Έλειψε το plan b

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για το 0-0 του ΠΑΟΚ στο Μπακού και την απουσία plan B από τον Ιγκόρ Τούντορ.

Έλειψε το plan b

Ο Ιγκόρ Τούντορ περίμενε συγκεκριμένα πράγματα από την χθεσινή αρχική ενδεκάδα, τα οποία δεν τα είδε, και αυτό διότι αρκετοί παίκτες του ΠΑΟΚ υστέρησαν σε ατομικό επίπεδο, ενώ και ως σύνολο, ο ΠΑΟΚ έδειξε να κάνει άλλα πράγματα από αυτά που έπρεπε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθαν οι αλλαγές από τον Κροάτη τεχνικό που δεν βοήθησαν. Το αρχικό "plan b" του Ιγκόρ Τούντορ δεν λειτούργησε, και όταν ο Κροάτης έψαξε το… "plan b" του "plan b" δεν το βρήκε, με αρκετούς ασπρόμαυρους αλλά και τον τεχνικό του να έχουν μέτριο βράδυ στο Μπακού.

Σε σχέση με τον αγώνα στη Βέροια αγωνίστηκαν οι Σάμπο και Ροντρίγκες αντί των Κάτσε και Λέοβατς. Αμφότεροι έκαναν λιγότερα πράγματα από ότι οι παίκτες του αντικατέστησαν. Και αν το πρώτο ερώτημα έχει να κάνει με το λόγο για τον οποίο δεν το κατάφεραν, το δεύτερο έχει να κάνει με το ποιες εναλλακτικές υπήρχαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Στη θέση του Κάτσε, υπάρχει ο Χαρίσης, που ταιριάζει περισσότερο ως μπακ απ του Αλβανού λόγω κοινών χαρακτηριστικών. Στη θέση του Λέοβατς, ο Τούντορ έχει δοκιμάσει αρκετές φορές τον Κίτσιου στα αριστερά, έχοντας τον Κωνσταντινίδη στα δεξιά. Μπορεί ο Κίτσιου να παίζει με ανάποδο πόδι, αλλά όταν κάτι το δοκιμάζεις και πιάνει, όσο αδόκιμο και αν είναι, το λογίζεις ως εναλλακτική. Ο Σάμπο δεν έχει τα τρεξίματα του Κάτσε, ίσως κανείς άλλος δεν τα έχει, και για τον Χαρίση εικάζουμε οτι τα έχει διότι δεν τον έχουμε δει να αγωνίζεται μέχρι στιγμής.

Τα γνωστά λάθη

Ο ΠΑΟΚ έδειξε για άλλη μια φορά να πατάει καλά στα μετόπισθεν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, χωρίς να αποφεύγει τα λάθη. Αυτό που ήταν σίγουρο και δεν αλλάξει σχεδόν ποτέ κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έμοιαζε κομμένος στα δυο. Τη δουλειά του Κάτσε, που βοηθά τον Τζιόλη να πάρει πρώτος τη μπάλα και να την κουβαλήσουν μαζί (εναλλάξ) προς τη μεσαία γραμμή, δεν την έκανε ο Σάμπο αλλά ο Βίτορ. Και έτσι ήρθε η πρώτη ανισορροπία.

Τα ξεσπάσματα του Ροντρίγκες δεν είχαν συνέχεια, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να "γέρνει" από τα δεξιά. Μια, δυο, τρεις, και οι Αζέροι διάβασαν τις κινήσεις Κίτσιου, Σάμπο και Μακ που έβγαινε από εκείνη τη πλευρά, και έτσι ήρθε η δεύτερη ανισορροπία. Όλα αυτά έφεραν και τρίτη ανισορροπία, καθώς οι Πέλκας και Αθανασιάδης, που σε κανονικές συνθήκες βρίσκεται ο ένας κοντά στα όρια της μεγάλης περιοχής (Πέλκας) για να ψάξει τον δεύτερο εντός αυτής (Αθανασιάδη), να είναι ο μεν Πέλκα κάτω από τη μεσαία γραμμή , ο δε Αθανασιάδης στα 20 μέτρα μπροστά του.

Ο Ιγκόρ Τούντορ ξεκίνησε τις αλλαγές με τον Μπερμπάτοφ στη θέση του Αθανασιάδη. Οι Αζέροι έριξαν το βάρος τους στον Βούλγαρο που προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, αλλά και πάλι οι παίκτες που στήθηκαν γύρω του, δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν.

Η δεύτερη αλλαγή έφερε τον Γκολάσα στη θέση του Ζάιρο. Ο Ιγκόρ Τούντορ, μέχρι εκείνο το σημείο, δεν είχε επιχειρήσει ούτε μια εσωτερική αλλαγή. Ούτε για παράδειγμα να αλλάξει θέσεις ανάμεσα σε Μακ και Ροντρίγκες. Και όπως είναι γνωστό, οι καλύτερες λύσεις στο ποδόσφαιρο είναι από κινήσεις που δεν είδαμε ποτέ, διότι μένουν στη θεωρεία. Αν άλλαζαν Μακ και Ροντρίγκες θέση…

Ο Γκολάσα έπαιξε για πρώτη φορά φέτος, έχοντας…βγάλει εκτός αποστολής τον Μυστακίδη. Ο Ισραηλινός επιθετικός δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο από τον Πέλκα, και αυτό διότι όπως ο Πέλκας, έτσι και ο Γκολάσα, δεν είχε κάποιο στήριγμα. Η τρίτη αλλαγή ήταν αυτή του Ζάιρο με τον Σάμπο. Στο λίγο χρόνο που αγωνίστηκε ο Βραζιλιάνος πρόλαβε να φανεί, διότι δεν δίστασε να πάρει στο ένας εναντίον ενός. Μπορεί να μην κατάφερε κάτι το ουσιαστικό, αλλά έκανε αυτό που ξεκινούσε και δεν ολοκλήρωνε ποτέ ο Ροντρίγκες, και ξεκινούσε και δεν ολοκλήρωνε σωστά ο Μακ.

Το πνευμόνι του Κάτσε

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με plan b, καθώς δεν είχε το "πνευμόνι" του (Κάτσε) , μια απουσία που φαίνεται πως δύσκολα καλύπτεται (εκτός και αν ο Χαρίσης τα καταφέρει ή ο Τσίμιροτ όταν επιστρέψει) και έναν εκ των δυο ακραίων, που στο 3-5-2 του Τούντορ παίζει σημαντικό ρόλο (θα μπορούσε να έχει τον Κωνσταντινίδη). Όταν το plan b χρειάστηκε ένα δεύτερο… plan b, ούτε αυτό λειτούργησε σωστά. Ο Τούντορ πήρε λίγα πράγματα από τις εναλλακτικές λύσεις που επέλεξε, αλλά και έδωσε λίγα πράγματα με τις εναλλακτικές των εναλλακτικών.

Και, μέσα σε όλα, ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερός που η Ντόρτμουντ γύρισε το 0-1 με τον Κράσνονταρ σε 2-1, και ο όμιλος ξεκίνησε "φυσιολογικά". Σε διαφορετική περίπτωση, το χθεσινό 0-0 θα έμοιαζε με ήττα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK