Ένα περίεργο deja vu

Ο Αντώνης Τσακαλέας καταγράφει τα δεδομένα στην υπόθεση Ροντρίγκες, κάνοντας μίνι αναδρομή σε γεγονότα του παρελθόντος.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ MOTIONTEAM

Τον Ιανουάριο του 2012, ο ΠΑΟΚ έσπρωξε στην αγορά τον πρώτο του παίκτη σε γκολ και ασίστ εκείνη την περίοδο, έναν εξτρέμ που ήταν 25 χρόνων, στα 26 του, για να επιβιώσει οικονομικά και να πάρει άδεια συμμετοχής στην φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Τον Ιανουάριο του 2017, ο ΠΑΟΚ σπρώχνει στην αγορά τον πρώτο του παίκτη σε γκολ και ασίστ εκείνη την περίοδο, έναν εξτρέμ που είναι 25 χρόνων, στα 26 του. Γιατί; Το ‘χει ανάγκη; Τον πιέζει κανείς; Μπορούσε να το αποφύγει; Τα ερωτήματα είναι πολλά…

Στο πρώτο άκουσμα της είδησης του φλερτ ανάμεσα στον Αφρικανό εξτρέμ και την Γαλατάσαραϊ, έφερε και την πρώτη καταγραφή των δεδομένων όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, και φυσικά την πρώτη αντίδραση με βάση τη λογική, καθώς όταν "σκάει" ένα τέτοιο θέμα, για την ομάδα που έχει τον παίκτη στο ρόστερ της, άρα και την…καυτή πατάτα, θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα, ειδικά από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει αγώνες ανά τέσσερις ημέρες για ένα 20ήμερο.

Ακολούθως, όσο οι ώρες κυλούν, υπάρχει χρόνος για να γίνουν όλες οι υπόλοιπες σκέψεις. Πως έφτασε η Γαλατά στον Ροντρίγκες; Και δεν μιλάω για το αν το αν της κάνει αγωνιστικά, αλλά το λόγο για τον οποίο κινήθηκε προς τον συγκεκριμένο παίκτη. Δεν έκανε ξαφνικά "ντου". Είδε φως και μπήκε. Και το φως δεν το άναψε ο παίκτης. Και να το… έκανε, αν ήθελε ο ΠΑΟΚ, θα το έσβηνε. Αυτό όμως που διαφαίνεται είναι πως ο ΠΑΟΚ άναψε το φως. Ο ΠΑΟΚ έφερε την Γαλατά. Ο ΠΑΟΚ "σπρώχνει" τον Ρονρίγκες στην πόρτα της εξόδου, και τον "ρευστοποιεί". Ο Δικέφαλος του βορρά δεν έχει οικονομικό πρόβλημα. Άρα, καταλήγω σε ένα συμπέρασμα. Ο ΠΑΟΚ "αξιολόγησε" τον παίκτη και θεωρεί πως έπιασε το πικ του, γι’ αυτό και τον πουλάει "στα ντουζένια του". Θεωρώ πως ο τρόπος με τον οποίο έχει χειριστεί την υπόθεση ο ΠΑΟΚ δείχνει πώληση. Είναι παράλογο να έχει "τρέξει" ο ΠΑΟΚ να ανανεώσει το συμβόλαιο του Γλύκου, του Τζαβέλλα και του Τσίμιροτ και να μην έχει γίνει κάποια κίνηση προς τον Ροντρίγκες.

Και να θυμίσω και μια ατάκα του Ιβάν Σαββίδη στην ομιλία του την ημέρα που και επίσημα ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ; "Τότε όταν θα μπορούσαμε να πουλήσουμε τον Αθανασιάδη, εγώ έλεγα ότι δεν μπορώ να τον πουλήσω γιατί μου αρέσει. Κι αυτό είναι ένα στρατηγικό λάθος. Εγώ ήρθα στον ΠΑΟΚ σαν οπαδός και ακόμα αφότου έγινα βασικός μέτοχος του ΠΑΟΚ παραμένω οπαδός και αυτό δεν είναι σωστό. Είναι ένα λάθος που αντιλαμβάνομαι". Πλέον, πιστεύω πως ο Σαββίδης έχει μπει σε αυτή τη λογική. Έχω την εντύπωση πως η συγκεκριμένη ατάκα δίνει την απάντηση. Δεν μπορεί να μην "γουστάρει" τον Ροντρίγκες ο Σαββίδης. Και δεν τον αδικώ. Σ’ εκείνη την ατάκα, παραδέχθηκε πως δεν πρέπει να σκέφτεται ως οπαδός, αλλά ως βασικός μέτοχος. Και ως βασικός μέτοχος έχει μια μεγάλη ευθύνη. Να δώσει τον Γκάρι Ροντρίγκες, αφού πρώτα έχει εξασφαλίσει τον αντικαταστάτη του. Όχι "φύγε εσύ, έλα εσύ" αλλά "έλα εσύ και τώρα εσύ μπορείς να φύγεις". Αυτό που πολλάκις έχει κάνει σε επίπεδο στελεχών.

Οι αντιδράσεις των φίλων του ΠΑΟΚ στην διαφαινόμενη πώληση του Ροντρίγκες ποικίλουν. Όλοι όμως "φωνάζουν" ζητώντας ένα πράγμα. Αντικαταστάτη…χθες. Διότι, επαναλαμβάνω, δεν είναι καλοκαίρι για να σκεφτείς οτι έχεις χρόνο. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ούτε δευτερόλεπτο. Και το όλο σκηνικό έχει ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα της μεταγραφικής περιόδου. Δεν μπορεί να συρθεί για πολύ. Και επειδή, όπως προείπα, φαίνεται πως και ο ΠΑΟΚ "προ(σ)κάλεσε" την Γαλατά, η ευθύνη για την άμεση έλευση αντικαταστάτη είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Ο Ροντρίγκες έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, και αυτό δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που έχει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ξεκαθαρίζει οτι δεν θα δώσει του ανοίξει την πόρτα της εξόδου αν δεν βρει αντικαταστάτη. Και αυτό είναι κάτι που… δεν χρειαζόταν καν να το πει, αλλά είναι υποχρεωμένος να το κάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έμεινε εκτός ο Ροντρίγκες! Τι συμβαίνει με Γαλατασαράι

News 24/7

24MEDIA NETWORK