Κι όμως, ακόμα ψάχνεται...

Οι δικαιολογίες... σώθηκαν για τον Αλεκσάνταρ Στανόιγιεβιτς και μαζί τα φιλικά παιχνίδια για να κάνει... πειράματα. Ο Αντώνης Τσακαλέας, φυσικά, δεν περιμένει "θαύματα" από τον ΠΑΟΚ τέτοια εποχή, αλλά τα βασικά. Aυτοματισμούς, συνδυασμούς και... μεταγραφές. Η αλήθεια είναι πως δεν τα βλέπει ακόμα...

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟΚ - ΛΑΜΙΑ (MOTION TEAM)
stanojevic MOTIONTEAM

Τα φιλικά (μας) τελείωσαν και η αίσθηση που υπάρχει είναι πως ο ΠΑΟΚ θα ήθελε... άλλα τόσα για να είναι έτοιμος σε αυτό που θέλει να παρουσιάσει ο Αλεκσάνταρ Στανόγιεβιτς. Ο 43χρονος τεχνικός προσπαθεί να δει το ποτήρι μισογεμάτο, ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να κάνει μια εμφάνιση που να την έχει ως σημείο αναφοράς και ο χρόνος από σύμμαχος, γίνεται εχθρός.

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΙΣΩ

Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να στηριχθεί στον περσινό του κορμό και να στοχεύσει σε μετρημένες κινήσεις, ως επί το πλείστον “11αδάτες” για να αξιοποιήσει την ομοιογένεια ενός συνόλου που έχει βάλει τις βάσεις κατά την διάρκεια της περσινής χρονιάς. Μπορεί στα μέχρι τώρα “σημαντικά” φιλικά και στους δυο επίσημους αγώνες που έδωσε ο Δικέφαλος, να αγωνίστηκε με μάξιμουμ δυο μεταγραφές στο αρχικό του σχήμα, αλλά αν κάποιος δεν γνώριζε τους ασπρόμαυρους, δεν θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι παίκτες έχουν αγωνιστεί μεταξύ τους και “γνωρίζονται” αγωνιστικά.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει ένα βήμα μπροστά ως περσινή ομάδα που ψάχνει προσθήκες βελτίωσης και έχει κάνει βήματα πίσω.

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο Αλεκσάνταρ Στανόιγιεβιτς στάθηκε στον “προπονητικό χαρακτήρα” του φιλικού με τον ΠΑΣ Γιάννενα, και ανέφερε αρκετές φορές το θέμα της κούρασης που είχαν οι παίκτες του λόγω του επίπονου προγράμματος τις αρχές της εβδομάδας. Δεκτό, αλλά... Και έρχεται το “αλλά” διότι στον αγώνα της Τρίτης, ο ΠΑΟΚ δεν έβγαλε κούραση. Έδειξε ομάδα που ξέμεινε από ιδέες. Ή μάλλον όχι. Για να ξεμείνεις από ιδέες διάσπασης μιας σωστά οργανωμένης άμυνας, πρέπει πρώτα να παρουσιάσεις ιδέες και ο ΠΑΟΚ παρουσίασε ελάχιστες. Και όταν λέμε ιδέες, αναφερόμαστε σε μια κίνηση δουλεμένη, έναν αυτοματισμό, έναν συνδυασμό που έχει αρχή, μέση και τέλος. Ο ΠΑΟΚ αυτά ακόμα τα ψάχνει, και δεν είναι 9 Ιουλίου, που τότε είχε πολλές δικαιολογίες να το κάνει, αλλά είναι 9 Αυγούστου.

Ο Στανόγιεβιτς φωνάζει για μεταγραφές. Ή μάλλον φωνάζει για συγκεκριμένες μεταγραφές. Όταν δέχεται ερώτηση για τους Ελ Καντουρί και Βιεϊρίνια και ζητάει “και άλλους δυο” είναι δεδομένο πως ζητάει έναν κεντρικό αμυντικό και ένανbox to boxμέσο. Και, ναι, μαζί του, γι' αυτές τις δυο κινήσεις έχει μαλλιάσει η γλώσσα του αλλά καλώς ή κακώς δεν έχουν γίνει, και επιμένει να το δείχνει, να το “φωτίζει”, να το επισημαίνει, σα να νιώθει πως έχει ανάγκη ένα... άλλοθι και εκείνος.

Πριν από σχεδόν μια εβδομάδα, μετά τα παιχνίδια με την Ολίμπικ είχα την εξής άποψη: “Ο ΠΑΟΚ θα παίξει 4-2-3-1; Καλώς. Ο ΠΑΟΚ θα πάει στο 4-4-2 που “ευαγγελίζεται” ο Στανόγιεβιτς; Πάλι καλώς. Ας γίνουν όμως όλες οι μεταγραφές που είναι "προγραμματισμένες" διότι ήδη έχει χαθεί χρόνος και στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ δεν υπάρχουν… Ολίμπικ, ενώ το πρωτάθλημα ξεκινά και όταν στοχεύσεις στη πρώτη θέση πρέπει να μπαίνεις με το μαχαίρι στα δόντια”. Και το “όλες οι μεταγραφές” το... “φώτισε” ο Αλεκσάνταρ Στανόγιεβιτς που όταν ρωτήθηκε για αν ο ΠΑΟΚ πηγαίνει για πρωτάθλημα με τους Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί στο ρόστερ του και εκείνος είπε πως θέλει τους προαναφερθέντες “αλλά και άλλες δυο μεταγραφές”.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Πλην του προπονητή, που κάνει δηλώσεις όταν πρέπει (μετά από τα παιχνίδια) ο οργανισμός του ΠΑΟΚ δείχνει να “σιωπά” και προφανώς αυτό είναι μέρος της στρατηγικής των ασπρόμαυρων. Και δεν είναι θέμα “απαίτησης” το να υπάρχουν τοποθετήσεις ή τέλος πάντων “διαρροές” και απόψεις κύκλων (καλώς ή κακώς έχουμε μάθει να ζούμε και να... δουλεύουμε με αυτές) αλλά ακόμα και αυτό είναι ένα σημείο των καιρών. Στο διάστημα της προετοιμασίας έγινε αρκετή κουβέντα για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και ο Στανόγιεβιτς είχε την διάθεση να τη πάει εκεί τη κουβέντα, αποδεχόμενος όλες τις ερωτήσεις, στις οποίες κατέθεσε ποδοσφαιρική άποψη χωρίς να καταφεύγει σε αοριστολογίες.

Όμως η ποδοσφαιρική κουβέντα συνεχίζεται διότι μπορεί οι απαντήσεις όσον αφορά τις σκέψεις του Σέρβου να ήρθαν μέσω των δηλώσεών του, αλλά στον αγωνιστικό χώρο, ακόμα αναζητούνται. Και τώρα που οι ερωτήσεις παραμένουν, οι απαντήσεις γίνονται αόριστες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK