Κλάους, εσένα περιμένουν....

Ο Ίβιτς αρχίζει και ηρεμεί, ο Ροντρίγκες πήρε μπρος από τα αριστερά, ο Μάτος γκαζώνει από τα δεξιά, οι Πέλκας και Μπίσεσβαρ άρχισαν να... διαγωνίζονται στον άξονα. Ποιος μένει; Ο Κλάους.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ / EUROPA LEAGUE / PAOK - SLOVAN LIBEREC (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ / EUROPA LEAGUE / PAOK - SLOVAN LIBEREC (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Στέφανος Αθανασιάδης μοιάζει να είναι το τελευταίο κομμάτι που λείπει προκειμένου το παζλ του ΠΑΟΚ να αρχίσει να συμπληρώνεται και να... φανεί, έστω και αν έπρεπε να πάει μέσα Δεκέμβρη για να γίνει αυτό....

Και τι δεν έχει τραβήξει ο ΠΑΟΚ τελευταία...Όλα ξεκινούσαν από τις ήττες και κατέληγαν στην εσωστρέφεια. Σιγά – σιγά, βήμα – βήμα, ομ ΠΑΟΚ δείχνει ικανός να τα αφήσει πίσω του. Έχει δρόμο ακόμα αλλά δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει τον όποιο δρόμο έκανε μέχρι αυτό το σημείο. Βαθμολογικά; Είναι ακόμα 8ος ή 9ος, δεν έχει και μεγάλη σημασία το ακριβές σημείο που βρίσκεται στην βαθμολογία. Δεν είναι αυτό το θέμα του.

Ο ΠΑΟΚ είχε πρώτα απ' όλα ένα πράγμα ανάγκη. Να νικήσει τους αντιπάλους του στον αγωνιστικό χώρο για να βρει την ηρεμία να νικήσει την εσωστρέφεια. Θυμάστε άλλη φορά τον Ιβάν Σαββίδη να μένει για σερί μέρες στην Θεσσαλονίκη; Δεν πρέπει να έχει γίνει ξανά. Και έγινε για πρώτη φορά, λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον ίδιο. Ακόμα και αυτό, έπαιξε ρόλο. Ναι, όσο περίεργο και αν ακούγεται, πολλές φορές, η ύπαρξη ενός “μπαμπούλα” παίζει το ρόλο της μικρό ή μεγάλο.

Στο εξωαγωνισtικό κομμάτι, ο Βλάνταν Ίβιτς έχει περάσει ένα μεγάλο σκόπελο και μοι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για στήριξη που θα γίνει και έμπρακτη. Η πόρτα της εξόδου άνοιξε από τον ίδιο – με λάθος τρόπο – και τελικά δεν την πέρασε εκείνος. Και μετά τον Τζαβέλλα, θα ακολουθήσουν και άλλοι που θα την περάσουν, μετά από δική του υπόδειξη. Και αυτό, είναι ένα μήνυμα και προς τους παίκτες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ μαζεύει τα κομμάτια του. Μέχρι πριν την διακοπή του πρωταθλήματος, η κουβέντα για το αγωνιστικό είχε να κάνει με τον ΠΑΟΚ χάνει συνεχώς ευκαιρίες, που δεν σκοράρει,που “παραπατάνε” τα εξτρέμ του, που δεν πατάνε περιοχή οι μέσοι του, που δεν έχει ηγέτες, που δεν παίρνει τίποτα από τον “φουνταριστό” του. Και, κοιτάξτε τώρα τι παιχνίδι παίζουν οι αριθμοί....

Μετά την διακοπή, ο ΠΑΟΚ μετράει τρια παιχνίδια στα οποία πέτυχε από τρία γκολ. Οι χαμένες ευκαιρίες έχουν μειωθεί αρκετά, οι ακραίοι του μπήκαν ξανά στο παιχνίδι, με τους Τζάλμα και Ροντρίγκες να γράφουν και γκολ και ασίστ, οι εσωτερικοί του μέσοι μπήκαν στη περιοχή (πέτυχαν γκολ Σάχοφ και Πέλκας, έγραψε “σοβαρές” τελικές προσπάθειες ο Μπίσεσβαρ), οι Ροντρίγκες και Μάτος εξελίσσονται σε “ηγέτες” στο παιχνίδι του (αλλά έχουν δρόμο από να χαρακτηριστούν ηγέτες με όλη την έννοια του όρου)...Και τι μένει;

Ο Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης. Αυτόν πλέον περιμένει ο ΠΑΟΚ. Ο αρχηγός και επιθετικός του ΠΑΟΚ είναι ακόμα άσφαιρος στο πρωτάθλημα. Στο τετ-α-τετ που έχασε με τον Πλατανιά, έμοιαζε σα να... σκούριασε. Αυτόν περιμένουν όλοι. Ακόμα και ο Σαββίδης, που πριν απο ένα μήνα ήθελε να τον στείλει στον αγύριστο.

Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ να είναι... ξαναβρεί τον Κλάους και μέχρι τότε να κρατήσει όλα όσα θετικά εμφάνισε σε αυτό το διάστημα. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει το πόσο αυτοκαταστροφικός είναι και δεν του είναι δύσκολο να γυρίσει στην εσωστρέφεια.

Το παιχνίδι με την Κέρκυρα είναι... “καραmust win”.Ξέρουν όλοι τι έγινε τη τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ μπήκε σε διακοπή με ήττα στο τελευταίο παιχνίδι. Λες και... μπήκε η Σαπφώ Νοταρά και έριξε μπουρλότο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μάτος-ε τα δίχτυα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK