Νίκη; 132 και σήμερα

Ο Αντώνης Τσακαλέας υπενθυμίζει το διάστημα αποχής του ΠΑΟΚ από τις νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα και σχολιάζει την επικείμενη αναμέτρηση με την Βέροια, την "πρώτη του "δικεφάλου" των Άρνεσεν και Τούντορ".

Νίκη; 132 και σήμερα
INTIME SPORTS

Ξέρω ότι οι αριθμοί είναι πολλές φορές οι μεγαλύτεροι ψεύτες, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά διότι η δική τους αλήθεια, ειδικά στο ποδόσφαιρο, μπορεί να σε παρασύρει. Αυτό το βαρύ 132 είναι ο αριθμός ημερών που έχει ο ΠΑΟΚ να πετύχει νίκη σε ματς πρωταθλήματος. Και ξέρετε γιατί λέει ψέματα; Διότι μέσα περιλαμβάνει ένα ολόκληρο καλοκαίρι, που και να ήθελε, δε θα μπορούσε να κάνει νίκη στο πρωτάθλημα ο "δικέφαλος". Μέσα όμως σε αυτές τις 132 ημέρες έχουν γίνει εννιά παιχνίδια, ένα της περσινής σεζόν, έξι των πλέι οφ και δυο της εφετινής σεζόν.

Σε αυτές τις 132 ημέρες, ο ΠΑΟΚ έχει ζήσει μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Όταν στις 3 Μαΐου κέρδιζε τον Λεβαδειακό με 1-0, περνούσε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Την επόμενη αγωνιστική έπεσε στην τρίτη θέση, μέσα σε έξι αγώνες στα πλέι οφ βρέθηκε από τη πρώτη στη τέταρτη θέση της βαθμολογίας, πέρασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι με μεταγραφές που κυρίως έχουν αλλάξει τη ψυχολογία της ομάδας, πήρε τρεις προκρίσεις στην Ευρώπη και όταν μπήκε στο πρωτάθλημα, έγραψε ένα 0-0 με την Ξάνθη στην Τούμπα και μια ήττα με 3-1 στα Γιάννινα από τον ΠΑΣ.

Νίκη; 132 και σήμερα

Λίγες ημέρες μετά, η μεταγραφή Μπερμπάτοφ ανέβασε τη ψυχολογία όλων, εντός και εκτός ΠΑΟΚ, στα ύψη.

Μέχρι να φανεί αν ο Μπερμπάτοφ μπορεί να ανεβάσει και την ομάδα στη βαθμολογία, αυτή θα πρέπει να βρει το δρόμο μόνη της. Πριν την έναρξη της τρίτης αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ είναι 12ος στο πρωτάθλημα, με ένα βαθμό σε δυο παιχνίδια και ένα γκολ που στην ουσία δεν του... χρησίμευσε. ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον ΠΑΣ, όταν το σκορ ήταν 3-1 και ο ΠΑΟΚ το... είχε πει το ποίημα.

Ήταν κακός ο ΠΑΟΚ στα ματς με Ξάνθη και ΠΑΣ; Όχι. Η αλήθεια των αριθμών όμως λέει έναν βαθμό και 12η θέση. Και ο ΠΑΟΚ καλείται να βρει το τρόπο να τη σκαπουλάρει από εκεί.

Ο αγώνας στην Βέροια είναι από εκείνους που όταν γίνεται η κλήρωση και βγαίνουν τα κομπιουτεράκια, όλοι τον σημειώνουν ως "3 βαθμοί" χωρίς αστερίσκο.

Πολλώ δε μάλλον όταν ο ΠΑΟΚ πηγαίνει σε αυτόν για να πάρει τη πρώτη του εφετινή νίκη στο πρωτάθλημα.

Νίκη; 132 και σήμερα
INTIME SPORTS

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα δυο προηγούμενα παιχνίδια δεν είναι ο Μπερμπάτοφ, αλλά ο Αθανασιάδης. Ο Κλάους είναι επιτέλους εδώ, αλλά θα πρέπει να φωνάξει "παρών" στο γήπεδο.

Το σερί του, τον περιμένει. Τις τρεις τελευταίες σεζόν, ο Αθανασιάδης έχει σκοράρει στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος. Πέρυσι στην Κρήτη με τον Πλατανιά, πρόπερσι στη Τούμπα με την Ξάνθη και πριν από τρία χρόνια στη Τούμπα με τον Πανθρακικό.

Και το γκολ του το έχει ανάγκη και ο ίδιος, και ο ΠΑΟΚ αλλά και ο Τούντορ, που πλέον όλο το βάρος έχει πέσει σε εκείνον.

Το παιχνίδι κόντρα στη Βέροια είναι το πρώτο του ΠΑΟΚ "των Άρνεσεν και Τούντορ". Και θα εξηγήσω για ποιο λόγο το λέω αυτό.

Στα προκριματικά του Europa League, έλεγα συχνά πως βλέπουμε τον ΠΑΟΚ του Τούντορ. Μιας ομάδας την οποία ο Κροάτης τεχνικός πήρε στα χέρια του τέλη Ιουνίου, τη προετοίμασε και την οδήγησε μέχρι τους ομίλους του Europa League. Σε αυτή τη πορεία, είχε στη διάθεσή του μόλις έναν παίκτη του Άρνεσεν σε όλα τα παιχνίδια, και άλλους δυο, στα δυο με την Μπρόντμπι.

Στα δυο πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος, ο προπονητής του ΠΑΟΚ προσπαθούσε να ισορροπήσει ανάμεσα στην ομάδα που είχε δουλέψει μέχρι τότε, μαζί με άλλες πέντε-έξι προσθήκες που είχαν γίνει αλλά δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ "του Τούντορ" έφτασε στο πικ του στην "πεντάρα" με την Μπρόντμπι. Από εκεί και μετά, άρχισαν οι αλλαγές, και το κοντέρ έχει γράψει δυο γκολ σε τρία παιχνίδια, δυο ισοπαλίες και μια ήττα. Αριθμοί και πάλι που είτε λένε είτε όχι την αλήθεια όσον αφορά την εικόνα του ΠΑΟΚ σε αυτά τα παιχνίδια, λίγη σημασία έχει.

Νίκη; 132 και σήμερα
INTIME SPORTS

Πλέον, από τη διακοπή και μετά, όλη αυτή η κατάσταση τελείωσε. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι στη Βέροια, έχουμε μπροστά μας έναν ΠΑΟΚ τα "υλικά" του οποίο έφερε ο Φρανκ Άρνεσεν και ανέθεσε στον Ιγκόρ Τούντορ το χτίσιμο. Φτάσαμε αρχές Σεπτέμβρη και ο Τούντορ αναζητά ακόμα "σταθερές" και παράλληλα αναζητά και βαθμούς. Μάλιστα, στη παρούσα φάση, το παιχνίδι με τη Βέροια είναι από εκείνα που, όσο και αν δεν πρόκειται να το παραδεχθεί ένας προπονητής, τα έχει στο μυαλό του ως "να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και όπως έρθουν". Διότι, και καλά να παίξει ο ΠΑΟΚ, και φάσεις να κάνει, αν δεν κερδίσει, θα... σφίξει. Θα τον τρώει η μουρμούρα, η παρουσία στις τελευταίες θέσεις, ο αντίπαλος που είναι η Βέροια των "πρώην" (Γεωργιάδης, Βρύζας).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Τούντορ, έχει στο μυαλό του αυτό το "4-2-3-1 που γίνεται 3-5-2" το οποίο ακόμα "σμιλεύεται". Τις προάλλες, με αφορμή τη μελλοντική συνύπαρξη Κλάους - Μπερμπάτοφ, κάθισα και είδα όλους τους επιθετικούς σχηματισμούς στην επίθεση και συγκεκριμένα στον άξονα αυτής. Ο Αθανασιάδης παίρνει τη σκυτάλη από τους Λούκας, Σαλπιγγίδη, Κουλούρη, Μακ, Ροντρίγκες, Μυστακίδη και Ζάιρο, που έχουν περάσει από την επίθεση μέχρι τώρα. Επτά διαφορετικοί παίκτες σε οκτώ παιχνίδια. Ο Αθανασιάδης είναι ο όγδοος...

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στη Βέροια για να πάρει βαθμούς και κυρίως χρόνο, που ούτως ή άλλως, δεν είχε ποτέ. Σε μια χρονιά πιο περίεργη από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. Διότι, άλλο είναι το "κάνω υπομονή" και άλλο το "δεν κάνω κριτική". Είναι άλλο το "δε πάω για πρωτάθλημα" και άλλο το "έχω ένα βαθμό σε δυο παιχνίδια".

ΥΓ: Η γάτα είναι ένα ζώο που όπως και αν το ρίξεις, θα προσγειωθεί με τα πόδια. Μην το επιχειρήσετε σπίτι για να το διαπιστώσετε, υπάρχουν video που εξηγούν το γιατί. "Γάτες" είναι και εκείνοι που θα συνδέσουν το παιχνίδι Βέροια - ΠΑΟΚ με τη σχέση Καρυπίδη - Σαββίδη. "Γάτες" διότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, θα... πέσουν με τα πόδια.

Διαβάστε ακόμη:

Με Μπερμπάτοφ στην Βέροια

News 24/7

24MEDIA NETWORK