Έχει πολύ δρόμο, αλλά έχει και φόρα

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για το διπλό του ΠΑΟΚ στην έδρα στης ΑΕΛ, τον Ίβιτς που επιτέλους βρίσκει αυτό που έψαχνε και τη δύσκολη συνέχεια.

Έχει πολύ δρόμο, αλλά έχει και φόρα

Η ενδέκατη από την δεύτερη θέση απέχει επτά νίκες σε οκτώ παιχνίδια, και η εδραίωση σε αυτή θέλει… άλλα τόσα. Ο ΠΑΟΚ αρνείται να βγάλει το πόδι από το γκάζι, και επιτέλους βγάζει στο γήπεδο την διαφορά μπάτζετ που έχει με τις ομάδες που αντιμετώπισε.

Αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα του Δικεφάλου του βορρά. Δεν το είχε, το έψαχνε. Και το πέτυχε όταν ο Βλάνταν Ίβιτς βρήκε κορμό, έκοψε και έραψε το ρόστερ στα μέτρα του, αφού πρώτα έμαθε καλά όλους τους παίκτες.

Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΠΟΥ…ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ

“Δεν έχουμε πετύχει κάτι” είχε δηλώσει ο Σέρβος τεχνικός μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό, σε μια προσπάθεια να προσγειώσει τους πάντες. Ουσιαστικά, ο Ίβιτς επιχείρησε την προσγείωση της ομάδας πριν καν δει δείγματα “απογείωσης”. Και όταν μιλάμε για “απογείωση” αναφερόμαστε σε δείγματα γραφής που δείχνουν οτι μια ομάδα στο σύνολό της, ή μεμονωμένα παίκτες της... παίρνουν ψηλά τον αμανέ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο, στο παιχνίδι με την Λάρισα, με στόχο να την πιάσει από τον λαιμό και να την κάνει να υπογράψει ομολογία ήττας. Και το κατάφερε… χωρίς να βάλει εκείνος φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του. Οι ασπρόμαυροι έκαναν το 0-1 πριν το δεκάλεπτο, και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με βάση την εικόνα των δυο ομάδων, θα έπρεπε και θα μπορούσε να το είχε “καθαρίσει” το ματς.

ΤΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΣΧΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ… ΑΔΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ο Βλάνταν Ίβιτς παρουσίασε ένα σχήμα που μπορούσε να σταθεί και ως 4-2-3-1 και ως 4-4-2 σε ρόμβο. Τελικά, αποδείχθηκε κάτι “ενδιάμεσο”, με τους Μυστακίδη και Κουλούρη να έχουν σύνθετο ρόλο, καθώς με βάση το 4-4-2 σε ρόμβο ήταν οι δυο επιθετικοί, αλλά έβγαιναν συνεχώς εκτός αυτής.

Ο ΠΑΟΚ ήταν επιθετικός καθώς οι τρεις χαφ του (Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάχοφ) έκαναν ο,τι ήθελαν στους χώρους ευθύνης τους, αλλά η περιοχή έμοιαζε άδεια και ταυτόχρονα γεμάτη. Οι Μυστακίδης και Κουλούρης έβγαιναν εκτός, και πατούσαν σε αυτή ο Μπίσεσβαρ, ο Τσίμιροτ και ο Σάχοφ. Ειδικά, για τον Τσίμιροτ… καιρός ήταν.

ΑΥΤΟ, ΤΟ ΧΑΡΗΚΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ

Αν υπάρχει κάτι που κρατά από το χθεσινό παιχνίδι ο Ίβιτς, είναι η παρουσία του Τσίμιροτ στην περιοχή. Στις προπονήσεις και στις συζητήσεις που έχει με τον Βόσνιο, του… κάνει πλύση εγκεφάλου.

“Κλέβεις, δίνεις πάσες, μοιράζεις, φτάνεις μέχρι εκεί. Μπες, μπες, μπες, τι φοβάσαι;” Του έχει πει πάρα πολλές φορές, διότι ξέρει οτι ο Βόσνιος το έχει, και αν το προσθέσει στο παιχνίδι του, γίνεται ένα εξαιρετικό όπλο στα χέρια του.

Ο ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

Σε αυτό το σερί νικών που “τρέχει” ο ΠΑΟΚ, με παρένθεση την ήττα από τον ΠΑΣ, οι ασπρόμαυροι έκαναν… το καθήκον τους. Για μια ομάδα του μπάτζετ του ΠΑΟΚ, τέτοιες νίκες είναι καθήκον. Έλα όμως που ο ΠΑΟΚ δεν το είχε κάνει ποτέ αυτό το καθήκον. Έλα όμως που έπρεπε να φτάσει στην ενδέκατη θέση, και σε μια βραδιά που ο Ίβιτς βρέθηκε στα σκοινιά, σηκώθηκε και σήκωσε μαζί του και τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Ίβιτς κέρδισε ομάδες που όλες μαζί φτάνουν - δεν φτάνουν το μπάτζετ του ΠΑΟΚ, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε κάνει όλες αυτές τις ομάδες να νιώθουν οτι “το μπάτζετ δεν παίζει μπάλα”. Και όντως, το μπάτζετ δεν παίζει μπάλα, αν δεν το βγάλεις στο γήπεδο. Για τον ΠΑΟΚ ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει. Πηγαίνει δυο διαδοχικές φορές στα “Πηγάδια” αφού υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης, και μετά έρχονται τα ματς με την Σάλκε.

ΕΝΡΙΚΕ - ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ… 1

Κάτι ήξερε ο Ίβιτς που άφησε εκτός αποστολής από το παιχνίδι πρωταθλήματος τον Πρίγιοβιτς και δεν τον ξεκίνησε στη Λάρισα.

Όπως και κάτι ήξερε και έβαλε στο γήπεδο τον Ενρίκε, αν και εκείνος προσπαθούσε λίγο πριν το ματς να βάλει σε μια τάξη τα ονόματα των παικτών που θα είχε γύρω του, σε περίπτωση που έμπαινε να παίξει, και επειδή και πάλι δεν τα θυμόταν, φώναζε συνεχώς “εεεε” και “εεεε”. Ο Ενρίκε ήταν πανέτοιμος και το έδειξε, και ο Πρίγιοβιτς θέλει χρόνο και επίσης το έδειξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ολο και πιο ψηλά: Δεύτερος ο ΠΑΟΚ
Καλυμμένος ο Ίβιτς με Περέιρα στη λίστα

News 24/7

24MEDIA NETWORK