Καλώς τον! Αυτόν τον Μαουρίτσιο πλήρωσε...

Ο Αντώνης Τσακαλέας στέκεται στη χρησιμότητα της νίκης επί της Λαμίας και τον Μαουρίτσιο που έγινε πρωταγωνιστής την κατάλληλη στιγμή, ενώ περιμένει από τον ΠΑΟΚ να... ωριμάσει στο Φάληρο. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα...

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Στο παιχνίδι με τη Λαμία ακόμα και μια νίκη με... μισό μηδέν θα έδινε στον ΠΑΟΚ το κύριο ζητούμενο που ήταν οι τρεις βαθμοί. Ο ΠΑΟΚ όμως είχε περισσότερο ανάγκη από μια νίκη "γεμάτη", μια νίκη που θα "χόρταινε" τους φιλάθλους και τον Ράζβαν Λουτσέσκου. Και πριν βιαστεί ο καθένας να απαξιώσει την αξία του τελικού 4-0 επί της Λαμίας, λόγω της αξίας του αντιπάλου, υπάρχουν λόγοι που η συγκεκριμένη νίκη έχει κάνει να δώσει στους κυπελλούχους Ελλάδος ενόψει Ολυμπιακού.

ΜΟΝΟ ΧΑΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ

Στο τέλος της βραδιάς, στο μυαλό κάποιων μπορεί ο ΠΑΟΚ να βγει και... απαξιωμένος. Ο ΠΑΟΚ νίκησε 4-0 και αρκετοί σκέφτονται το " έλα μωρέ τώρα, με τη Λαμία έπαιζε στην Τούμπα, αυτό έλειπε". Πού και να μην κέρδιζε δηλαδή... Εκεί θα ερχόταν με ευκολία (και ίσως και δικαιολογημένα) το " θέλει και πρωτάθλημα και δεν μπορεί να νικήσει τη Λαμία στην έδρα του; Άσε μας ρε φιλαράκι τώρα..." .

Με λίγα λόγια, υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν εξ αρχής πως από το παιχνίδι με τη Λαμία, ο ΠΑΟΚ δεν είχε να κερδίσει τίποτα. Υπάρχουν όμως πράγματα που τα κέρδισε.

Το δείγμα γραφής των αγώνων στους οποίους οι "ασπρόμαυροι" δεν δέχονται όχι μόνο γκολ, αλλά και φάσεις μεγαλώνει. Ναι, ο ΠΑΟΚ δεν έχει δώσει κανένα ντέρμπι ως τώρα και σχεδόν όλες οι ομάδες που έχει αντιμετωπίσει είναι από εκείνες που στο τέλος της σεζόν θα βρίσκονται εκτός 6άδας. Δεκτό! Αλλά στο πρωτάθλημα, πλην των έξι πρώτων, υπάρχουν και άλλες δέκα ομάδες που θα παίξουν το ρόλο τους μέχρι να δούμε τον τελικό νικητή και για τον ΠΑΟΚ αυτό το στοιχείο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΜΑΟΥΡΙTΣΙΟ

Ο Ζοζέ Μαουρίτσιο ήταν παντού στη μεσαία γραμμή. Έκοβε και έραβε, κινείτο σωστά και γρήγορα με ή χωρίς την μπάλα, την οποία ουδέποτε "ταλαιπώρησε" ή κουβάλησε άσκοπα. Ο Βραζιλιάνος μέσος είναι ένα από τα μεγάλα και ακριβά στοιχήματα. Μια μεταγραφή για την οποία στον "Δικέφαλο του βορρά" έκαναν δυο μήνες υπομονή, πηγαίνοντας με τα νερά του Βραζιλιάνου.

H εμφάνισή του στο παιχνίδι με τη Λαμία ήταν η πρώτη στην οποία έφτασε σε υψηλά στάνταρ. Δεν είναι τυχαίο πως οι υπολογισμοί των ανθρώπων του ΠΑΟΚ ήθελαν τον Μαουρίτσιο να είναι έτοιμος στα μέσα Οκτωβρίου, κάτι λογικό και αναμενόμενο για ποδοσφαιριστής που έκανε κανονική προετοιμασία από αρχές Ιουνίου μέχρι μέσα Ιουλίου και από εκείνη τη στιγμή μέχρι τα τέλη Αυγούστου έκανε προπόνηση με προσωπικό γυμναστή, χωρίς ομάδα.

ΤΑ "ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ" ΓΚΟΛ

Η απάντηση του Ράζβαν Λουτσέσκου για τα γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ ήταν μεν "διπλωματική" αλλά πέρα για πέρα εύστοχη. Όταν ρωτήθηκε για το πιο γκολ του άρεσε περισσότερο από πλευρά δημιουργίας, εκείνος στάθηκε στην αξία του καθενός." Το πρώτο ήταν σημαντικό διότι ανοίξαμε το σκορ νωρίς. Το δεύτερο γκολ ήταν σημαντικό διότι ελέγξαμε το παιχνίδι. Το τρίτο γκολ ήταν σημαντικό διότι ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Το τέταρτο γκολ ήταν σημαντικό διότι κάποιοι θα έλεγαν ότι δεν καταφέραμε να σκοράρουμε με παίκτη παραπάνω".

Έχει άδικο; Δεν νομίζω.

Οι συνεχείς ομιλίες του Ράζβαν Λουτσέσκου πριν από τις περισσότερες προπονήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, έφεραν και μια απόφαση που για κάποιους μπορεί να χαρακτηριστεί περίεργη. Ο Ρουμάνος τεχνικός άφησε εκτός αποστολής, πλην των ανέτοιμων Τζάλμα και Λεβέκ, τους Βαρέλα - Τσίμιροτ. Οι δυο τελευταίοι, μαζί με τους Πρίγιοβιτς και Μακ, απουσίαζαν από τις περισσότερες εκ των προπονήσεων στο διάστημα της διακοπής και ο Ράζβαν Λουτσέσκου χρησιμοποίησε στην ενδεκάδα δέκα από τους ποδοσφαιριστές που ήταν κάθε μέρα μαζί του το τελευταίο 15ενθήμερο.

Τυχαίο; Καθόλου. Σκόπιμο; Απόλυτα.

Στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας, έπεσε πολύ "μπλα-μπλα" πριν από τις προπονήσεις. Ο Ρουμάνος τεχνικός θεωρεί πως θα πρέπει να γίνει δουλειά και σε αυτό το τομέα, ειδικά μετά το τρόπο με τον οποίο χάθηκαν οι δυο βαθμοί στη Λάρισα. Βαρέλα και Τσίμιροτ μπορεί να είναι βασικοί στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι και οι πρώτες καταγραφές θα γίνουν όταν φανεί ο τρόπος σκέψης του Λουτσέσκου για την αναμέτρηση.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΑΙΜΑ"

Για να μπούμε στο "ψητό" κατευθείαν και χωρίς περιστροφές. Αν ο ΠΑΟΚ πάρει "διπλό" στο "Γ. Καραϊσκάκης", παίρνει το πρωτάθλημα; Αν ο ΠΑΟΚ χάσει στο "Γ. Καραϊσκάκης", θα έρθει η καταστροφή;

Ο μόνος λόγος που μπαίνουν αυτές οι δυο ερωτήσεις είναι διότι στην προσεχή Κυριακή, στον Πειραιά, κάποια από τις δυο ομάδες θα "ματώσει". Το ποια, θα το δούμε. Για τον ΠΑΟΚ το μεγάλο ζητούμενο είναι να προετοιμαστεί για ένα μεγάλο παιχνίδι μετά το τέλος του οποίου θα υπάρχουν άλλα 22. Ούτε πέντε ούτε δέκα ούτε μισό πρωτάθλημα. Θα έχουμε άλλα 3/4 πρωταθλήματος.

Μπορεί κάποιος να σκέφτεται πως μια εβδομάδα πριν από το παιχνίδι, πηγαίνουμε αμέσως στο μετά, αλλά κανέναν δεν έκανε πρωταθλητή ένα μόνο αποτέλεσμα, αλλά η διαχείριση όλων των αποτελεσμάτων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK