Η πρώτη δικαίωση για Σαββίδη

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τον Ιβάν Σαββίδη που θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος πριν από τις όποιες συναντήσεις.

Η πρώτη δικαίωση για Σαββίδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ό,τι κι αν συμβεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Ιβάν Σαββίδης θα αισθάνεται δικαιωμένος, όχι για το αποτέλεσμα των όποιων συναντήσεων καθώς αυτό δεν μπορεί να το προδικάσει κανένας, όσο για το ποιες συναντήσεις θα γίνουν. Ο μεγαλομέτοχος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ θεωρεί πως ο ίδιος έχει παίξει με τη στάση του σημαντικό ρόλο σε όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες, και πως μέσω των τοποθετήσεών του ήρθε τόσο η σκέψη για συνάντηση όλων των μεγαλομετόχων της Super League όσο και η έναρξη διαλόγου με την πολιτεία.

Μεγάλος στόχος του Ιβάν Σαββίδη, ανεξάρτητα από το ποια συνάντηση γίνει τελικά - είτε αυτή όλων των ιδιοκτητών είτε του υφυπουργού αθλητισμού με τους τέσσερις - είναι το φινάλε αυτών να βρει τις πλευρές που θα δώσουν το "παρών" να δίνουν δεσμεύσεις ουσιαστικές. Και αυτό θα προσπαθήσει να προκαλέσει ο Ιβάν Σαββίδης. Μέσω των τοποθετήσεών του στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έδωσε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της ανάγκης αυτών των δεσμεύσεων για υγιή ανταγωνισμό, και αυτός ήταν και λόγος για τον οποίο έθεσε θέμα συνάντησης με τον πρωθυπουργό.

Εντός ΠΑΟΚ, θεωρούν πως πρόθεση του Σταύρου Κοντονή για συνάντησή του με τους μεγαλομετόχους των τεσσάρων ΠΑΕ έχει προκληθεί από αυτή ακριβώς την ανακοίνωση που ουσιαστικά ήταν τοποθέτηση - πρόταση προς τη πολιτεία για ενεργοποίηση. Βέβαια, καμία συνάντηση από μόνη της δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα, ειδικά από τη στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης είναι αμετακίνητος όσον αφορά την - άμεση μάλιστα - αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, αλλά και την επίσπευση των εξελίξεων στις δικαστικές υποθέσεις που είναι ακόμα ανοικτές.

Κρατούν... μικρό καλάθι

Ο Σαββίδης δεν δείχνει τη διάθεση να είναι απλός θεατής των όποιων συναντήσεων τελικά λάβουν χώρα και περιμένει να διαπιστώσει αν όντως υπάρχει περιθώριο και έδαφος συνεννόησης με την "αντίπερα όχθη". Στον ΠΑΟΚ, πάντως, κρατούν μικρό καλάθι για το τι μπορεί να προκύψει, ειδικά από την συνάντηση μεταξύ των ιδιοκτητών των ΠΑΕ της Super League, αναγνωρίζοντας πως δύσκολα θα προκύψει κάτι το ουσιαστικό. Ακόμα όμως και η βολιδοσκόπηση των προθέσεων είναι κάτι που στη Τούμπα κρίνουν πως έπρεπε να συμβεί το συντομότερο δυνατό διότι βάσει των προθέσεων του Ολυμπιακού, θα προκύψει και η στάση του ΠΑΟΚ (και όχι μόνο).

Εμμέσως πλην σαφώς, οι "ασπρόμαυροι" παρατηρούν μια διάθεση αναδίπλωσης της πλευράς του Ολυμπιακού, κάτι που εκφράστηκε και από τις τοποθετήσεις στελεχών του Δικεφάλου του Βορρά όπως ο υπεύθυνος επικοινωνίας Κυριάκος Κυριάκος, ενώ παράλληλα εκτιμούν πως η αλλαγή σκυτάλης στην ΕΠΟ είναι κάτι που βρίσκει σύμφωνους μάλλον το μεγαλύτερο κομμάτι των ομάδων της Super League.

Όλα αυτά τη στιγμή που περιμένουν να δουν το τρόπο με τον οποίο θα χειριστούν και τα δικά τους "χαρτιά" οι άλλες δυο "δυνάμεις" του πόλου, ο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, όσον αφορά τις τοποθετήσεις που θα έχουν στις όποιες συναντήσεις γίνουν τελικά είτε κατά τη διάρκεια της ημέρας είτε τις επόμενες ημέρες. Ο ΠΑΟΚ πάντως, είναι δεδομένο πως δεν θα λειτουργήσει ως παρατηρητής και θα προσπαθήσει να προκαλέσει δεσμεύσεις από όλες τις πλευρές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης των ιδιοκτητών: Τι θα κάνει ο Μαρινάκης

News 24/7

24MEDIA NETWORK