Κλασική νεανική ομάδα

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα Τρίπολης, τη νεανική ενδεκάδα του Τούντορ και την κουβέντα για τη διαχείριση του ρόστερ από την αρχή της σεζόν.

Κλασική νεανική ομάδα

Και μόνο που έφτασε να είναι είδηση πως ο ΠΑΟΚ νίκησε, καταλαβαίνει κανείς το πόσο ανάγκη είχε ο Δικέφαλος του Βορρά μια νίκη. Και νίκησε με το τρόπο με τον οποίο κερδίζουν οι ομάδες με χαμηλό μέσο όσο ηλικίας, οι “νεανικές” ομάδες. Και μη το πάνε στην ευρύτερη έννοια του όρου και τις συγκρίσεις με το εξωτερικό όσον αφορά το ποιος είναι “νεαρός” και ποιος είναι “ταλαντούχος”.

Ας το πάμε στην εμπειρία των παικτών της χθεσινής ενδεκάδας του ΠΑΟΚ όσον αφορά είτε την παρουσία στην ομάδα είτε γενικά στο επίπεδο του Δικεφάλου του Βορρά. Από την χθεσινή ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, οι Βελλίδης, Βίτορ, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Λέοβατς και Μακ είναι εκείνοι που έχουν εμπειρία είτε με βάση την ηλικία είτε με βάση τη παρουσία τους σε επίπεδο ΠΑΟΚ και παρόμοιο αυτού.

Και ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στηρίχθηκε στους σχεδόν αλάνθαστους Βίτορ και Τζαβέλλα, στον Κίτσιου που μετά από καιρό είχε ποιοτικές στιγμές πάνω από τη μεσαία γραμμή και στον Μακ που θύμισε κάτι από τον παίκτη που είδαμε στο ξεκίνημα της σεζόν.

Σημαντική επικράτηση

Και οι οκτώ σερί αγώνες χωρίς νίκη για τον ΠΑΟΚ φάνηκαν στα μισά του δεύτερου μέρους, όταν και οι ασπρόμαυροι οπισθοχώρησαν, βλέποντας πως δεν μπορούν να τελειώσουν σωστά τις φάσεις που δημιουργούσαν κάθε φορά που περνούσαν τη μεσαία γραμμή. Στο μυαλό τους στριφογύρισε η ισοφάριση του Ατρομήτου και το γκολ του Ηρακλή. Ο Τούντορ επέλεξε να ρίξει τον Τζιόλη στη θέση του Αντόνις, να βάλει δηλαδή έναν από τους πλέον έμπειρους παίκτες του προκειμένου να κρατήσει μπάλα, να βάλει τις φωνές, να κάνει και τον προπονητή στο γήπεδο.

Ο Κάτσε, που είχε μπει πριν τον Τζιόλη, έβγαλε την πάσα - ασίστ στον Μακ, μια πάσα που την έψαχνε συνεχώς και ο Μυστακίδης και ο Πέλκας, και δεν την έβρισκαν. Ειδικά ο Πέλκας, έχει πολλές ενέργειες που μπαίνουν στη κατηγορία “εξαιρετική σκέψη - κακή εκτέλεση“. Πολλές από τις πάσες που επιχειρεί είναι “ξυραφιές” αλλά ελάχιστες από αυτές του βγαίνουν. Και είναι κάτι που από τη στιγμή που το ‘χει, οφείλει να δουλέψει πάνω σε αυτό και να το προσπαθεί. Και η αλήθεια είναι πως αυτό κάνει.

Με βάση την ανάγκη της νίκης, τις απουσίες και τον αντίπαλο, που ουσιαστικά στη Τούμπα ήρθε να παίξει τα ρέστα του στη προσπάθειά του να προλάβει την πεντάδα, η επικράτηση για τον ΠΑΟΚ είναι σημαντική. Ναι, δε σκότωσε και κανένα “θηρίο” (ασχέτως αν είχε να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης από τον Οκτώβριο του 2013 παρακαλώ), ούτε έθελξε με την απόδοσή του.

Και τώρα ο Ολυμπιακός

Αυτό που επίσης φάνηκε είναι το πόσο πολύ έχει δουλέψει ο Ιγκόρ Τούντορ το 3-4-3 στις προπονήσεις. Και φάνηκε στο τρόπο με τον οποίο κινούνται οι παίκτες στο γήπεδο, και ειδικά στον κενό χώρο, όταν και ο συμπαίκτης τους προσπαθεί να βγάλει τη πάσα στο σημείο που βάσει σχεδίου θα πρέπει να είναι, και τις περισσότερες φορές, ήταν.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ αρχίζει και σκέφτεται τον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, χωρίς να έχει προστεθεί κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, με τον Χαρίση να είναι στη διάθεση του Ιγκόρ Τούντορ, που ελπίζει να έχει στον πάγκο τους Αθανασιάδη και Ροντρίγκες. Ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά προανήγγειλε πως δεν θα κάνει πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Λογικά, θα πάει σε το πολύ δυο αλλαγές. Αλλά υπάρχει χρόνος μέχρι τότε.

ΥΓ1: Το θέμα της εμπειρίας των παικτών επαναφέρει τη κουβέντα στο πως ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ τη σεζόν, ποιους στόχους είχε στην αρχή, ποιους στόχους έβαλε στη διάρκεια, το πως διαχειρίστηκε όλες τις εντάσεις, για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Αλλά αυτή τη κουβέντα την έχω ανοίξει και την έχω κλείσει διότι δεν έχει νόημα πλέον να ξαναγίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0

Τούντορ για διαιτησία

Μακ: "Ελπίζω να μείνει ο Τούντορ πολλά χρόνια"

Photo Credits: Actionimages.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK