Ξύπνησε πριν να 'ναι αργά

Τέτοια γκολ, λοιπόν, ή τα αγοράζεις ή τα πουλάς. Τι εννοώ; Ο ΠΑΟΚ έσκασε δυο "χαρτιά" για τον Πρίγιοβιτς, και ό,τι έδωσε, το πήρε. Έτσι γυρνάνε τα λεφτά στο ποδόσφαιρο. Ο Αντώνης Τσακαλέας αποθεώνει τον γκολτζή Σερβοελβετό επιθετικό και γράφει για την... κάψα του Σαββίδη για την πρωτιά.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Στη παρούσα φάση, ο ΠΑΟΚ, και κάθε ομάδα στη θέση του στα πλέι οφ, θα έψαχνε μια “νίκη να 'ναι και όπως να 'ναι”.

Ο Δικέφαλος του βορρά επικράτησε του Πανιωνίου με μια έμπνευση Πρίγιοβιτς, που ήταν η κορυφή μιας εμφάνισης που θύμιζε κάτι από τον ΠΑΟΚ της Τούμπας που έχουμε δει αρκετές φορές φέτος. Ακόμα και αυτό όμως δεν φτάνει, καθώς εξ' αρχής ο ΠΑΟΚ έχει κληθεί να κάνει μια “υπέρβαση” με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

ΔΕΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΕ

Μπορεί πολλές φορές τα νούμερα να “θαμπώνουν” αλλά αν τα αναλύσεις, καταλαβαίνεις πολλά περισσότερα. Μπορεί το πρώτο ημίχρονο να τελείωσε με 12-4 σουτ για τον ΠΑΟΚ, αλλά οι φορές που ο γκολκίπερ του Πανιωνίου χρειάστηκε να επέμβει ήταν ελάχιστες σε αυτές τις δώδεκα τελικές προσπάθειες. Ο Πανιώνιος ξέρει να περιφρουρεί την μεγάλη του περιοχή όσο καμιά άλλη ομάδα στην Σούπερ Λιγκ, και το απέδειξε και στην Τούμπα.

Αλλά όσο ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα, τόσο έδινε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να “ψάχνεται” προκειμένου να βρει ένα τρωτό του σημείο. Ο ΠΑΟΚ διαπίστωσε πως από τον άξονα... δεν βγάζει άκρη και πήγε στα γεμίσματα, τα οποία όμως δεν ήταν βεβιασμένα. Δεν έκανε γέμισμα για να το κάνει.

Όταν δεν έβρισκε προϋποθέσεις, γύριζε τη μπάλα. Δεν απογοητεύτηκε όσο και αν ζοριζόταν, επέμεινε και τελικά δικαιώθηκε με ένα “μαγικό” του Πρίγιοβιτς.

ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΚΟΛ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

Τι έκανε ο Πρίγιοβιτς; Ωραίο να το βλέπεις, χορταστικό να το περιγράφεις... Κατέβασμα με το στήθος, τσίμπημα της μπάλας με το δεξί, “σομπρέρο” στον Βλάχο και σουτ με το αριστερό. Τέτοια γκολ, λοιπόν, ή τα αγοράζεις ή τα πουλάς. Τι εννοώ;

Ο ΠΑΟΚ “έσκασε” δυο “χαρτιά” για τον Πρίγιοβιτς, και ό,τι έδωσε, το πήρε. Αν το είχε κάνει δικός του παίκτης, θα μπορούσε να τον βάλει στη βιτρίνα για να “καρπωθεί” τα λεφτά που φέρνουν τέτοια γκολ.

Έτσι γυρνάνε τα λεφτά στο ποδόσφαιρο. Με αυτά που δεν γίνονται συχνά. Με τα “έξτρα”. Ο Πρίγιοβιτς μετρά 10 γκολ σε 155 μέρες, και είχε και 46 ημέρες εκτός λόγω κατάγματος στη κλείδα...

ΓΙΑ ΤΟ Χ2 ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Για τρίτη φορά στα τελευταία πέντε παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ είχε παίκτη παραπάνω. Με τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο ημιτελικό το αξιοποίησε, με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ δεν μπόρεσε να σκοράρει, με τον Πανιώνιο βρήκε την άκρη.

Το ότι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει κάποια από τα βασικά και να πιέσει τον Πανιώνιο ορθολογικά δεν είναι δα και Η εμφάνιση, αλλά με βάση την εικόνα του στα δυο παιχνίδια που προηγήθηκαν, έδειξε πως ξύπνησε πριν να είναι αργά. Και τώρα καλείται να βρει τουλάχιστον μια νίκη στα δυο διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια με Πανιώνιο και ΑΕΚ, αλλιώς... δεν βγαίνει.

Και με βάση τόσο τη χρονική σειρά με τα οποία τα δυο ματς έρχονται αλλά και τον βαθμό δυσκολίας, η νίκη στην Νέα Σμύρνη είναι “υποχρεωτική” έτσι ώστε να πάει για δυο αποτελέσματα στο ΟΑΚΑ.

ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΒΑΝ

Η γλώσσα του Ιβάν Σαββίδη... μάλλιασε να λέει “θέλω την πρωτιά στα πλέι οφ”. Τους το είπε στο γλέντι μετά το κύπελλο, και μάλιστα ήταν σχεδόν η πρώτη του κουβέντα στην ομιλία του. Στη συνέχεια το είπε σε δηλώσεις του και στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, το είπε σε Μίχελ – Κωνσταντινίδη για να το μεταφέρουν στους παίκτες.

Τέλος, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, έκανε το... σωστό. Πήγε στο ξενοδοχείο, τους έπιασε έναν – έναν και τους το εξήγησε. Καλές οι τοποθετήσεις στο γλέντι, καλές οι δηλώσεις, καλό το “χτυπάω το σαμάρι για να το ακούσει το μουλάρι” αλλά σαν το τετ-α-τετ, δεν έχει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK