Έτσι "σκοτώνει" τον περσινό ΠΑΟΚ

Ο Αντώνης Τσακαλέας σχολιάζει τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ατρομήτου, τον Ρόμπιν Όλσεν που τους αγχώνει όλους, το εγκεφαλικό γκολ του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ενώ κάνει τη σχετική σύγκριση με την περυσινή σεζόν.

Έτσι "σκοτώνει" τον περσινό ΠΑΟΚ
Μπερμπάτοφ-ΠΑΟΚ

Η νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στο Περιστέρι μπορεί να αποδειχθεί κάτι παραπάνω από ένα απλό τρίποντο. Για το τρόπο κύλισε το παιχνίδι, για το τρόπο που μπήκαν τα γκολ, για τους παίκτες που πέτυχαν γκολ. Ο ΠΑΟΚ ανέτρεπε παιχνίδια επί Στέφενς και έκανε καλό ξεκίνημα επί Αναστασιάδη, αλλά ο φετινός διαφέρει και από τους δυο τελευταίους ΠΑΟΚ. Ειδικά του περσινού, τον οποίο επιχειρεί να τον "σκοτώσει" και με τέτοιες νίκες, θα το πετύχει.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα πρώτο ημίχρονο, ή μάλλον ένα ημίωρο από το οποίο ως ομάδα βγαίνει κερδισμένος. Όχι ως ουσία, αλλά ως ομάδα. Ναι, δεν πέτυχε γκολ, όπως δεν πέτυχε γκολ και στο πρώτο ημίχρονο με αντίπαλο την ΑΕΚ. Αλλά έδειξε μια συνέχεια. Ως ομάδα έχει αποκτήσει αρκετές σταθερές, πράγματα τα οποία τα επαναλαμβάνει. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για τον φετινό ΠΑΟΚ. Διότι δεν παίζει μόνο ρόλο το να νικάς συνεχώς. Και ο Παναθηναϊκός έχει σερί νικών...

Όπως ο Τραϊανός Δέλλας, έτσι και ο Μιχάλης Γρηγορίου αναγκάστηκε να προσαρμοστεί επάνω στον ΠΑΟΚ, διότι έβλεπε πως δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Και σε αντίθεση με την ΑΕΚ, ο Ατρόμητος κατάφερε να φρενάρει τον ΠΑΟΚ . Ο Τούντορ κλήθηκε για μια ακόμα φορά να βρει ένα εναλλακτικό πλάνο. Όπως είχε γίνει και στο ματς με την Καμπάλα. Στο Μπακού, δεν το είχε βρει, αλλά δεν είχε τη τύχη με το μέρος του, όταν στο τελευταίο λεπτό ο Μακ είχε χάσει σπουδαία ευκαιρία. Αυτή τη φορά την είχε. Όχι όμως στο γκολ του Μακ, αλλά στη φάση του Ουσέρο, που πλάσαρε δίπλα από το δοκάρι του Όλσεν. Του Όλσεν που εκεί που λες "όλα πάνε καλά", τους αγχώνει όλους.

Έτσι "σκοτώνει" τον περσινό ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Πριν από τη φάση του Ουσέρο, έχει προηγηθεί το γκολ του Ατρομήτου. Κλασικό γκολ Ατρομήτου κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εκεί που υπάρχει ηρεμία, Ναπολεόνι, Ουμπίδες και γκολ. Από μια αδράνεια. Σε γέμισμα από τα 40-50 μέτρα. Το γκολ στο Περιστέρι, ο ΠΑΟΚ το τρώει στον αέρα, όπως και με την ΑΕΚ.

Ο Ιγκόρ Τούντορ είχε ήδη κάνει τη πρώτη του αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τον Μπερμπάτοφ, και πάλι στο ίδιο χρονικά σημείο, λίγο πριν το 60'. Και ο Βούλγαρος μπαίνει σε ένα ματς στο οποίο ο Αθανασιάδης είναι "εξαφανισμένος" και δικαίως ο Τούντορ τον βγάζει εκτός, δυο λεπτά μετά το γκολ του Ουμπίδες.

Ο φετινός ΠΑΟΚ ξεκίνησε από το μηδέν με πολλά "υλικά" της περσινής σεζόν. Παίκτες που όσο και αν δεν το ήθελαν, "κουβαλούσαν" τα βιώματα του ΠΑΟΚ του 2015. Μιας ομάδας που ξεκίνησε να κατρακυλά στα τέλη Ιανουάριου και δεν... σταμάτησε πουθενά. Οι ήττες τελείωσαν όταν τελείωσαν και τα πλέι οφ, και ήταν ο μόνος τρόπος. Ο περσινός ΠΑΟΚ, θα είχε χάσει το ματς στο γκολ του Ουμπίδες. Θα "έσβηνε", θα τελείωνε. Διότι ο Ατρόμητος και ο ΠΑΟΚ, θα ένιωθαν το ίδιο πράγμα. "Πάει, δεν γυρνάει το ματς".

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ ξαναβάζει τον ΠΑΟΚ στο ματς με ένα εγκεφαλικό γκολ. Στη πλάτη του Λαζαρίδη, κρύβεται και πετάγεται τη κατάλληλη στιγμή, στον κατάλληλο χώρο. Ό,τι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ. Ένα γκολ από στημένη φάση, από τις οποίες μέχρι τώρα είχε μόνο πληγωθεί, από τον Μπερμπάτοφ, που ο Σαββίδης τον έφερε στη Τούμπα για το κάτι παραπάνω, και εκείνη τη στιγμή το έδωσε εκείνος. Ο Βούλγαρος, με αυτό το μπλαζέ ύφος, κάνει το γκολ και ο ΠΑΟΚ υπάρχει...

Έτσι "σκοτώνει" τον περσινό ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Και το ματς κυλάει με τον ΠΑΟΚ να μένει ζωντανός, την ώρα που ο Ατρόμητος πίστεψε πως τον τελείωσε. Ο Τούντορ βλέπει τον Βίτορ να τραυματίζεται και ρίχνει στο ματς τον Σάμπο, γυρίζοντας τον Τζιόλη στο κέντρο της άμυνας. Η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ έπαιξε με Τζιόλη κεντρικό αμυντικό και Κάτσε – Σάμπο στη μεσαία γραμμή, ήταν στα Γιάννινα, με ο,τι συνεπάγεται αυτό.

Και έρχεται το δεύτερο γκολ, και πάλι από κόρνερ, με τον Μακ, που ήδη έχει πετύχει όσα γκολ πέτυχε σε όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν. Του Μακ που τα άκουσε για τις χαμένες ευκαιρίες των τελευταίων αγώνων. Άλλο ένα κέρδος.

Δυο ανατροπές, διαφορετικές η κάθε μια, από όλες τις απόψεις. Η μια εντός και η άλλη εκτός έδρας. Η μια σε ένα ματς που ήταν καλύτερος σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του, η άλλη σε ματς που είχε ένα "ξεκινά - σταμάτα" στην απόδοσή του. Η μια με τον καλύτερό του παίκτη, τον Ροντρίγκες, και η άλλη με τον σταρ του, τον Μπερμπάτοφ. Όλα, έχουν τη σημασία τους. Το αν θα είναι μικρή ή μεγάλη, θα φανεί.

Με τη νίκη μέσα στο Περιστέρι, το ματς με την Ντόρτμουντ περνά ακόμα περισσότερο σε δεύτερη μοίρα. Είναι ματς για το "ευ ζην". Το... ζην του ήταν, είναι και θα είναι το πρωτάθλημα. Πριν το ματς έλεγα πως το ματς με τον Ατρόμητο θα ήταν το πιο δύσκολο από αυτά με Ντόρτμουντ και Ολυμπιακό. Και ήταν πολύ δύσκολο. Έλεγα επίσης πως ο Τούντορ κρίνεται στο πρωτάθλημα, σε έδρες όπως αυτή στο Περιστέρι. Με κάτι τέτοιες νίκες δένουν οι νέες ομάδες, δένουν οι παίκτες με τον προπονητή, δένει ο νεοφερμένος σταρ στο νέο του περιβάλλον, καταλαβαίνουν οι αντίπαλοί του πως ο ΠΑΟΚ αρχίζει και αλλάζει και αφήνει πίσω του το φάντασμα του παρελθόντος.

Διαβάστε ακόμη

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-2

Μπερμπάτοφ: "Δεν έχει σημασία τι κάνω εγώ..."

Τσάρλυ: Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ: Η μαγεία της απλότητας

News 24/7

24MEDIA NETWORK