Ματς ουσίας και ψυχολογίας

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στη Σλόβαν Λίμπερετς και το διπλό χαρακτήρα της.

Ματς ουσίας και ψυχολογίας

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στο Λίμπερετς έχει διπλό χαρακτήρα για τους ασπρόμαυρους, καθώς οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς καλούνται να πάρουν τη νίκη κυρίως διότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο για την πρώτη νοκ άουτ φάση του θεσμού, αλλά θα βοηθήσει να μπει τέλος στην όλη συζήτηση που ξεκίνησε από το απόγευμα της Κυριακής, και έχει καταλήγει να μοιάζει με μουρμούρα…

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τα όσα έχουν συμβεί στην Σλόβαν τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την ίωση. Αυτό που προέκυψε από τις συνεντεύξεις Τύπου της Τετάρτης είναι πως από τη μια πλευρά ο Γίντριχ Τρπισόφσκι (προπονητής της Σλόβαν) προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την όλη κατάσταση ως μέσο συσπείρωσης της ομάδας.

Στα λεγόμενά τους, οι Τσέχοι ήταν… μια έτσι, μια αλλιώς. Ο Τρπισόφσκι έλεγε πως κανείς δεν προπονήθηκε για τρεις - τέσσερις ημέρες, και ο Μίλαν Μπάρος είπε (ή του… ξέφυγε) πως "κάποιοι από εμάς, κάτι κάναμε...".

Ο Βλάνταν Ίβιτς από την πλευρά του δείχνει αρκετά καχύποπτος, θεωρώντας πως η κατάσταση στην Σλόβαν δεν ήταν τόσο τραγική όσο προσπάθησαν να την περάσουν προς τα έξω οι Τσέχοι. Στα "mind games" με όποιον αντίπαλο και να έχει, θα ποντάρω πάντα στον Ίβιτς, καθώς με έχει πείσει ότι τα έχει. Ο Τρπισόφσκι είπε "θα κάνουμε μια προπόνηση την Πέμπτη για να δω ποιους παίκτες θα έχω στη διάθεσή μου" και ο Ίβιτς "απάντησε" πως "είμαι σίγουρος ότι ήδη ξέρει ποιοι παίκτες θα παίξουν"…

Αχ, αυτό το ραδιόφωνο

Αγωνιστικά, όσοι έχουν "διαβάσει" την Λίμπερετς κάνουν λόγο για μια ομάδα γρήγορη και επιθετική. Χαρακτηριστικά που αν τα δείξει ίσως και να "βολεύουν" τον ΠΑΟΚ, που θα πρέπει να αφήσει πίσω το παιχνίδι με την Ξάνθη στο οποίο έψαχνε χώρους με το υποδεκάμετρο, και να αποδείξει για μια ακόμα φορά ότι ξέρει να εκμεταλλεύεται τους χώρους που βρίσκει. Και εδώ έρχεται η συζήτηση περί ευστοχίας.

Τις τελευταίες ημέρες, στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης, ο Ροντρίγκες, εκεί που είχε τα στοιχεία να αναδειχθεί ως "νέος Βιειρίνια" έγινε "ατζαμής" και "άτσαλος", ο Τζάλμα, από εκεί που ήταν ο "μάγος της μπάλας" στο Αμστερνταμ, έγινε ο “μάγος που ξέρει να εξαφανίζει τον εαυτό του”, ενώ από το "δώστε και στον Κουλούρη μια ευκαιρία όσο είναι ντεφορμέ ο Κλάους" πήγαμε στο "καλά, από τον Κουλούρη περιμένετε να ξελασπώσει την ομάδα;".

Αυτά, στα ραδιόφωνα, έγιναν την Δευτέρα, και θα γίνονται μετά από κάθε ματς. Και μέχρι ενός σημείου…έχουν και το γούστο τους, υπό έναν “όρο”. Να “φιλτράρονται” και να μην αγγίζουν το αγωνιστικό τμήμα. Και φέτος, το φίλτρο είναι αναγκαίο μιας και όλο το τεχνικό τιμ μιλάει Ελληνικά.

Ο Ίβιτς θεωρεί πως το νο1 ζητούμενο για την ομάδα είναι να δημιουργεί ευκαιρίες, οι οποίες με συγκέντρωση, θα γίνουν γκολ. Περιμένει, όπως δήλωσε και ο ίδιος την Τετάρτη, περισσότερη συμμετοχή από τη μεσαία γραμμή σε επίπεδο τελικών προσπαθειών, και με το τρόπο του έχει προσπαθήσει να αφυπνίσει δυο παίκτες τους οποίους πιστεύει και ποντάρει πολλά. Τους Τζάλμα και Τσίμιροτ.

Γι’ αυτό και το ματς με την Λίμπερετς έχει πολλές παραμέτρους. Ο ΠΑΟΚ θέλει ένα αποτέλεσμα που θα τον κάνει να βάλει από κάτω τους Τσέχους (και θα περιμένει από την Φιορεντίνα να τους αφήσει κάτι στις δυο επόμενες αγωνιστικές ώστε εκείνος στα παιχνίδια με τους Αζέρους να ξεφύγει ακόμα περισσότερο), αλλά ευελπιστεί να κερδίσει παίκτες και ψυχολογία. Όλα αυτά στο γήπεδο - “κλουβί” της Λίμπερετς, που θα το ζήλευε κάθε “μικρομεσαία” ομάδα στην Ελλάδα. Βέβαια, κάποιες τέτοιο παρόμοιο έχουν αλλά δεν καταφέρουν να το κάνουν έδρα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πρόεδρος, διότι…μπορεί

News 24/7

24MEDIA NETWORK