Στους ομίλους γιατί το αξίζει 100%!

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση, άσχετα αν η Ριέκα του έβαλε δύσκολα ενόψει της ρεβάνς εξαιτίας του εκτός έδρας γκολ με τον Έμπερ. Τον χθεσινό Ολυμπιακό όμως δεν τον φοβάσαι με τίποτα... Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÑÉÅÊÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - RIJEKA (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ofoe EUROKINISSI SPORTS

Πολύ σωστά το είπε ο Μπέσνικ Χάσι αμέσως μετά το παιχνίδι. “Εμείς αξίζουμε να είμαστε στους ομίλους”, τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου. Έχουμε διαφωνήσει πολλές φορές με τους εκάστοτες προπονητές του Ολυμπιακού για διάφορες δηλώσεις του, αλλά με τον Χάσι συμφωνούμε 100%.

Δηλαδή αν δεν περάσει ο Ολυμπιακός που έπαιζε σαν τη γάτα με το ποντίκι την Ριέκα, που την πέταξε στα σχοινιά και την σφυροκοπούσε με... γροθιές, τότε ποιος θα περάσει;

Οι πρωταθλητές Κροατίας πήραν βέβαια αυτό που ήθελαν. Ένα εκτός έδρας γκολ αναζητούσαν και το πέτυχαν. Αλλά έπρεπε να φύγουν από το Φάληρο με ένα σκορ 4-1 ή 5-1. Μαγική εικόνα είναι το 2-1.

Ας όψεται ο...BigΜπεν που σίγησε στο Καραϊσκάκη σε αντίθεση με το ματς στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν. Ας όψεται και ο Σεμπά που όταν βρέθηκε τετ α τετ στο πρώτο τέταρτο, πλάσαρε πάνω στον γκολκίπερ. Ας όψεται η ατυχία και η επιπολαιότητα αρκετών ποδοσφαιριστών του στην τελική προσπάθεια.

Η ουσία είναι μία: Ο Ολυμπιακός θα ήταν το φαβορί ακόμα κι αν ο Ρομαό δεν εμφανιζόταν ως “από μηχανής θεός” και δεν σκόραρε στο... 90φεύγα. Και θα ήταν φαβορί γιατί τον χθεσινό Ολυμπιακό δεν πρέπει να τον φοβάσαι. Αφήστε δε που πλέον τα καλύτερά του παιχνίδια τα κάνει εκτός έδρας.

Μέσα στο Καραϊσκάκη είχαμε πολύ καιρό να δούμε τέτοιο “σφυροκόπημα” και κυρίως τέτοια υπομονή και τέτοια αντίδραση απ' όλους: Παίκτες, προπονητή, κόσμο. Ούτε γκρίνια, ούτε μουρμούρα, ούτε αχ-βαχ από την εξέδρα, ούτε βιαστικές κινήσεις. Παρά το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου όλα έγιναν με μέτρο, με συγκέντρωση, έτσι όπως έπρεπε.

Στη σούμα, φυσικά και είναι περισσότερα τα θετικά από τα αρνητικά. Σίγουρα δεν είναι και το πιο ευχάριστο ο Ολυμπιακός με δύο φάσεις της Ριέκα να δέχεται ένα γκολ και οι “ερυθρόλευκοι” με καμιά δεκαριά ευκαιρίες να σκοράρουν μόλις δύο και τη δεύτερη φορά στις καθυστερήσεις. Κάτι δεν πήγε καλά, πρωτίστως, στα τελειώματα φάσεων κι όχι τόσο στην άμυνα.

ΤΟΝ “ΤΡΕΛΑΝΕ” Ο ΠΑΓΚΟΣ

Θυμάστε το γράμμα που είχε στείλει τοContra.grστον Φορτούνη; Ότι θα πρέπει να ξυπνήσει, να καταλάβει ότι είναι αρχηγός του Ολυμπιακού, ότι δεν θα πρέπει να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο βγάζοντας μία νοοτροπία λες και δεν έχει όρεξη;

Ναι, σίγουρα αν το πάρουμε καθαρά αγωνιστικά, το να παίζουν τρεις μπαλαδόροι (Φορτούνης, Μάριν, Καρσελά) είναι και ένα ρίσκο. Δεν είναι και ό,τι πιο ορθολογικό σε μία ενδεκάδα να παίζουν τρεις τέτοιοι μπαλαδόροι και απέναντι σε ομάδες που ρίχνουν τις κλοτσιές για... πρωινό.

Αλλά ο Χάσι γιατί επέλεξε τον Μάριν πίσω από τον Μπεν και όχι τον Φορτούνη; Δεν θα έπρεπε να τον προβληματίσει; Του το έστειλε το μήνυμα ο Κοσοβάρος τεχνικός και ο Κώστας μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να δώσει τις απαντήσεις του. Ασίστ στον Οφόε, από τα δικά του πόδια με το φάουλ – οβίδα ξεκίνησε το 2-1 και άπλωσε στο χορτάρι για μισή ώρα το πλούσιο ταλέντο του. Καλό του έκανε ο πάγκος, αλλά θα πρέπει να καταλάβει κι εκείνος ότι με ένα πολύ καλό μισάωρο κόντρα στην Ριέκα δεν του εξασφαλίζεται αυτομάτως και η παρουσία στην ενδεκάδα της Κροατίας στις 22 του μηνός...

ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΟΡΘΙΟ

Τι να πει κανείς για τον Καρσελά; Έσπασε τα νεύρα των Κροατών, του κέρδιζαν την μπάλα με τα χίλια ζόρια (σ.σ. αν του την κέρδιζαν κιόλας) και μόλις γινόταν κάτοχός της, αμέσως σήμανε συναγερμός στην κροατική άμυνα.

Χάθηκε το μέτρημα στις ασίστ που μοίρασε στον Μπεν και στον Σεμπά. Είναι ό,τι πιο ποιοτικό σε εξτρέμ έχει έρθει τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα και ακόμα δεν είναι ούτε στο 70%. Για μεγάλο διάστημα λοιπόν και μέχρι να μπει ο Φορτούνης, ο Καρσελά κρατούσε όρθιο τον Ολυμπιακό. Είχε βέβαια συμπαραστάτη και τον Μπεν, ο οποίος παρά τη... γκαντεμιά του με τις τελικές προσπάθειες, ήταν από τους πιο δραστήριους.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ... ΑΣΤΕΡΙΑ

Για να μην πολυλογούμε, με βάση την χθεσινή εικόνα αν μία ομάδα αξίζει να βρεθεί στους ομίλους αυτή δεν είναι άλλη από τον Ολυμπιακό. Σφιχτή ομάδα η Ριέκα, μπροστά έχει έναν ποδοσφαιριστή (σ.σ. τον Έμπερ) που ενδεχομένως να χαραμίζεται στο κροατικό πρωτάθλημα, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” παραμένουν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση...

Θα πρέπει να μπουν οι παίκτες του Χάσι στην Κροατία με τη νοοτροπία που μπήκαν στη ρεβάνς με την Παρτιζάν για να έχουν προβλήματα. Ε, δεν νομίζουμε να μπουν μέσα λες και έχουν πάρει ήδη το “εισιτήριο” για τα... αστέρια. Το πήραν το μάθημά τους. Και το σημαντικό είναι ότι οι παίκτες του Χάσι έφυγαν εκνευρισμένοι από το Καραϊσκάκη επειδή δεν πήραν καλύτερο αποτέλεσμα από το 2-1. Αν λειτουργήσει ο εκνευρισμός τους και μέσα στην Κροατία, τότε εώς τον Δεκέμβριο το σεντόνι με τα αστέρια θα κάνει την εμφάνισή του στο Καραϊσκάκη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK