, που θα μάρκαραν σαν σκυλιά, που θα έριχναν και μια κλοτσιά παραπάνω αν χρειαζόταν.

Κακά τα ψέματα ο “Φόρτου” δεν είναι τέτοιου στυλ ποδοσφαιριστής. Οπότε η τριάδα στα χαφ Ρομαό – Ζιλέ – Οφόε λειτούργησε εξαιρετικά από το 20' και μετά. Πριν από το 20ό λεπτό, ο Οφόε ήταν “χάρμα ιδέσθαι”...

Και τώρα ερχόμαστε σε αυτό που μας έλεγε ο Μπέσνικ Χάσι στην προετοιμασία στο Ζέεφελντ. Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στους δημοσιογράφους στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας στην Αυστρία, είχε μιλήσει ξεχωριστά για τον Οφόε. Το είχε πει ξεκάθαρα: “Αυτόν θέλω, αυτόν θα κοιτάξουμε να πάρουμε, με αυτόν θα ανέβουμε επίπεδο”! Μόνο τον Βέλγο επιβεβαίωσε από τα υπόλοιπα ονόματα που ακούγονταν εκείνη την εποχή.

Τον ήθελε σαν τρελός και όλοι έχουμε καταλάβει πλέον από τα προκριματικά του καλοκαιριού, τους λόγους που τον ζητούσε από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία.

Είναι ένας παίκτης – κομπιούτερ, ένας παίκτης που έλειπε από τη μεσαία γραμμή, ένας παίκτης που γεμίζει τον άξονα και κυρίως ένας παίκτης που μπορεί να παίξει και στο “8” και στο “10” με την ίδια άνεση.

Η χθεσινή του εμφάνιση απλώς δείχνει το πόσο πολύ μεγάλο λάθος είχε κάνει η Κράσνονταρ που δεν τον πήρε. Και αποδείχθηκε επίσης για ποιο λόγο ο Χάσι δεν μπορούσε να κοιμηθεί όταν είχε πληροφορηθεί ένα βράδυ ότι ο παίκτης μπήκε στο αεροπλάνο για Ρωσία. Τελικά, ο Οφόε πήγε στην ομάδα που ήθελε περισσότερο ο ίδιος και φυσικά στην ομάδα που τον ήθελε διακαώς ο προπονητής.

Αστείρευτες δυνάμεις, φοβερά έξυπνος ποδοσφαιριστής και κυρίως παλικάρι! Νομίζετε ότι θα το έκαναν πολλοί ξένοι ποδοσφαιριστές αυτό που έκανε ο Οφόε πριν από το πρώτο ματς με την Ριέκα; Χωρίς προπόνηση μπήκε και έπαιξε. Και κατάφερε να σκοράρει... κουτσαίνοντας.

Κάτι ήξερε λοιπόν ο Χάσι που επέμενε για την απόκτησή του και ευτυχώς για τον Ολυμπιακό που η διοίκηση έκανε τα πάντα για να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα. Να μου το θυμηθείτε: Ο Οφόε αν μείνει με το καλό μερικά χρόνια στο λιμάνι, να είστε σίγουροι ότι θα πάρει το περιβραχιόνιο γιατί έχει αρχηγικές τάσεις και το δικαιούται 100%!

Στην Ριέκα φυσικά δεν τα πήγε περίφημα μόνο ο Βέλγος. Τα πήγε και ο Καπίνο που έσωσε σε δύο περιπτώσεις τον Ολυμπιακό. Τα πήγε και ο Ρέτσος για ακόμη μία φορά εξαιρετικά. Το ίδιο και οι Ρομαό – Ζιλέ, αλλά και ο Καρσελά. Μπόλικο τρέξιμο έριξε ο Μπεν. Συγχωρέστε μας όμως: Ο Οφόε ήταν το... κάτι άλλο και δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου της βραδιάς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK