Ο ΠΑΟΚ είχε πρόγραμμα...

Και την "έκπληξή" στο αρχικό σχήμα έκανε, και το 4-3-3 σε 3-4-1-2 μετέτρεψε, και ευκαιρίες στο φινάλε για μια νίκη - μισή πρόκριση δημιούργησε. Ο ΠΑΟΚ του Ίβιτς έκανε το ποτήρι της "λευκής" ισοπαλίας με την Φιορεντίνα να μοιάζει κάτι περισσότερο από μισογεμάτο, αλλά οι εξετάσεις συνεχίζονται με νέο, απαιτητικό "μάθημα" στη Τρίπολη, την Δευτέρα.

Ο ΠΑΟΚ είχε πρόγραμμα...

Η πρώτη "έκπληξη" από τον Σέρβο τεχνικό ήρθε το βράδυ της Τετάρτης, στην ανακοίνωση της αποστολής όταν απουσίαζε το όνομά του Χάρη Χαρίση, που θεωρήθηκε - μαζί με τον Σάχοφ - ως μια από τις επικρατέστερες επιλογές για την ενδεκάδα του αγώνα της Πέμπτης, για να πλαισιωθούν οι Κάνιας και Τσίμιροτ, αντί του Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός είναι καθαρό 10άρι, ο Σάχοφ είναι 8άρι που "10ρίζει", ο Χαρίσης είναι 6άρι που "8ρίζει", και ο Πέλκας... Ο Πέλκας, στην "εποχή Ίβιτς" προσπαθεί να αποκτήσει ένα νέο ρόλο εκτός από αυτόν του 10αριού. Και αυτόν του έδωσε στο παιχνίδι με την Φιορεντίνα, ζητώντας του να κάνει και "βρώμικη" δουλειά.

Ο ΠΑΟΚ άργησε να μπει στο ματς σε σχέση με τα δυο προηγούμενα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, όταν είχε "πιάσει από το λαιμό" τόσο τον Άγιαξ όσο και την Ντιναμό Τιφλίδας. Οι Ιταλοί δεν είναι ούτε Άγιαξ, ούτε βέβαια Ντιναμό. Μια ομάδα δουλεμένη από τον Πάολο Σόουζα, που έχει έναν κορμό από το καλοκαίρι του 2015 και μια καλοστημένη μηχανή που ξέρει να παίζει το άκρως απαιτητικό 3-4-1-2.

Ο Γλύκος φώναξε "παρών" στον "κεραυνό" του Μπαμπακάρ στο 26' και φτάσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και οι Ιταλοί έβαλαν τα δυνατά του και ο Ίβιτς έριξε το "κρυφό χαρτί". Το 4-3-3 έγινε 3-4-1-2. Οι Μάτος και Λέοβατς από μπακ έγιναν φουλ μπακ, ο Κρέσπο πήγε δίπλα σε Τζαβέλλα - Βαρέλα, ο Σάχοφ μπήκε μπροστά από Κάνιας και τσίμιροτ και ο Ροντρίγκες πήγε δίπλα στον Κλάους (που αργότερα τον αντικατέστησε ο Τιάμ). Η συγκεκριμένη τακτική αλλαγή απέδωσε άμεσα από τη μεσαία γραμμή και πίσω όταν και οι χώροι μίκρυναν και οι Ιταλοί δυσκολεύτηκαν να απειλήσουν. Από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, η τακτική άρχισε να αποδίδει όταν ο Τιάμ μπήκε φουριόζος. Ο Σενεγαλέζος πάτησε στην αντίπαλη περιοχή ένα λεπτό αφότου μπήκε, και άλλαξε τη ψυχολογία όχι μόνο της ομάδας αλλά και της Τούμπας, με την κερκίδα να "ξυπνά" και να ξαναβάζει τον ΠΑΟΚ στο ματς μεσοεπιθετικά.

Η ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ

Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ φωνάζει για μια αμφισβητούμενη φάση, από αυτές που σηκώνουν κουβέντα. Ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε τη πάσα ψάχνοντας τον Τιάμ, ο Γκονζάλο Ροντρίγκες, στον βηματισμό του δεν πρόλαβε να κολλήσει το αριστερό του χέρι στο σώμα του και η μπάλα χτύπησε σε αυτό και ο διαιτητής που ήταν κοντά στη φάση δεν αντέδρασε, κάνοντας όλο τον ΠΑΟΚ να αντιδράσει.

Ο Βλάνταν Ίβιτς αρχίζει να... εξερευνά το βάθος του πάγκου του ΠΑΟΚ. Στο παιχνίδι της Πέμπτης, είχε εκτός αποστολής τους Μαλεζά, Χαρίση και Περέιρα, και στον πάγκο τους Σάχοφ, Μπίσεσβαρ και Τιάμ. Δεν αποκλείεται όλοι αυτοί να βρεθούν όλοι μαζί σε ενδεκάδα αγώνα πρωταθλήματος. Κάπως έτσι "μεγαλώνει" μια ομάδα. Εδικά όταν τα αποτελέσματα κάνουν άπαντες να αντιληφθούν το ρόλο τους εντός ομάδας. Ο Πέλκας, για παράδειγμα, έμεινε στα περισσότερα από τα τέσσερα πρώτα Ευρωπαϊκά παιχνίδια εκτός αποστολής και στο ματς με την Φιορεντίνα ήταν βασικός.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Όλα αυτά, μένουν στην άκρη. Στο ποδόσφαιρο όλα αλλάζουν από ένα αποτέλεσμα και ο ΠΑΟΚ την Δευτέρα πηγαίνει στο "σπίτι" ενός κακού του δαίμονα που με το "καλημέρα" της σεζόν βρίσκεται με τη πλάτη στον τοίχο. Η Τρίπολη δεν φέρει ευχάριστες αναμνήσεις στον Δικέφαλο του Βορρά. Το ματς με τον Αστέρα είναι "must win" από κάθε άποψη. Θέλεις ψυχολογίας της ομάδας; Σίγουρα, καθώς θα είναι σημαντικό βήμα στην πρώτη φετινή Ευρωπαϊκή εβδομάδα να έχει κάνει 2/2 εντός συνόρων και στο Ευρωπαϊκό παιχνίδι να στέκεται όρθια απέναντι στο φαβορί του ομίλου. Θέλει βαθμολογίας; Αυτό και να είναι σημαντικό, με τον ΠΑΟΚ να έχει ξεκινήσει με -3.

Και κάτι τελευταίο. Ο Βαρέλα αρχίζει και παίρνει μπρος. Ο Κρέσπο αρχίζει και διώχνει τις αμφιβολίες που (δικαίως ή αδίκως) τον περιτριγυρίζουν από τη πρώτη μέρα. Ο Μάτος και ο Κάνιας... παίζουν βάσει βιογραφικού. Ο Σάχοφ είναι "εργαλείο". Ο Μπίσεσβαρ έχει δώσει μόνο ένα "τεστ". Ο Τζάλμα ξεκίνησε εντυπωσιακά και κάπου "χάθηκε". Οι Μπρκιτς και Τιάμ αναμένονται. Υπάρχει δρόμος ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Γλύκος έδωσε το βαθμό στον ΠΑΟΚ
"Αλλοίωση": Το πέναλτι που ζητά ο ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK