Όπως έστρωσε, θα κοιμηθεί

Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η απώλεια της πρωτιάς στα πλέι οφ και όλα όσα είπε ο Ιβάν Σαββίδης… δίνουν τον ρυθμό στις μέρες που θα ακολουθήσουν. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η πρώτη σεζόν στην οποία μετά από 14 χρόνια τελείωσε με τον ΠΑΟΚ να έχει προσθέσει τίτλο στο ενεργητικό του ολοκληρώθηκε με τον προβληματισμό να είναι πιο έντονος από αρκετές από τις σεζόν που από το 2003 και μετά τελείωσαν χωρίς τίτλο.

Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η απώλεια της πρωτιάς στα πλέι οφ και όλα όσα είπε ο Ιβάν Σαββίδης… δίνουν τον ρυθμό στις μέρες που θα ακολουθήσουν.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΗΤΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Στο θέμα της πρωτιάς, ο ΠΑΟΚ θα κοιμηθεί όπως έστρωσε. Οι κομβικές ήττες που είχε ο ΠΑΟΚ φέτος στην Τούμπα, αυτές που άλλαξαν δεδομένα, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. ΠΑΟΚ - Άγιαξ 1-2, ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 3-4, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-3. Και στα τρία παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί. 1-0 του Άγιαξ, 3-1 του Ατρόμητου, 2-1 του Παναθηναϊκού. Και στα τρία ματς, χρειάστηκε διαχείριση σε επίπεδο μυαλού, τόσο από τους παίκτες και κυρίως από τον προπονητή. Σε κανένα από τα παιχνίδια αυτά, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμα.

Και είναι παιχνίδια στην αρχή, στη μέση και στο έλος της σεζόν, είναι παιχνίδια με ομάδας που αγωνιστικά δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, είναι παίκτες που είχε το καθένα τις ιδιαιτερότητές τους, αλλά κοινό παρονομαστή το πώς ξεκίνησαν και το πώς κατέληξαν. Και αυτό, δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Και όχι μόνο δεν μπορεί, αλλά, στο κάτω - κάτω της γραφής, δε πρέπει να είναι τυχαίο. Αν θεωρηθεί τυχαίο, σημαίνει ότι η ομάδα, και ο προπονητής με τους παίκτες ξεχωριστά, δεν έμαθαν πράγματα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ… ΤΟΥΡΛΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Για μια ακόμα φορά, ο Ιβάν Σαββίδης επέλεξε να κάνει δηλώσεις αμέσως μετά τη λήξη ενός αγώνα, και είναι κάτι που πλέον όχι μόνο το έχουμε συνηθίσει, αλλά θα μας έκανε εντύπωση αν δεν γινόταν, ασχέτως αν αυτό θα ήταν το σωστό. Ούτε μπορώ ούτε έχω καμία διάθεση να βάλω φρένο στον Ιβάν Σαββίδη.

Δεν διοικώ εγώ τον ΠΑΟΚ. Η ένστασή μου ήταν, είναι, και θα είναι μια. Είναι αποδεδειγμένο ότι κάθε φορά, με τις δηλώσεις τους χαράζει την πολιτική του. και επιλέγει πάντα τις κάνει στη… τούρλα του αποτελέσματος, είτε μιας νίκης είτε μιας ήττας. Δεν ξέρω αν θα έλεγε όλα έχει πει αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων, αν προγραμμάτιζε να μιλάει 24 ώρες μετά το το τέλος κάθε αγώνα και όχι 24 λεπτά. Δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει, όπως για παράδειγμα είναι οι προπονητές. Όλα αυτά τα λέω διότι ως ρεπόρτερ, πάντα περίμεναν τον εκάστοτε πρόεδρο του ΠΑΟΚ μετά το τέλος σημαντικών αγώνων στην Τούμπα.

Υπήρχαν εποχές που είτε δεν παίρναμε χαμπάρι το πότε έφυγε ο πρόεδρος, είτε δεν πατούσε καν στο γήπεδο, όπως επί Γούμενου. Υπήρχαν εποχές που τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είχαν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στις ιστοσελίδες και μετά έφευγε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Έβγαινε από τα γραφεία… αργάμιση ή μάλλον “ξημέρωμα και πέντε“ όπως απαντούσαμε όταν μας ρωτούσε τι ώρα είναι. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης το είχε αυτό.

Ποτέ δε μιλούσε μετά από ένα παιχνίδι διότι ήξερε πως ό,τι και αν έλεγε “θα μιλήσει το ματς αντί για μένα” και συμπλήρωνε “ας κοιμηθούμε, ας ξυπνήσουμε, και βλέπουμε, με καθαρό κεφάλι“.

Ο ΤΡΕΛΟΣ ΜΑΙΟΣ

Μια από τις ατάκες που έχει μείνει στα ΠΑΟΚτσίδηκα στέκια, είναι αυτή που την καθιέρωσε ο Άγγελος Αναστασιάδης. “Τον Μάιο θα ‘μαστε καλά”. Ο ΠΑΟΚ ήταν μια χαρά στις αρχές Μαΐου αλλά στο τέλος του είναι μπερδεμένος.

Ο Βλάνταν Ίβιτς μοιάζει μετέωρος κυρίως μετά από όλα όσα είπε ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά και ο ίδιος στην συνέντευξη Τύπου και ο ΠΑΟΚ καλείται να διαχειριστεί όλα όσα έχουν συμβεί από τον τελικού του Βόλου μέχρι σήμερα. Μιλάμε για επτά παιχνίδια, ανακοινώσεις, διαιτησίες, δικαστήρια, εφέσεις, αφαιρέσεις και προσθέσεις βαθμών και μια κατάσταση αρκετά μπερδεμένη. Υπάρχει ηρεμία; Δεν το βλέπω. Υπάρχει χρόνος;

Όχι, δεν υπάρχει. Γιατί; Διότι θα πρέπει μέσα στις επόμενες ημέρες, να έχουν τελείωσε όλα. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε το θέμα προπονητή, που μοιάζει να άνοιξε από Σαββίδη και Ίβιτς. Θα άνοιγε ανεξαρτήτως αποτελέσματος; Ιδού η απορία. Όλα όσα είπε ο Ιβάν Σαββίδης για τον Βλάνταν Ίβιτς, θα τα έλεγε και σε νίκη - πρωτιά; Λίγη σημασία έχει διότι σημασία έχει το τι έγινε και ότι το τι θα γινόταν αν…

News 24/7

24MEDIA NETWORK