Αφήστε τον ΠΑΟΚ στην ησυχία του!

Η ΑΕΚ πανηγυρίζει για το συν πέντε, ο Ολυμπιακός βρήκε τη διάδοχη κατάσταση μετά το "διαζύγιο" με τον Μπέσνικ Χάσι και ο ΠΑΟΚ; Με τον ΠΑΟΚ… δεν ασχολείται κανένας και αυτό είναι το καλύτερο νέο για τον Δικέφαλο. Σχολιάζει ο Αντώνης Τσακαλέας.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
prijovic EUROKINISSI

Σε ένα διάστημα που πρέπει να ρίξει μπόλικη δουλειά, ο ΠΑΟΚ έχει την δυνατότητα να το κάνει αθόρυβα, μακριά από πανηγυρικά πρωτοσέλιδα και τις τυμπανοκρουσίες. Τι καλύτερο δηλαδή;

ΜΙΑ ΑΘΟΡΥΒΗ ΝΙΚΗ

Ο ΠΑΟΚ έχει αρκετές… μοναξιές τελευταία. Ήταν λογικό τα φώτα της δημοσιότητας να έφευγαν από πάνω του από τη στιγμή που υπήρχε το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Ο Δικέφαλος δεν έκανε κάποια "φανταχτερή" νίκη. Επικράτησε πάλι με 1-0, πάλι με γκολ του Πρίγιοβιτς, πάλι με το κεφάλι. Ό,τι έκανε δηλαδή και με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Το παιχνίδι του δεν είναι "ειδήσεις" για να βγει στην επιφάνεια. Η άδεια Τούμπα "βοήθησε" σε αυτό, καθώς δεν υπήρχαν και ερεθίσματα από την κερκίδα για να προκύψουν ειδήσεις. Ο Δικέφαλος έκανε τη δουλειά του αθόρυβα, καθώς ούτε ο διαιτητής απασχόλησε κανένας.

ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΜΕ ΘΟΡΥΒΟ

Το ακριβώς αντίθετο έκανε η ΑΕΚ, που γύρισε ματς από 0-2, που το ένα από τα τρία τέρματα της ήταν γκολάρα, που έπαιζε σε γεμάτο γήπεδο το οποίο έδωσε εικόνες ( και μερικά δακρυγόνα αλλά αυτά θάφτηκαν). Βέβαια, μετά από όλα αυτά τα δεδομένα ήρθε και ο θόρυβος στον Ολυμπιακό, που έδιωξε τον προπονητή και έβαλε στο περιθώριο τον τερματοφύλακα του ( κάτι συνέβη με τον Καπίνο, με τα τελευταία ρεπορτάζ να κάνουν λόγο για προσωπική απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη) και ετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Διότι αυτό είναι το μεγάλο ματς για τον Ολυμπιακό.

ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΑΛΛΑ…

Τις πρώτες ημέρες μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Εστερσουντ, όποιος και αν τολμούσε στην Θεσσαλονίκη να πει πως " θα είναι καλό για τον ΠΑΟΚ να έχει ένα παιχνίδι την εβδομάδα, για να ρίξει το βάρος στο πρωτάθλημα" τα… "άκουγε στερεοφωνικά" διότι η πικρία για την απουσία από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ήταν φρέσκια και δεν μπορούσε να την καταπιεί κανένας. Και φυσικά, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ο μόνος τρόπος να ξεχαστεί μια αποτυχία είναι με επιτυχία. Ή μάλλον επιτυχίες. Το συγκεκριμένο μότο θα έχει βάση μόνο σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ καταφέρει να κάνει σερί νίκες.

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο δέκατο επίσημο φετινό παιχνίδι είχε πέντε αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα του πρώτου φετινού αγώνα. Μιλάμε για σχεδόν μισή ομάδα, με τους τέσσερις από τους πέντε παίκτες να μην έχουν ακόμα κλείσει μήνα εντός ΠΑΟΚ. Και το θέμα δεν είναι να πει κανείς πως " ο αποκλεισμός από την Ευρώπη είναι κάτι καλό" διότι εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι καλό κάτι που ζημιώνει μια ΠΑΕ κατά τέσσερα με πέντε εκ. Ευρώ.

Το θέμα είναι να μπορέσει ο προπονητής να βγάλει κάτι καλό από μια αρνητική κατάσταση. Γι’ αυτό και ο Ράζβαν Λουτσέσκου δίνει μεγάλη βάση στις προπονήσεις, απαιτεί συγκέντρωση και περιμένει από τους παίκτες να "σκυλιάζουν" σε αυτές. Διότι τώρα τους μαθαίνει, τώρα καλούνται να τους πείσουν για μια θέση στην ενδεκάδα. Τώρα που και εκείνοι γνωρίζουν ότι μπορεί εύκολα να βρεθούν εκτός αυτής.

Η ΗΣΥΧΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ

Αν όλα αυτά μπουν σε μια ζυγαριά, τότε, μπορεί κανείς να καταλάβει για ποιο λόγο ο ΠΑΟΚ μπορεί να… χαίρεται που είναι "εκτός συζήτησης", που είναι "χαμηλά" στα πρωτοσέλιδα, που… "δεν ακούγεται". Μπορεί να κάνει τη δουλειά του ακόμα και… "λάου λάου" αν θέλετε. Και για όσο αυτό πάει. Διότι δεν θα κρατήσει για πολύ αυτό, είναι δεδομένο. Και στο κάτω - κάτω της γραφής, ας διακοπεί όταν πλέον οι νίκες του ΠΑΟΚ θα τον έχουν βάλει για να καλά στα ψηλά της βαθμολογίας.

ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο "ΘΟΡΥΒΟΣ"

Όταν ο Λουτέσκου θα έχει πλέον δουλέψει "με την ησυχία" που του έχουν φέρει η απουσία Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και οι νίκες που έρχονται έστω και με 1-0, τότε θα έρθει και ο θόρυβος. Αλλά τότε, ο ΠΑΟΚ θα έχει προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γι’ αυτό το θόρυβο. Δεν υπάρχει… αθόρυβος πρωταθλητισμός.

Από κάποια στιγμή και μετά σε βλέπουν όλοι, σε περιμένουν όλοι, ασχολούνται μαζί σου όλοι. Και τότε, παίζει ρόλο το πόσο έτοιμος είναι ο κάθε οργανισμός για να δουλέψει από αυτή τη πίεση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK