Ένα φιλικό με "ζουμί"

Ο Αντώνης Τσακαλέας καταγράφει τα συμπεράσματά του από τη φιλική νίκη του ΠΑΟΚ επί της Κλαμπ Μπριζ.

Ένα φιλικό με "ζουμί"

Ο ΠΑΟΚ νίκησε την Μπριζ με 2-0, άρεσε ως συνολική εικόνα σε ένα φιλικό που έχει περισσότερο “ζουμί” σε σχέση με το πρώτο, αλλά μέχρι εκεί. Το ποτήρι είναι γεμάτο μέχρι τη μέση με θετικά στοιχεία που δεν περνάνε απαρατήρητα, αλλά υπάρχουν και παράγοντες που πρέπει να φωτίζονται.

Το πλάνο του Ίβιτς

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ παρατάθηκε με ένα 4-4-2, ή 4-4-1-1 όπως προτιμάει να το λέει ο Ίβιτς, και σε αυτό το σύστημα υπήρχαν πέντε δίδυμα. Στο κέντρο της άμυνας οι Τζαβέλλας και Πούγγουρας, με τον πρώτο να είναι καθοδηγητής και τον δεύτερο να ζορίζεται αρκετές φορές διαπιστώνοντας πως δεν υπάρχει χρόνος ανάμεσα στην υποδοχή της μπάλας, το σήκωμα του κεφαλιού και τη προσπάθεια πάσας. Τρεις φορές το έκανε ένα κλικ πιο αργά από όσο θα έπρεπε, και τις τρεις φορές ο ΠΑΟΚ έχασε κατοχή. Ο νεαρός έχει γενικά γρήγορη σκέψη αλλά θα πρέπει να το δείχνει και σε καταστάσεις πίεσης. Η δεξιά πλευρά γέμισε με αισιοδοξία τον Σέρβο τεχνικό. Ο Μάτος ανεβοκατέβαινε όλη τη πλευρά, ο Κάμπος έκανε και κίνηση προς τον άξονα. Και οι δυο δεν φοβούνται να πάνε στο έναν εναντίον ενός και έδειξαν ότι το έχουν. Η αριστερή πλευρά ήταν υπό δοκιμή. Ο Μυστακίδης έδειξε να μην πατά καλά με αποτέλεσμα να χαθούν και τα ανεβάσματα του Λέοβατς, καθώς βγήκαν λίγα σε σχέση με αυτά που επιχειρήθηκαν. Στον άξονα συνυπήρχαν οι Τζιόλης και Τσίμιροτ. Ήταν το μόνο δοκιμασμένο δίδυμο, που είχε παραστάσεις από πέρυσι. Κάποιες στιγμές απέτυχε να δώσει βοήθειες στην άμυνα, με τον Τζιόλη να μην έχει διάρκεια και τον Τσίμιροτ να κάνει αρκετές λάθος επιλογές. Στην επίθεση ο Περέιρα με τον Αθανασιάδη έβγαλαν λίγες συνεργασίες. Ο Αργεντινός χάθηκε όταν επιχείρησε να πάει λίγα μέτρα πιο πίσω, δεν μάρκαρε όσο θα έπρεπε και αμέσως - αμέσως ο “φουνταριστός” μοιάζει ξεκομμένος, αναγκάζεται να γυρίσει πιο πίσω και η περιοχή αδειάζει. Και όλα αυτά σε ένα ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι αλλά και τελικές προσπάθειες.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟ Β'

Στο δεύτερο ημίχρονο, παρά τις αλλαγές, ο ΠΑΟΚ έδειξε και πάλι συνοχή. Ο Ίβιτς χρησιμοποίησε ένα 4-2-3-1. Στο δεξί άκρο συνεργάστηκε ο Κίτσιου, αρχικά με τον Κάμπος και στη συνέχεια με τον Ζάιρο. Ο δεύτερος εξακολουθεί να μην πατά καλά. Στα αριστερά, αρχικά ο Λέοβατς και στη συνέχεια ο Γιαννούλης συνεργάστηκαν με τον Ροντρίγκες. Ο Γιαννούλης έχει πάρει ψυχολογία από την χρονιά στη Βέροια και αφήνει ελπίδες. Στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Μαλ εζάς αρχικά με τον Τζαβέλλα και στη συνέχεια με τον Κρέσπο. Ο Αργεντινός εξακολουθεί να δείχνει καλά στοιχεία χαμηλά. Στη μεσαία γραμμή ο Χαρίσης είχε αρχικά ως παρτενέρ τον Τσίμιροτ και στη συνέχεια τον Κοροβέση. Ο δεύτερος το πάλεψε σε έναν ρόλο ασυνήθιστο για εκείνον. Στην επίθεση, ο Πέλκας είχε θέση επιτελικού μέσου και μπροστά του είχε αρχικά τον Αθανασιάδη και στη συνέχεια τον Κουλούρη. Οι δυο που τελείωσαν το ματς (Πέλκας και Κουλούρης) πέτυχαν από ένα γκολ εκμεταλλευόμενοι τους χώρους που βρήκε ο ΠΑΟΚ.

ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Αυτό ήταν το… γεμάτο τμήμα του ποτηριού. Πάμε και στο άδειο. Οι Βέλγοι έβγαλαν φάσεις στο πρώτο ημίχρονο στις οποίες είχαν δοκάρι, ενώ και ο Γλύκος είχε σωστές επεμβάσεις. Φάσεις που δημιουργήθηκαν από την αδυναμία του ΠΑΟΚ να μεταφέρει τη μπάλα από τη μεγάλη περιοχή στη μεσαία γραμμή. Κάτι άλλο που, επειδή μιλάμε για φιλικά δεν μπορεί κανείς να το αφήσει απέξω είναι ο βαθμός ετοιμότητας των ομάδων και οι αλλαγές Η Μπριζ έδωσε το τέταρτό της φιλικό, κάτι που σημαίνει οτι οι παίκτες της έχουν πιο βαριά πόδια από αυτά των ασπρόμαυρων, ενώ έβγαλε το παιχνίδι με λιγότερες αλλαγές, με ότι αυτό συνεπάγεται. Όλα αυτά δεν μειώνουν το 2-0 του ΠΑΟΚ, αλλά θα πρέπει αυτό να μπει σε σωστές βάσεις.

Το πρώτο δείγμα γραφής του Κάμπος ήταν θετικό. Ο Ανγκολέζος έκανε όλα όσα είπε οτι μπορεί να κάνει στις πρώτες δηλώσεις του. Δεν φοβάται να πάει στο ένας εναντίον ενός, προσπαθεί να βγάζει ασίστ αλλά και να τελειώσει φάσεις.

ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ

Η ουσία είναι πως τα συμπεράσματα από το φιλικό με την Μπριζ έχουν μεγαλύτερη ουσία από αυτά του αγώνα της περασμένης Τετάρτης. Να το πω πιο απλά… Από το “ναι, εντάξει, καλός ήταν ο ΠΑΟΚ αλλά πάμε στο επόμενο” που σκέφτηκα με την Σιλφόλντε, τώρα μου ήρθε το “ωραία, εδώ κάτι γίνεται, αλλά πάμε στο επόμενο”. Ο Βλάνταν Ίβιτς μαζεύει θετικά και αρνητικά στο δρόμο της δημιουργίας του βασικού κορμού με φόντο την 11άδα του πρώτου ματς για της Γ προκριματική φάση. Χθες κάποιοι έκαναν ένα μικρό βήμα μπροστά (Κάμπος, Μάτος, Πέλκας) και κάποιοι ένα μικρό βήμα πίσω (Τζιόλης, Τσίμιροτ, Πέρέιρα). Όλα αυτά αλλάζουν, από προπόνηση σε προπόνηση, από φιλικό σε φιλικό. Οι ισορροπίες είναι λεπτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 0-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK