Μη το λες, καν' το!

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη που σήκωσαν έντονη συζήτηση και καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να κάνει πράξη τα όσα είπε.

Μη το λες, καν' το!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η στάση του κόσμου χθες στη Τούμπα λέει πολλά. Δεν μιλάω για εκείνους που μπήκανε μέσα. Μιλάω για εκείνους που από κάποια στιγμή και μετά άφησαν τον διαιτητή Παππά και τα συγγενικά του πρόσωπα στην άκρη και άρχισαν να τον αποθεώνουν όποτε μια του απόφαση ήταν υπέρ του Ολυμπιακού και τον αποδοκίμαζαν όταν μια του απόφαση ήταν υπέρ του ΠΑΟΚ. Και μάλιστα παρατεταμένα.

Με χειροκρότημα ζεστό στις φάσεις υπέρ του Ολυμπιακού, στο οποίο από κάποιο σημείο και μετά συμμετείχε όλο το γήπεδο, και από κάποια στιγμή και μετάμε το επίθετο του διαιτητή να ακούγεται ρυθμικά από την κερκίδα.

Στη συνέχεια, η Τούμπα άρχισε να ζητά από τους παίκτες να φύγουν από το γήπεδο, εκείνοι όμως δεν ήθελαν. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν η κερκίδα είχε μείνει σε αυτό το επίπεδο και δεν είχαμε εισβολή στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ξέρω αν θα επικρατούσε αυτή η απαίτηση του κοινού που ήταν στο γήπεδο για αποχώρηση του ΠΑΟΚ από τον αγωνιστικό χώρο.

Όχι μόνο δηλώσεις εντυπωσιασμού

Όσοι με διαβάζετε τακτικά, θα έχετε βαρεθεί να διαβάζετε την ίδια και την ίδια παράγραφο από εμένα όταν πρόκειται για τη διαιτησία. Επιτρέψτε μου όμως να θεωρώ πως είναι πλέον πιο επίκαιρη από ποτέ, μετά τα όσα έγιναν χθες στο Τούμπα. Η διαιτησία στο ποδόσφαιρο είναι και η τράπουλα στα χαρτιά. Αν, σε μια παρτίδα χαρτιά, πιστεύεις πως η τράπουλα είναι σημαδεμένη, είτε δεν ξεκινάς να παίζεις μέχρι να βεβαιωθείς πως η τράπουλα άλλαξε ή μαθαίνεις τα σημάδια της.

Ο Ιβάν Σαββίδης προανήγγειλε πως δεν θα παίξει στην επόμενη "παρτίδα" στον συγκεκριμένο θεσμό. Τι θα γίνει όμως στις παρτίδες που έχει στο πρωτάθλημα; Εκεί είναι άλλοι οι διαιτητές; Θα πρέπει ο Ιβάν Σαββίδης να μελετήσει καλά την επόμενή του κίνηση. Αν θεωρεί πως το πρόβλημα είναι οι διαιτητές, να αποσύρει τον ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα, όχι μόνο από το κύπελλο. Και ξέρετε γιατί το λέω αυτό; Διότι θα πρέπει ο Σαββίδης να καταλάβει την βαρύτητα των δηλώσεων που έκανε, αν δεν θέλει να μείνουν ως δηλώσεις εντυπωσιασμού, ή μια σκέψη - πυροτέχνημα.

Έχει υποχρέωση να το κάνει πράξη

Τα όσα δήλωσε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, τα δήλωσε όταν ακόμα οι σφυγμοί όλων ήταν ανεβασμένοι. Αλλά, οι ηγέτες ξεχωρίζουν διότι έχουν το καθαρό μυαλό όταν το μυαλό όλων των υπόλοιπων θολώνει.Τα τελευταία χρόνια, τα πιο σημαντικά πράγματα που έκανε ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ δεν τα διατυμπάνιζε. Πήγε και τα έκανε. Όταν όλοι συζητούσαν το καλοκαίρι του '12 αν θα μπει ή δε θα μπει, πήγε, έβαλε 10.000.000 σε λογαριασμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μετά έκανε δηλώσεις. Όταν οι περισσότεροι πιστεύαμε πως ο ΠΑΟΚ δε θα πληρώσει ποτέ τα χρέη προς το δημόσιο, σταμάτησε τις κουβέντες, έδωσε 10.000.000 ευρώ και μετά μίλησε.

Τώρα λοιπόν, που ο ίδιος θεωρεί πως έφτασε ο κόμπος στο χτένι, θα προτιμούσα πρώτα να το κάνει και μετά μιλήσει για αυτό που έκανε. Τώρα όμως, που μίλησε και είπε πως δεν θα κατέβει ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο παιχνίδι, έχει ακόμα μεγαλύτερη υποχρέωση να το κάνει.

Είναι δεδομένο πως θα γίνουν πολλές συζητήσεις εσωτερικές και ίσως να αλλάξει αυτή η απόφαση που προανήγγειλε. Απλά, μετά, ο Σαββίδης θα κινδυνεύει να κατηγορηθεί για δήλωση "λαϊκής κατανάλωσης". Βασικά, θα πρέπει να αντιληφθεί πως αυτή τη δήλωση που έκανε μετά το πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, θα τη "κουβαλά" για καιρό.

Είτε αν δεν την κάνει πράξη διότι κάποιοι θα του την θυμίζουν στις επόμενες διαιτησίες (είτε είναι εναντίον του ΠΑΟΚ είτε είναι ακόμα - ακόμα ευνοϊκές) είτε αν την κάνει πράξη, για τις μετέπειτα συνέχειες. Ας αποφασίσει ποιες συνέπειες "αντέχει" περισσότερο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΣΑΒΒΙΔΗ: Να φύγει ο Μαρινάκης από το ελληνικό ποδόσφαιρο!

ΤΑ 20 VIDEOS: Η "κόλαση" της Τούμπας!

Τσάρλυ: Oι θύτες που έκαναν τα θύματα και ο πρόεδρος απ' τα Πετράλωνα

Κυριάκος: "Παίρνει ειδικό πριμ όποιος σκύψει περισσότερο;"

Το ειρωνικό ποστάρισμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το πέναλτι Μακ

News 24/7

24MEDIA NETWORK